Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 14:15:53
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9   Do dołu

Autor Wątek: Jawa/CZ KLUB  (Przeczytany 27921 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brein

• Gość
Odp: a może by tak.....
« Odpowiedź #175 dnia: Listopada 03, 2006, 06:51:47 »

:) jak mi się skoñczy zapiernicz w pracy - zorientuję się jak można zrobić katanki i ile by to kosztowało :)

Pozdrawiam:)

yaarooo

• Gość
« Odpowiedź #176 dnia: Listopada 27, 2006, 18:53:56 »

a w ogole to mozna jeszcze zamawiac te koszulki ???

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #177 dnia: Marca 02, 2007, 11:25:56 »

Temat umarł, ale ...
Brein jeśli po ostatniej produkcji nie masz jeszcze dość kłopotów byłbym zainteresowany trzema sztukami XXL.
Pozdrawiam. <punk>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #178 dnia: Marca 02, 2007, 12:27:57 »

dobra niech bedzie :P

Chętni proszę o maila do mnie z rozmiarem, ilością i adresem.
Ja sprawdzę czy cena nie uległa zmianie i podam na forum aktualną.

Ale dobrze było by zebrać więcej osób bo ostatnio poniżej 10 sztuk nie chcieli mi zrobić.

Tak więc jeśli chcecie to zkrzyknijcie kogo sie da, a ja postaram się na dniach zorientować co i jak.

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #179 dnia: Marca 02, 2007, 17:10:06 »

No to i ja skorzystam bo ostatnio jakoś mi to umknęło. Już wysyłam maila.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #180 dnia: Marca 02, 2007, 19:57:07 »

Dobra to tak samo jak poprzednio :>:

L.p. (chętny) (*/*/*)

pierwsza * - przesłał maila z potwierdzeniem chęci
druga * - przesłał rozmiar i adres
trzecia * - przelał kasę

czarne * - ok czerwone * - brak

Numer konta puszczę Wam jak się zbierze kilka osób.

I jedziemy:

1) Tomek (*/*/*) x1
2) Krzysztof (*/*/*) x3

TAK WIęC PANOWIE :) Niniejszym otwieram listę zapisów na drugi rzut koszulek - namawiajcie kogo się da :)

Brein

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: Marca 02, 2007, 20:53:43 »

35zł + koszty przesyłki (dowiem się na dniach, czy cena nie uległa zmianie)

wzór:
http://www.smyksc.pl/WZOR4A.zip

Brein

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: Marca 03, 2007, 21:57:10 »

1) Tomek (*/*/*) x1
2) Krzysztof (*/*/*) x3

Kto jeszcze chętny??? :)

Brein

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: Marca 04, 2007, 09:44:27 »

1) Tomek (*/*/*) x1
2) Krzysztof (*/*/*) x3
3) Wysoki (*/*/*) x1

Kto jeszcze chętny??? :)

Kanter

• Grupa Podlasie
  • Global Moderator
  • JAWA TS 350 638-1/639
« Odpowiedź #184 dnia: Maja 25, 2011, 18:00:44 »

ehh może wzbudze poruszenie i dostanę baty ale co mi tam :)
widzę że nic z tego nie wyszło a może zrobić taką inicjatywę klubu?
Jawa TS 350 638-1/639

Mcmaker

• Jawer
  • čezet 175 86', Jawa 350/638-1 89'
« Odpowiedź #185 dnia: Maja 25, 2011, 18:12:25 »

Jestem jak najbardziej za  :)
    Status GG

mostasz

• Jawer Weteran
  • luckystrike
« Odpowiedź #186 dnia: Maja 25, 2011, 20:02:31 »

KanterX niezły z ciebie górnik :-D
Górnik forumowy :P
Czasami motocykl sprawia, że uśmiech na twarzy się poJAWIA !!!

