cześć, znalazłem odpowiednio dużo czasu żeby zabrać się za rozebranie lewej strony i porobienie zdjęć, żeby dalej podrążyć temat tego nieszczęsnego sprzęgła i biegów.
Na początek, tak wygląda ustawienie krzywki przy włączonej 1 (zdj. 1).
Tarcze sprzęgłowe mimo grubości powyżej 3,5 mm, nie wyglądają chyba zbyt dobrze (zdj. 2).
Dobrałem się do mechanizmu zmiany biegów i okazuje się, że tam również jest problem, bo 4 to wcale mi nie wchodzi.
Widok mechanizmu zmiany biegów przy wrzuconej 1 (zdj. 3), tutaj wygląda dobrze, ale maksymalnie przesunie się tak jak na zdjęciu 4, czyli nie jest na samej górze, co mogłoby oznaczać, że bieg 4 nie wchodzi. Widok krzywki przy maksymalnym wychyleniu czyli powiedzmy przy włączeniu biegu 4 wygląda jak na zdjęciu 5.
Na początku to chciałbym uporządkować biegi, a potem może zajmę się sprzęgłem. Może trzeba wymienić tarcze i to byłby najmniejszy problem. Z tego co widziałem/czytałem to są różne długości popychaczy sprzęgła i musiałbym tutaj sprawdzić jaka długość popychacza jest u mnie, ale to jest do załatwienia. Mam nadzieję, że teraz rozjaśniłem obraz mojej skrzyni i sprzęgła. Liczę na Waszą pomoc. Z góry dziękuję.