Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 01:19:49
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Wymiana Oponek  (Przeczytany 10739 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jawsim

• Gość
Odp: Wymiana Oponek
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 23, 2009, 00:35:35 »

Napisałeś to tak,że można było wywnioskować,że przy zapłonie klasycznym chodzi przy ruszaniu jeden gar- i nie tylko ja to tak zrozumiałem,bo kilka osób tez mi to pisało. Ty nie napisałeś,że działo się tak tylko u Ciebie. Nie porównuj Audi A6 2.4 30V V6 do knedla. Ale jeśli juz koniecznie chcesz- powiedz mi komu dłużej zajmie usunięcie usterki w postaci braku iskry- jeśli uwinąłbys się z tym szybciej niż ja przywrócę iskrę w CZ to chylę czoła.Poza tym w silnikach 4T nawet w latach 90 zdarzały sie przerywacze- tzn jeden przerywacz-resztą zajmowała się kopułka i palec rozdzielacza. Kolejna sprawa- nie wiem kto tu kogo w błąd wprowadza- gdzie niby napisałem,że TYLNA "ZęBATKA " ZU¯YJE SIę TAK SAMO JAK PRZEDNIA? Bo mam rozumiec,że sugerujesz,iż chodziło mi o to,że zużywają się w tym samych stopniu i czasie.Napisałem tylko,że koło z tyłu TE¯ się zużywa. A jeśli nadal będziesz się upierał,że się nie zużywa to pogratulować. Naucz się czytać ze zrozumieniem i pisać tak by Cię zrozumiano.
WSK na olej napędowy? wielka mi rzecz- mało to na wiosce widziałem 125 zasilanych Pb-ON 1:1,które zostawiały za sobą chmurę dymu? Ale na sam ON nie będzie chodzić- diesel potrzebuje dwóch rzeczy- wysokiego stopnia spręzania ( jak i ciśnienia sprężania ) oraz paliwa wtryśniętego pod wysokim ciśnieniem. Nazwa wysokoprężny nie bierze się z nikąd.¦wiec zapłonowych się nie stosuje.Wymiana dyszy w ga¼niku raczej tego nie da. Na dobra sprawę można powiedzieć,że mając 11 lat zrobiłem WSK na wodę- bo wlałem paliwo z bañki,gdzie było trochę wody- co prawda przerywała, no ale chodziła- WSK przepali wszystko,więc można zasilać ją sokiem,winem,spirytusem,szczochami,herbatą i czym się chce byleby się jakoś z paliwem zmieszało. Darujmy sobie takie tematy.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 23, 2009, 00:37:48 wysłana przez Jawsim »

bobson

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 23, 2009, 06:57:57 »

Po 1 Dobrze to zrozumiałeś Po 2 z twojej wypowiedzi wnioskuje sie że jednak zębatka tylna tak samo sie zużywa jak przednia  <furious> Ok jakie nie audi A6 to Suzuki RG 500

PS:sam sobie zaprzeczyłeś

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:26:53 »

Wkurzasz mnie bardziej niż prowadząca program "najsłabsze ogniwo". Nie siedzę w Twojej głowie więc nie wiem co myślisz i jak coś piszesz to buduj zdania tak by można było odgadnąć do czego konkretnie odnosi się dana wypowied¼ Twoja. Czyli jak to w koñcu jest? Dobrze zrozumiałem to,że wg Ciebie każdy czeski twin rusza na jedne gar? Czy,że tylko u Ciebie tak było. Kolejna sprawa-Zacytuj fragment mojego postu gdzie napisałem,że koła zębate zużywają się tak samo. Konkrety proszę. Nie jakieś dyrdymały bo coś Ci się wydaje,że ja niby coś napisałem.Gdzie sam sobie zaprzeczyłem? Zarzucasz mi coś? Ok- biorę na klatę-ale tylko z konkretami-przykładami.A co mnie obchodzi jakieś RG czy inne wynalazki. To pozakładaj do knedla hamulce tarczowe,felgi ze stopów lekkich,komory rozprężne,owiewki,dozownik,ga¼niki podciśnieniowe,membrany...- no Stary- jak chcesz coś porównać to niech to ma jakieś porównanie. RG niewiele łączy z CZ czy Jawą-poza dwoma kołami i kilkoma ogólnymi założeniami konstrukcyjnymi.Może zaraz zaczniesz się posługiwać przykładami zaczerpniętymi z F1? Pogrążasz się i tyle- bo prawda jest taka- przerósł Cie klasyczny zapłon i kłopoty z nim. Ale nic mi do tego. Kazdy może sobie kupić i zmodyfikować co chce.Ale wymyślasz jakieś teorie. A prawda jest taka,że jak baba tañczyć ie potrafi to na ciasne majtki narzeka.Koledzy mają Jawy 350 z lat 50 i 60 na oryginalnych 45W prądnicach i zapłonie z przerywaczami- i jeżdżą. Ruszają przy pracujących obu cylindrach,korzystają ze świateł. Istna magia.

I stosuj jakąś gramatykę,interpunkcję bo piszesz chaotycznie. Ja gdy kwestionowałem twoje wypowiedzi podawałem przykłady zdañ,które są nie tylko w moim mniemaniu błędne- a Ty coś wymyślasz i jakieś audi i suzuki wprowadzasz w obieg. Ale wiecie co? I mówię to do tych osób,które mi przez gg pisały,że Bobson bredzi. Nie będę robił za waszą gębę. Nie mam czasu na takie pierdoły.

gringo

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 23, 2009, 09:36:06 »

jawsim kocham Cie:P znów sie oświadczam normanie. ale nie jestem homoseksualistą...

ogołnie rzecz biorąc zaliczam sie do heteroseksualnych użytkowników tego dziwnego forum.

grucha591

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 23, 2009, 10:24:42 »

Bobson nikt na tym forum nie ma racji, bo racja ,jak to racja zawsze jest po środku. Trzymaj się tej zasady i bedzie gitez

Przemyśl to co piszesz , używaj opcji edytuj posty , a nie piszesz jeden pod drugim i to jeszcze o tym ze tylniego koła nie robisz bo luzu nie ma , no zajebiście, świetnie ze nie masz luzu. <argue>

jawsim podasz mi swój numer gg ?? <punk>

bobson

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 23, 2009, 15:52:53 »

Ja wiem swoje i przy tym pozostane <hammer>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 23, 2009, 16:18:42 »

Ja wiem swoje i przy tym pozostane <hammer>

<thumbup> tak najlepiej- swoją droga Kopernik miał naprawdę przesrane życie  ;]

Kolego Grucha moje GG właśnie wpisałem do moich danych profilu ,na dole pod motocyklami,które ujeżdżam powinno je być widać.

Lejek

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 23, 2009, 17:22:52 »

Nie kłóćcie się... Nie lubię kłótni  <blink>