Z racji, że jakiś czas temu zakupiłem Jawe 350 - 640 z założeniem przebudowy na wersję Tramp, wraz z nowym rokiem postanowiłem wziąć się ostro do roboty! Warsztat z grubsza ogarnięty, więc czas na Jawe!
Zacząłem od rozbiórki przodu tj, lampy, zawieszenia, kierownicy bo wydaje mi się, że tutaj jest najwięcej zabawy. Lagi zostały umyte i oczyszczone ze starej farby, tak samo jak chorągiewki i wahacz. Niestety oryginalnego, przedłużonego wahacza do trampka nie da się dostać, wiec postanowiłem wydłużyć standardowy. Blachy zostały wypalone na laserze i pospawane przez naszego kolege - Makarona - dzięki za pomoc!
Zdjąłem również tłumiki bo chce je odświeżyć i muszę wymienić aluminiowe mocowanie tłumika, bo jest pęknięte. Niestety aby to zrobić trzeba rozcinać kolanko ;(
Zaplotłem również przednią obręcz 21 cali, ale dokładne centrowanie zrobię dopiero po złożeniu całości zawieszenia. Cały czas prace posuwają się powoli do przodu. Część gratów już mam, część dopiero dojdzie.
Z tego miejsca chciałbym podziękować koledze Mirage, bo bez niego ten projekt by nawet nie ruszył. Po pierwsze to od jego Trampa zaczęła się myśl, żeby zrobić takiego dla siebie, a po drugie bez jego porad i podpowiedzi byłbym w czarnej dziurze
[size=78%]Dzięki również Czeronom za pomoc w zakupie bazy

[/size]
A do Was mam pytanie - czym pomalować wydechy, żeby po pierwszych kilometrach farba się nie spaliła, ale dodatkowo musi mieć połysk. Może ktoś już kiedyś malował coś takiego i podrzuci sprawdzonego spraya?