Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 19, 2026, 18:41:58
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Czy dobrze myślę? pomóżcie  (Przeczytany 11231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
Odp: Czy dobrze myślę? pomóżcie
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 25, 2009, 23:15:09 »

Jeżeli na umowie nie ma dat to nie będzie problemu, wystarczy dopisać.

Jeżeli daty są to spisz umowe, jak pójdziesz do okienka to rejestrować i baba zapyta się dlaczego tak długo, można coś pokombinować. Mój wujaszek tak miał z maluchem, kupił go umowę spisał ale troche nim je¼dził na ryby a potem postanowił go zarejestrować. poszedł do WK, babka w okienku zapytała sie czemu tak długo i że będzie za to jakas tam kara. Wujo powiedział że maluszek był po małym wypadku i doprowadzał go stanu uzywalności bo go rdza pokryła.

Przeszło, babka się usmiechneła, i sprawa była załatwiona. <thumbup>
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)

wiacu

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 26, 2009, 20:54:38 »

teraz to myśle spisac z tym kolesiem nowa umowe bo w tamtą nie były wpisane zadne dokumenty tożsamości bo ich jeszcze nie mielismy wtedy....:)(a chyba musza byc) wiem ze na tej umowie co on ma z pierwszym włascicielem jest pieczatka skarbówki...czy ja tez bede musiał isc do skarbowego jesli wartosc moto bedzie poniżej 1000zl?

wiacu

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 04, 2009, 22:21:44 »

koledzy odnośnie tego klocka jeszcze to czy sa naprawde nadwymiarowe??? jezeli tak to gdzie można dostac???
jeszcze jedna sprawa. silnik od remontu przejechał może z 500km i oprócz klocka (ale dałem ciała ze go od razu nie wymieniłem :-/ ) to dzwonia w nim pierscienie. Nie tak dawno je wymieniłem  i troche było spokoju ale dzis zdjąłem cylindry i luz na zamku wynosi 0,65mm a progu na cylindrze nie ma wogóle!!!

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/73b381de4e229294.html

a czy to okopcenie pomiedzy pierscieniami to normalne zjawisko???
dodam ze tak jest tylko od strony okna wydechowego
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d47ba6d707938e29.html
« Ostatnia zmiana: Lipca 04, 2009, 23:08:45 wysłana przez wiacu »

Agent 634-7

• Jawa 350 634-7 1985 r.
  • Starszy Jawer
  • Jawa 350 634-7-13
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 04, 2009, 23:17:25 »

Klocek nadwymiarowy dostaniesz na www.jawaczesci.pl . A co do cylindrów to strasznie szybko Ci sie ten luz zrobil. Az za szybko. Wydaje mi sie abyś miał cos ¼le zrobione.
Jawa 350 634-7-13
Jawa 350 638-5 (w trakcie odbudowy )

wiacu

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 05, 2009, 10:37:05 »

tez mi sie wydaje ze za szybko. myslełem że może tłoki zle dobrane do grupy selekcyjnej cylindrów ale tu i tu jest literka B czyli wszystko ok.

Kulfon

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 05, 2009, 14:20:18 »

No więc. jeśli gość od którego kupiłeś (B) ma umowę z Gościem z dowodu (A) to jest git. We¼ od niego tą umowę a między B a sobą spisz nową umowę. Zawierająć w niej dane z dokumentów tożsamości. dodatkowo teraz wymagany jest NIP. I datę na umowie najlepiej napisz dzieñ przed pójściem do WK. I teraz masz komplet umów. z tym prosto do WK. Jeśli wartość umowy jest poniżej 1000 zł to nie ma konieczności chodzenia do US. WK też może podbić pieczątkę o zwolnieniu z płacenia podatku od wzbogacenia. I tak rejestrujesz moto, i w ten sam dzieñ ubezpieczasz. Nie powinno byc wtedy żadnych problemów. Nawet jeśli moto nie było rejestrowane 5 lat.
Tylko taka mała wskazówka. Jak w ubezpieczalni będą pytać, czy nie jest moto w tej chwili ubezpieczony, to powiedz, że masz pewność że nie jest. Ale nie pamiętasz nazwiska poprzedniego właściciela ani starego numeru rejestracyjnego a umowy nie masz przy sobie. To tylko po to, żeby nie zaczeli szukać i komuś problemów nie robili że OC nie płacił :). Ja tak zrobiłem z CZ 175. Chociaż znam dobrze pierwszego jak i drugiego włąsciciela bo obaj są z mojej wioski :) Jeżdze CZ już 2 lata i nikomu problemów z niepłacenia OC nie robią (a też mineło kilka lat od ostatniej składki zapłaconej przez pierwszego właściciela). Jak zarejestrujesz moto, to w dowodzie będziesz miał date rejestracji przez Ciebie i ubezpieczalnia nie będzie wiedzieć kiedy było ostatnio opłacane. A jak nie podasz danych poprzednich wlascicieli i rejestracji to nie będą mieli jak znale¼ć :)

wiacu

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 06, 2009, 16:59:56 »

dzieki kulfon sporo mi juz wyjaśniłeś tylko czy ten dowod rejestracyjny co mam na kolesia A to brac do WK??? czy z samymi umowami tylko isc???
« Ostatnia zmiana: Lipca 06, 2009, 17:02:23 wysłana przez wiacu »

Kulfon

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 12, 2009, 02:42:17 »

tak tak. dowód rejestracyjny i komplet umów od A do siebie musisz mieć. Dodatkowo, jesli przegląd juz nieaktualny, to powinieneś wcześniej pojechać na diagnostykę takowy zrobić. Tylko już nie pamiętam czy wbiją Ci ten przegląd w stary dowód czy Ci dadzą kartkę z zaświadczeniem o przeprowadzonym badaniu. I WK potem Ci ten przegląd juz wbije w nowy dowód. No i oczywiście, jesli posiadasz, starą tabliczkę rejestracyjną.