Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 14:03:59
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Gdzie OC?  (Przeczytany 8953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Saladin

• Gość
Odp: Gdzie OC?
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 13, 2011, 20:21:51 »

39 lat 60% zniżek, Interrisk - 2 samochody w tej firmie, OC za Jawę 100 zł.

Edit: jeśli chodzi o samochody to Dodge 3.3  - za OC 406 zł, a za Carismę 1.8 - 370 zł, więc wolę dołożyć do Jawy niż do samochodów ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2011, 07:22:55 wysłana przez Saladin »

marian

• Jawer Weteran
  • Jawa 638.0 Ogar 200
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 13, 2011, 21:01:41 »

z tego co ja się dowiedziałem w PZU jest najtaniej jeśli chodzi o motocykl sam łatałem po mieście  i sie dowiadywałem.mam 30lat,60%za bezszkodowość i chyba z 5% odejmuja za jednorazowa wpłatę.ważne jest też,chyba to ile lat masz prawko
Jeśli coś ma być zrobione dobrze,zrób to sam.

boross-1-6

• Jawer
  • Kontakt 535-955-583
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 13, 2011, 22:34:02 »

No to koledzy powiem Wam tak:
Simson s51 (nie ma znaczenia jaki motór) 60% + 5% + 5% zniżek PZU z NW 58 zł Ja mam 26 lat. Dodam jeszcze, że to woj. kujawsko-pomorskie. Nawiązując do poprzedniej wypowiedzi iOC za samochód, to mam miazge z 2 litrowym TDI i płace w liberty 539 z NW - woj. pomorski (droższe niż kujawsko-pomorskie).
Pozdro

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 13, 2011, 22:59:42 »

I co z tego że pracowałeś w ubezpieczeniach? Czy OC chroni również Rodzinę? Marna suma ubezpieczenia powoduje, że ubezpieczenie jest marne. Marny Agent marnie informuje Klienta jak korzystać z ubezpieczenia NNW bo kto wie jak i kiedy działa? A np w jednej z firm

To moze ja sie nie znam...
Powiedz mi Elkinio co chroni polisa OC a co NNW??

Roztocz skoro pracowałeś w ubezpieczeniach to z pewnością wiesz że zadałeś mi pytanie na semestralną pracę z ubezpieczeń. Wrzuć na luz. Ty pracowałeś a ja ...... pracuję w ubezpieczeniach od............... 24 lat. Zacząłem w wieku 18 lat jako sposób zarobienia na swoje wydatki. Dodam, że cała moja Rodzina pracuje w tej branży. Staż: Ojciec - 40 lat, Mama -15 lat, Siostra - 20 lat.
Kończę ten  <offtopic> jak chcesz podyskutować to dawaj na PW wymienimy się doświadczeniami.
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

Piotrex

• Jawer Weteran
  • Mustang EBE
« Odpowiedź #29 dnia: Maja 13, 2011, 23:07:46 »

W PZU jest najtaniej, 60% zniżki 68 zł.

kudlaty2007

• Jawer
  • e-MZeciarz & veteran jawkowy 220
« Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 17, 2013, 21:37:51 »

Przyszedł papier z pzu. Taniej niż rok temu na oc.  Wg mnie PZU ma optymalną stawkę na motocykle. Oczywiście wszystko zależy od sytuacji. Niektóre firmy kuszą atrakcyjną ceną za pierwszy rok, a potem majątek wołają. Najlepiej udać się do agenta i wybrać opcję.

Jeszcze 1,5 roku będą mnie dręczyć 30% zwyżką. Rok temu było to 25%? Nie pamiętam dokładnie.

Turbo

• Niegdyś Jawer
  • Jawer Weteran
  • -
« Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:32:29 »

ubezpieczyłem jawę na tatę w link4 bez żadnych zniżek 132zł czy tak tanio w tym pzu to nie wiem.
Czort Link4 inaczej liczy.
Sąsiad ubezpieczał auto też w Link4, też nie miał żadnych zniżek bo wszystkie auta jakie mieli były na żonę.
W tym Link4 poprosili go tylko o prawo jazdy i dowód i ze względu na wiek, miał wtedy jakieś 50lat i prawko od około 30 lat dali mu od razu pełne zniżki,
nie obchodziło ich to czy miał jakieś auto na siebie.
nie wiem jak teraz jest w Link4 ale pewnie jest podobnie
Czym innym możesz zostać, kiedy świat widzi cię tylko jako MONSTRUM ?

