Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 19, 2026, 19:51:40
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Zwietrzenie paliwa/ mieszanki  (Przeczytany 21063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wojt@s

• Gość
Odp: Zwietrzenie paliwa/ mieszanki
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 10, 2009, 23:20:34 »

Fazy się zmienią ale o jednakowe wartości, zwiększy się komora spalania, powiem tyle że gra nie warta świeczki, nie kombinowałem tego w jawie albo może się skoñczyć korekcją wymiarów okien.

Mieñki daj nowe gary, nowe nie splanowane głowice , nie rób sztuki bo i tak to co było to sztuka, to się zwróci w bezawaryjnej je¼dzie. Tyle.

WhitePower

• Gość
Odp: Zwietrzenie paliwa/ mieszanki
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 29, 2009, 18:12:31 »

chlopaki dawno mnie tu nie było a teraz ten temat przypadkowo zobaczylem, widze ze rozmowa o silniku z mojej czesi...

Mienki pisalem Ci co trzeba było zrobic, ten silnik zawsze odpalal, w zime czy w lato, po zimie jak juz stala bardzo dlugo i nie chciala z kopa palic to ja z pychu odpalalem i potem juz od pierwszego palila, zamiast rozbierac te cylidnry trzeba bylo gaznik przecyzscic, swiece i zalac nowego paliwa i po problemie, no i mogles jeszcze przejzec zaplon czy jest czysty itd... co do tych cylindrow to nie bylo do konca tak jak ty piszesz bo kiedys byla taka moda na planowanie glowic w jawie i jak oddawalem do szlifu cylindry to koles zaproponowal mi wyszlifowanie przy okazji glowic, popytalem innych jak im sie to sprawdza w jawach i polecali, koles stwierdzil ze musi przybrac troche glowicy i cylindra z gory zeby dobrze pasowalo wiec gadam oka rob co uwazasz za sluszne, przyjezdzam, pasuje cylidnry i glowice a tu ku.... tloki blokują sie o glowice, a ze wtedy nie pracowalem i kasy nie bylo to trzeba bylo kombinowac tak zeby to dobrze wszystko gralo na tym co bylo wiec kupielm 2-gi zestaw uszczelek i podlozylem rowno do obu garow po 2 uszczeli ( z tego co pamietam ) tak zeby nie waliły po glowicach. Mi to spasowalo dobrze i nie uciekala kompresja, nic nie trzaskalo nawet na goracym silniku wiec tego wiecej nie ruszalem.

aha co do tej metody ze szmata to troche bez sensu, latwiej poprostu dzwingac przepustnice i wstrzyknac jej tam troszke paliwa

PS. zostalo mi troszke czesci do jawy, nie wiem czy jest tam cos ciekawego ale brat robil porzadek w garazu i mi mowil ze cos tam lezy jescze, oddam za piwko tylko trzeba podjechac po to bo nie mam czasu bawic sie wysyłki :/