Kolejna rzecz dopracowana- ciągle nurtowało mnie dlaczego lewy gar nierówno chodzi- prawy rytmicznie popierduje a lewy bywa,że nie trzyma taktu. Zdjąłem garnki- <lol> sworzeñ. Prawy garnek miał tłok ze sworzniem tzw ślepakiem a lewy z przelotowym. Założyłem dwa nowe ślepaki ( poprawne ułożenie to otworami do zewnątrz czyli część zaślepiona ma być skierowana do sąsiedniego tłoka ). Odpalam- voilla! no teraz to ja rozumiem <thumbup>
Aha- coś jakoś nie byłem do koñca przekonany w kwestii d¼więku tych wydechów- rozebrałem je- wkłady podobne do CZ ale rozbierane jak w TS. Zrobiłem sam nowe - trochę zabawy z tym było,ale teraz ¯elek ma niepowtarzalny gang. Coś z bulgotu TS i furkotania CZ. Ogólnie żelek śmiga,że aż miło- jest już w 100% ukoñczony. W kwestii rejestracji decyzja podjęta- zarejestruję ale tablicy nie założę bo cholernie psuje wygląd tyłu. Hamulce ma bdb,chodzi ładnie,ma kopa i nie sprawia klopotów na drodze. Brakuje jej cugu TS ale nie jest wcale taka zła- jak na taką babcię daje radę. Wkręca się super na obroty,wolne trzyma już od 900,ale ma 1200-1300 bo niżej nie ustawiam ( prądnica

) Elektryka w 100% sprawna. Musiałem jednak nabyć nowy automat STOP z linkami do przodu i tyłu bo tamten nie bardzo chciał współpracować. Kranik w koñcu założyłem Jikova bo miała jakiegoś badziewnego kraniola od MZ. ¯eby nie śniedziały klemy i nie było niespodzianek zrobiłem wyłącznik masy.
Kontrolki działają,
światła ma dobre ( niespotykany symetryczny klosz przedni- org PAL czechoslovakia ale zupełnie inny niz w CZ i TS i pó¼niejszych 634)
Kierunki na żarówkach 15W i nowym przerywaczu dają radę ( nie załączają się z opó¼nieniem)
Stop działa przy wciśniętym przednim i/lub tylnym hamulcu
Obrotomierz,prędkościomierz działają jak marzenie, drogomierz na mosiężnych trybach ( dwa dni dorabialem :-/ )
Pali na kopa nie ważne czy zimna,letnia czy ciepła.
Biegi wchodzą już idealnie - poskładałem od nowa uchwyt pamiętnika- wszystkie 4 śruby były lu¼ne- nitro i loctice w ruch i jest miód.
Nowe - stare tarcze. £añcuchy oba.
£adowanie ma dobre.
....Misja zakoñczona. Teraz tylko trzeba sprawiedliwie po równo każdą je¼dzić,żeby pozostałe moje Jawy się nie obraziły ;] <lookaround>
¯elek oficjalnie przyjęty do grona moich pupilków- dziś o 21.30 po je¼dzie testowej. Niedomagañ? Brak! <thumbup>