Witojcie <punk>
A więc tak:
W końcu udało mi się wszystko poskładać. Trochę to trwało, ale nie było czasu siedzieć non - stop w garażu.
Malowanie swoją drogą...jedni lubią sino koperkowy róż, inni sraczkowo buraczkowy brąz

Kolega zajmuje się takimi rzeczami hobbystycznie jak na razie, więc niech ma się jak rozwijać...nigdy nie wiadomo skąd wpadnie grosz

Malowany będzie jeszcze kask...NIE - nie będzie to maska Spidermana

Co do silnika... najbardziej spędzająca mi sen z powiek kwestia.
Spróbowałem swoich sił w częściowym usprawnianiu 2T. "Się naczytał i cwaniakuje...", "tych silników się nie tuninguje..."
Było czego słuchać <lol> No cóż...może chciałem sprawdzić na własnej skórze, zaspokoić swoją ciekawość. Na pewno się czegoś nauczyłem chodź mechanika to ze mnie nie zrobiło :> Co do żywotności pieca - pożyjemy zobaczymy. Na pewno będę coś więcej pisał o zachowaniu silnika.
Ale do sedna:
- Szlif cylindrów - 6 nad wymiar,
- regeneracja wału
- wypełnienia szkodliwej pojemności skrzyni korbowej w postaci podków oraz korków w przeciwwagach
- dopasowywanie krawędzi cylinder - karter, cylinder - króciec gaźnika oraz uszczelek
- polerowanie kanałów, skrzyni korbowej (mozolna praca, ale wytrwałem)
Oczywiście nowe łożyska, przegląd skrzyni biegów - wymiana jednej zębatki.
Nie było problemów z odpaleniem, złapał z trzeciego kopa. Przełożenie...zębatka napędowa - 18 kłów. Mimo wszystko motor na 4 biegu ładnie się zbiera i czuć zapas tych "100 dodatkowych koni" które dał tjuning hehehe <lol> . Biegi wchodzą jak to ktoś powiedział..."masełkowato" - widać hipol gl - 5 się sprawdził. Dzięki za poradę <cheers>
Na początku silnik szumiał, po 15km zaczął nieznacznie dzwonić, ale ponoć ten typ tak ma ;p
Ogólnie jestem zadowolony. Mam nadzieje, że będzie jeździł dobrze. Teraz kwestia regulacji.
Chyba obniżę jeszcze ten tył <lol>
Czeka mnie wymiana tylnej opony (jest) wraz z kołem w dobrych chromach (brak), tłumików (tak sam je kiedyś tak urżnąłem :-/ ) Na siedzenie zdał by się nowy ciuch. Nowe nakładki na bak też by były wskazane...ale to w przyszłości.
Zdjęcia z prac nad silnikiem skasowała siostra z aparatu, ale może da się je odzyskać.
Efekt po złożeniu ==>
http://dkr.vot.pl/gallery/jawa-350-twin-sport-638-projekt-pajeczyna.
Poznajcie Pajęczynę <punk>
Pozdrowienia Łobuzy