Piotrex

• Jawer Weteran
  • Mustang EBE
« Odpowiedź #187 dnia: Maja 25, 2011, 21:39:05 »

widzę że nic z tego nie wyszło a może zrobić taką inicjatywę klubu?

W tamtym roku tez nie wypaliło :-/

ale próbuj, tym razem spora część z nas zna się w realu, są zloty, jest szansa :>

Bulo

• Towarzysz partyjny pierwszego sortu
  • Jawer Weteran
  • Bo żyje się raz...
« Odpowiedź #188 dnia: Maja 25, 2011, 21:59:32 »

Myślę, że tu i tak nic się nie ustali bo wiadomo znajdą się marudy itp. Może by tak w Kanii to przedyskutować, wkońcu członkowie klubu mają się spotykać a nie tylko pisać ;)
Leję miksa, hipola i jestem z tego dumny...
Miętka Faja z jajkami nie tuckami

Kanter

• Grupa Podlasie
  • Global Moderator
  • JAWA TS 350 638-1/639
« Odpowiedź #189 dnia: Maja 26, 2011, 01:37:39 »

mi do górnika jak starej "K" do renty xD
chłopaki ja nie wiem czy bede w Kani... zależy czy uda mi się forsy uzbierac...
ale nic nie stoi na przeciwko żeby ugadać tą sprawe tutaj na forum a konkrety takie już na prawdę konkrety gdzieś na zlocie...
można zrobić globalną akcję że istniejemy... forum nikt nie widzi ale jak zapier... to ludzie widzą i słyszą ;) a barwy można by było jakieś nosić ;) tylko jednakowe barwy...
Jawa TS 350 638-1/639

Kanter

• Grupa Podlasie
  • Global Moderator
  • JAWA TS 350 638-1/639
Odp: Jawa/CZ KLUB
« Odpowiedź #190 dnia: Maja 26, 2011, 19:23:04 »

ok może teraz będzie czytelniej...
Jawa TS 350 638-1/639

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #191 dnia: Maja 26, 2011, 20:44:47 »

No niech będę pierwszy z tych marudzących.

Jak by tu był klub,to mnie już by tu dawno nie było. Dla czego? Już wyjaśniam.
Motocykl i wolność w moim wypadku idą w parze.  Zero jakiś nakazów,rozkazów,reguł,cyklicznych spotkań. Ograniczania Wolności. Wystarczy że człowiek normalnie żyjący (praca,życie w społeczeństwie) musi się podporządkowywać przepisom i regułą w około. To niech ten mój kawalątek wolności zostanie nietykalny. Gdzieś człowiek musi się uwolnić od codzienności. Gdzieś musi się relaksować.

Po zawiązaniu się klubu zaraz będą "prezesi", równi i Równiejsi,to ci wolno,a tego nie i cała reszta dziwnych reguł które są dla mnie niepotrzebne. Jak dla mnie całe regulaminy,barwy i reszta otoczki klubowej jest jak zabawa dużych chłopców. Wiadomo że faceci do dorośli chłopcy. Jak ktoś musi,ok. Niech się bawi w klub,ja znam o wiele lepsze zajęcia.
 Wolę nasze niewielkie spotkania Miłośników Marki w przyjacielskiej atmosferze. Niema wyższych i niższych ,każdy z każdym pogada jak z równym.  
 Fis ostatnio dość dokładnie opowiadał o swoim klubie. I tym bardziej utwierdziłem się w tym ,że jest mi to zupełnie do szczęścia niepotrzebne.  
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2011, 20:57:52 wysłana przez j@wa »
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

Mofeix

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #192 dnia: Maja 26, 2011, 20:49:03 »

Są koszulki z logiem Jawa,Jawcz.pl. Więc to juz swego rodzaju jakaś przynależność większej grupy ludzi do Miłośników marki Jawa. Wiec po coś coś zmieniać? Po co komu jakieś udziwnienia.
    Status GG
Jawa 350 634 12V 1983r -Była
Vectra A GT 1994-Była
Kawasaki GPZ 500 1990r-Była
E30 Touring 325- Jest!

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
« Odpowiedź #193 dnia: Maja 26, 2011, 20:52:17 »

No właśnie. Może coś po prostu o nazwie Klub, a w rzeczywistości to co jest, być może oparte na jakimś tam zestawie wyznaczników, niekoniecznie dzielących nas na równych i równiejszych.
    Status GG

mostasz

• Jawer Weteran
  • luckystrike
« Odpowiedź #194 dnia: Maja 26, 2011, 21:51:18 »

no właśnie jawa napisał o tym braku reguł
Górnik forumowy :P
Czasami motocykl sprawia, że uśmiech na twarzy się poJAWIA !!!

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #195 dnia: Maja 26, 2011, 22:31:34 »

Tak przynależność do grupy to ważna rzecz........ Ale J@wa ma z mojego punktu widzenia dużo racji. Koledzy należą do KLUBÓW, Szwagier jest PREZESEM jednego z nich......... a ja biedny użyszkodnik tego forum wszystkim wmawiam że należę do Klubu Jawacz. Jak słuchałem w nocy FISa to coraz mniej chciałem do klubu. (FIS - nie mam nic do Ciebie, masz swoje zasady i szacun bo ludzie z zasadami to rzadkie zjawisko)
Może ujmę to tak czuję się w Klubie - każdemu nie odmówię pomocy i liczę że każdy z Was z forum też mi pomoże w miarę posiadanych możliwości. Nie zostawiłbym bez pomocy nikogo na drodze i nie potrzebuję do tego być w KLUBIE. Jako że mam wózek to zawsze wożę przysłowiowe "gó...no, mydło i powidło" więc jak trzeba oddam co mam. Po wielu latach pracy w korporacjach nie mam ochoty na kolejnego prezesa nad sobą.
Dla mnie KLUBEM są tak naprawdę wszyscy motocykliści.
A może KLUB nieformalny? Koszulka/znaczek? Może blacha na motocykl? Podkładka pod rejestrację? Może coś numerowanego i na forum zapis kto ma jaki numer.
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

deejf

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: Maja 26, 2011, 22:35:43 »

Klubów się zachciewa??  <lol> <lol> <lookaround>

Wystarczy że jest MZ Klub nie musimy się pod nikogo podrabiać- poprostu niech zostanie Polskie Forum Wielbicieli Czeskich Motocykli jak jest nadal.

@ dopinam się dwoma rękoma do tego co napisał j@wa - nie muszę być w żadnym klubie, wystarczy że mam motocykl i wielbię markę ot tyle.

Two-Stroke

• Młodszy Jawer
  • **
    • MyWeb
« Odpowiedź #197 dnia: Maja 26, 2011, 22:38:16 »

Tak przynależność do grupy to ważna rzecz........ Ale J@wa ma z mojego punktu widzenia dużo racji. Koledzy należą do KLUBÓW, Szwagier jest PREZESEM jednego z nich......... a ja biedny użyszkodnik tego forum wszystkim wmawiam że należę do Klubu Jawacz. Jak słuchałem w nocy FISa to coraz mniej chciałem do klubu. (FIS - nie mam nic do Ciebie, masz swoje zasady i szacun bo ludzie z zasadami to rzadkie zjawisko)
Może ujmę to tak czuję się w Klubie - każdemu nie odmówię pomocy i liczę że każdy z Was z forum też mi pomoże w miarę posiadanych możliwości. Nie zostawiłbym bez pomocy nikogo na drodze i nie potrzebuję do tego być w KLUBIE. Jako że mam wózek to zawsze wożę przysłowiowe "gó...no, mydło i powidło" więc jak trzeba oddam co mam. Po wielu latach pracy w korporacjach nie mam ochoty na kolejnego prezesa nad sobą.
Dla mnie KLUBEM są tak naprawdę wszyscy motocykliści.
A może KLUB nieformalny? Koszulka/znaczek? Może blacha na motocykl? Podkładka pod rejestrację? Może coś numerowanego i na forum zapis kto ma jaki numer.

Sedno sprawy. Myślę że mamy bardzo podobne odczucia. Nie potrzeba pełnej formalności aby mieć i czuć "więź". Natomiast te małe "oznaczenia" pewnego grona czemu by nie. Mam do czynienia z kilkoma klubami motocyklistów. 2ch z nich byłem świadkiem tworzenia, i obiektywnie stwierdzam że "formalizacja" zaszkodziła tym grupom dobrych znajomych.
« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2011, 22:44:17 wysłana przez -deejf- »
    Status GG

Piotrex

• Jawer Weteran
  • Mustang EBE
« Odpowiedź #198 dnia: Maja 26, 2011, 22:46:24 »

Poruszałem ten temat w tamtym roku, niestety moja wiedza na temat klubów motocyklowych była mała (mimo iz obracam sie w motocyklowych klimatach, nigdy nie wnikałem co i jak), teraz wiem troszeczkę więcej i dlatego spieszę z poradą.
Otóż:
1.Nie możemy być klubem motocyklowym bo do tego nam cholernie daleko <sadwalk>
2. nie możemy obszywać się jakimiś barwami bo można za to dostać po ryju <scared>
3. Możemy naszyć sobie logo jawy / cz
4. Możemy być stowarzyszeniem, wspólnotą, grupą, kółkiem różańcowym ale nie klubem motocyklowym z barwami!!!
Dlaczego?
Dlatego że kluby motocyklowe to specyficzna "rodzina", ci ludzie mają zasady których skrupulatnie przestrzegają a świat motocyklowy jest ich domem , więc jeżeli my  bez ich wiedzy i zgody nazwiemy się klubem i obszyjemy barwami to tak jakbyśmy bez pytania weszli do czyjegoś domu w brudnych buciorach i zaglądali do lodówki w poszukiwaniu zimnego piwa ( dlatego właśnie można dostać po ryju)

Dodam jeszcze że to jest możliwe! ale chyba potrzebujemy na to duuużo  czasu i  zlotów, zlotów, zlotów.
KanterX jeśli będzie nas - realnych ( nie wirtualnych) zapaleńców przybywać to możemy sobie coś formalnego założyć ale nie w formie klubu motocyklowego. Jakby co ja sie na to piszę. A teraz skupmy sie na zlocie w Kani i nie zapominajmy że już na koniec lipca kolejny zlot jawerów! tym razem w ojczyźnie naszych knedlićków!!! <cheers>

« Ostatnia zmiana: Maja 26, 2011, 22:47:59 wysłana przez Piotrex »

Kanter

• Grupa Podlasie
  • Global Moderator
  • JAWA TS 350 638-1/639
« Odpowiedź #199 dnia: Maja 27, 2011, 17:19:21 »

właśnie zaczeliście ważną sprawę co do hierarchii ... tutaj nie jest ona potrzebna...
kurde Klub sama nazwa w sobie mowi ze jest jakieś w nim prawo władza itp. ja tego tu nie chce ale chce zrobić coś takiego żeby było widać że jesteśmy zrzeszeni i że jest nas więcej jawerów itp rozumiecie? chodzi mi o samo pokazanie że jest nas dużo i że w jakiś sensie o sobie wiemy...
mówiąc o barwach miałem na myśli symbol zjednoczenia... nie chce jakiś tam naszywek 2mx2m na plecach itp jak to Piotrex mówił można dostać za to w ryj...
ale jakaś naklejka czy emblemat z logo jawa itp by mowiła o nas że coś tworzymy itp jak kolunio na wsk czy tam innym motocyklu zobaczy nasz emblemat Jawera to pomyśli o koleś jest w Klubie Jawy itp ;)
rozumiecie mnie xD?
Jawa TS 350 638-1/639
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9   Do góry