Makaron ty już gary skręciłeś czy nie? Albo masz krzywe szpilki albo odwrotnie kolejność montażu idzie z tego co pamiętam o 638 to najpierw króciec potem czapki i dokręcenie głowic. Jest oczywiście jeszcze trzecia możliwość czyli ceska kvalita.
Co do jikova, przygotuj sobie dobre naczynie, odznacz 11mm od kryzy dobrze się sprawdza do tego szklanka z ikei ta stara made in russia

Poziom paliwa w tym gaźniku jest kluczowy, jak tych 11mm nie ma to się dzieją dziwne rzeczy. Jeszcze jedna ciekawostka w sumie przetestowałem 3 ustawienia na 3 różne ciecze. Jak ustawiałem na mieszankę to się przylewało i śrubą nie dało się za wiele zrobić(upały), ustawiałem na izopopanol to było za ubogo i nawet w lato po chwili stania trzeba było dawać ssanie bo nie odpalisz. I teraz banger poleci, prosto z czech i słowacji. Oni poziom pływaka ustawiają na wodzie destylowanej

Zrobiłem tak samo z ciekawości żeby zreplikować nie ma znaczenia czy jest zimno czy nie, bieg jałowy na śrubie ustawiony nie podlewa się, zawsze wstaje piec od razu od ruchu manetki. Przejechałem w poprzednim sezonie 12 tyś km, świece bardzo ładne bieg jałowy i wstawanie silnika mega. Ja nie wiem co wy chcecie od tego gaźnika, do fabrycznego sprzynta jest ok i swoje zadanie spełnia tylko trzeba mu poświęcić chwilę cierpliwości.