Witam
Mam na imię Krzysztof, mam 25 lat. Jako, że mieszkam (a właściwie pochodzę) z blokowiska, nigdy jakoś w młodości nie dane mi było obcować z motocyklami, chociaż i tak bardziej zawsze ciągnęło mnie do aut (i nadal ciągnie, jestem adminem i założycielem klubu VAG Ostrowiec), a że równowaga w przyrodzie musi być, tak więc ten stracony motocyklowo czas odbija mi się w chwili obecnej. Od dwóch lat, kiedy zakupiłem chatę na wiosce i jestem tam stałym bywalcem (wcześniej je¼dziłem do rodziny mieszkającej na tej samej wiosce) motocykle zaczęły być jedną z moich głównych pasji, amatorskich pasji, gdyż wcześniej przez dwadzieścia kilka lat życia nie miałem z nimi do czynienia. Najpierw przez przypadek zakupiłem Rometa Kadeta (festyniarski styl, ale fajny motorek), minęło kilka miesięcy i doszedł Romet Komar sztywniak z 1966 roku z silnikiem na pedały

Pó¼niej pojawił się jeszcze Romet Komar 3 z silnikiem na kopniaka z 1976r. Każdą wolną chwilę na wiosce spędzałem od tamtej pory na "patrolowaniu" okolicy komarkami i cieszeniem się jak dziecko z frajdy jaką mi taka jazda przynosi. Jednak jako "stary chłop" postanowiłem zainwestować w coś większego i poważniejszego, a że nigdy nie kręciły mnie plastiki (wszelkiego rodzaju ścigi), a raczej klasyki wybór padł na Jawę TS350.
W sobotę zabrałem się za planowanie odbudowy Jawy. Oto co posiadam w obecnej chwili:

Bak, boczki, kanapę i sporo innych gratów mam w worku zdobytym razem z motorem. W długi weekend zabieram się za budowę instalacji od podstaw i pytanie do bardziej doświadczonych użytkowników:
- jakieś specjalne wymagania do kabli? czy po prostu wybrać takie które będą wg mnie najodpowiedniejsze?
Schemacik już na dysku więc mam nadzieję, że pójdzie mi w miarę szybko i sprawnie.
Silnik może zostać tylko dawcą na części, więc szukam kompletnego jeżdżącego silnika, który po prostu włożę w ramy - oglądałem jeden w niedzielę, jak się uda w sobotę będzie mój

Jeśli będzie czas przygotuję sobie także wszystkie elementy pod lakierowanie. Koloru jeszcze nie wybrałem, ale to już najprzyjemniejsza sprawa, którą sobie obadam na tygodniu.
Jawa jest na 16'' i tak chyba zostanie, tak samo jak przekonstruowana lekko du*ka która jest trochę uniesiona do góry. Nie wiem jak sprawa ma się z pojedynczym tłumikiem, czy to nie będzie wpływać na pracę silnika??
Dużo pracy przede mną więc liczę na słowa wsparcia i mam nadzieję, że to forum będzie pomocą i ¼ródłem wiedzy dla mnie przy kłopotach z odbudową motocykla