Tony

• Świeżak
  • *
  • CZ 350 6V 83'
« Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 17, 2013, 22:40:54 »

http://www.scigacz.pl/Sejm,Motocyklistom,II,debata,motocyklowa,22177.html

"Do zmiany swoich przepisów wezwani zostali również ubezpieczyciele. To co szczególnie nas interesuje, to możliwość wykupienia półrocznego ubezpieczenia OC, o czym wspominał pan Stefan Gajda. W momencie kiedy rzeczywisty sezon motocyklowy z Polsce zaczyna się w kwietniu, a kończy w październiku, półroczne ubezpieczenie pozwoliłyby ograniczyć motocyklistom koszty zwizane z niewykorzystanym ubezpieczeniem w okresie zimowym, kiedy większość motocykli cierpliwie czeka na nadejście wiosny."

Fajny pomysł, z tego co wiem takie coś funkcjonuje w przypadku pojazdów zabytkowych. No a moto też mało kto używa zimą, więc płacimy niepotrzebnie pieniądze, nie za duże ale jenak pieniądze. Szkoda, że dopiero teraz ktoś to zauważył,a pewnie i tak nic z tego pomysłu nie wyjdzie...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 17, 2013, 22:43:27 wysłana przez Tony »
    Status GG

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 18, 2013, 11:34:47 »

http://www.scigacz.pl/Sejm,Motocyklistom,II,debata,motocyklowa,22177.html

"Do zmiany swoich przepisów wezwani zostali również ubezpieczyciele. To co szczególnie nas interesuje, to możliwość wykupienia półrocznego ubezpieczenia OC, o czym wspominał pan Stefan Gajda. W momencie kiedy rzeczywisty sezon motocyklowy z Polsce zaczyna się w kwietniu, a kończy w październiku, półroczne ubezpieczenie pozwoliłyby ograniczyć motocyklistom koszty zwizane z niewykorzystanym ubezpieczeniem w okresie zimowym, kiedy większość motocykli cierpliwie czeka na nadejście wiosny."

Fajny pomysł, z tego co wiem takie coś funkcjonuje w przypadku pojazdów zabytkowych. No a moto też mało kto używa zimą, więc płacimy niepotrzebnie pieniądze, nie za duże ale jenak pieniądze. Szkoda, że dopiero teraz ktoś to zauważył,a pewnie i tak nic z tego pomysłu nie wyjdzie...

moim zdaniem bzdura - OC jest kalkulowane na ryzyko czyli mocno upraszczając składka jest kalkulowana tak żeby pokryła przyszłe wypłaty koszty obsługi i zysk TU itp. Reasumując wypadki są wtedy gdy się jeździ a jeździ się w sezonie więc tak naprawdę skończy się tak że składkę podniosą roczną a półroczna pewnie będzie w wysokości tej aktualnej rocznej. No chyba że aktuariusz inaczej na to patrzy.
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

xepher

• Jawer Weteran
  • Motór nie umiera nigdy
« Odpowiedź #34 dnia: Grudnia 18, 2013, 18:29:23 »

Lat 30, zniżki max +auto, małopolskie Nowy Sącz. 90PLN za CZ, 38 za Motorynke, 400 PLN za auto 1.6.
"Jak dwumetrowy, stu kilowy facet może jechać na motorynce?!"
CZ 350 472.4 i inne.
Nowy Sącz 793621301

posiadacz

• Łotwa 2016
  • *
  • jawa ts 350 1990r
« Odpowiedź #35 dnia: Grudnia 18, 2013, 18:54:43 »

Maksymalne zniżki 90 zł PZU  , dzisiaj dostałem .
jawa ts 350

kudlaty2007

• Jawer
  • e-MZeciarz & veteran jawkowy 220
« Odpowiedź #36 dnia: Grudnia 18, 2013, 19:21:40 »

Przy okazji, płaci ktoś NNW na motorower, motocykl? Na samym początku płaciłem, później dałem sobie z tym spokój. Wyciąganie kasy, podobnie jak np. dzwonią, żeby telefon ubezpieczyć..

Kudłaty - bez wycieczek w stronę wiesz kogo

Elkinio

Matii-x

• Jawer
« Odpowiedź #37 dnia: Grudnia 18, 2013, 19:22:08 »

Ja teraz system rozwalę  cenową
Samochód FSO 1500 86r ubezpieczony w PZU  na cały rok koszt 100zł 
JAWA KOPCI, JAWA CZADZI, JAWA NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI