Machać im czy nie machać? :>
Oczywiście że machać, jednakże ważne jest jak to czynić będziemy...
Harlejofffcom tym złym i niedobrym (w szczególności) wypada machać tak: V - oczywiście jedną ręką
Wszystkim tym którzy latają na singlach- tu sprawa jest ułatwiona: I
Teraz będzie trudniej: silniki rzędowe. Twinom machamy naprzemiennie raz lewą raz prawą. Problem się robi przy silnikach rzędowych powyżej 2 cylindrów. Problemów może nastręczać już Triumph Rocket...
Teraz najlepsze Boxery: oczywiście też dwie łapki tylko że "lewa prawa, lewa prawa)" o ile to dwucylindrówka to okej. Schody się zaczynają jak z przeciwka nadjeżdża goldas czy inny sprzęt o ilości cylindrów większej niż dwa w układzie boxera. Wtedy nie ma że boli- plecak też musi machać. Obowiązkowo i obligatoryjnie...
Masz Hubertusie mylne wrażenie. Gdyby wszyscy jeździli HD świat był by nudny najzwyczajniej. Tylko mnie osobiście częściej nie odpowiadali "ściganci" niż ci na czoperach... W ogóle nawet Ci którzy są strasznymi przeciwnikami ugną się pod argumentem, że czy chcą czy nie chcą ale od HD się dużo zaczęło (co innego że HD też zbierało bęcki od Japończyków). Cała otoczka motocyklizmu kluby itp itd- z resztą nie kto inny jak HD wypuścił na głęgokie wody segment czoper/cruiser a cała reszta tylko kopiuje. Kopiuje z różnymi efektami od lat. Także nietaktem jest umniejszać Harleyowi jego wkład w motocyklizm i to co obecnie mamy na drogach...
Dlaczego nie kupisz Harleya? Bo nie bawi Cie ten segment? Jeśli szczerze odpowiadasz "tak"- rozumiem i szanuje decyzje. Jeśli Twoim argumentem będzie "bo są wujowe"- hmm no cóż nie mamy o czym dyskutować (szczególnie jeśli ktoś na nim nie jeździł a wypowiada taka opinię).
Wiesz.... Wiele osób deklaruje niechęć do tej marki... Dziwnym jednak trafem sami celują w ten sam segment a na zlotach pierwsi biegną oglądać te okropne i gówniane Harleye- coś z obłudy też ludźmi kieruje? Może zazdrość? Nie wiem nie wnikam- jest jak jest.
Jakież to eskapady na zadziwiających motocyklach umknęły mojej uwadze? Naczelny znowu gdzieś pojechał? Wilma gdzieś poleciał? Mariusz na dwa motocykle tym razem? Ktoś na WueSce poleciał do Chorwacji? Aż mnie zaintrygowałeś Hubertusie kto czym i gdzie- może junak gdzieś dalej wybył?
Strażak - w ogóle nie musisz machać i zatrzymywać się też nie masz obowiązku. Bo po co? Ważne żeby TOBIE machali - wtedy może odmachniesz.Może - to słowo klucz. Pojęcie "klasyka" też mamy zgoła inne- dla Ciebie kalsyk to coś co ma chyba z 10-15lat. Bo sam masz koło 20. Zapytaj Jawola labo Holgera co jest naprawdę klasyczne... Te motocykle często nie doczekają miana klasyków bo są jakie są (zrób tam remont silnika albo przeszlifuj wał...) to tak jakby o hondzie civic mówić że jest klasyczna...
O momencie i spalaniu może nie będziemy rozmawiać :>
kurde wczoraj mi post nie poszedł...