Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 12:16:03
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Ucieczka przed policją cz 175  (Przeczytany 1865 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jarconbubu

• Młodszy Jawer
  • **
  • Cz 350 , k-750 M , Motorynka , Iz Planeta , ural
Ucieczka przed policją cz 175
« dnia: Lipca 18, 2021, 07:25:21 »

Czy dobrze widzę że kierownik bez kasku uciekał na cz 175 , zobaczcie sami https://regiony.tvp.pl/54888196/bez-kasku-za-to-z-ponad-promilem-nieudana-ucieczka-motocyklisty

Ez57

• Jawer
  • Jawa 350 TS 638.1
Odp: Ucieczka przed policją cz 175
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 18, 2021, 07:31:19 »

Kierownika pijaka mi nie szkoda, szkoda mi natomiast CeZety która trafi przez niego na parking policyjny i tam pewnie już zgnije.  :(

sebaxll

• Starszy Jawer
  • Cz 350 12V, Jawa 300CL
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 18, 2021, 08:44:26 »

Kierownika pijaka mi nie szkoda, szkoda mi natomiast CeZety która trafi przez niego na parking policyjny i tam pewnie już zgnije.  :(
To już nie te czasy żeby zabierać pojazdy pijanym kierowcom. Kiedyś tak było.
No chyba że ČŽ "pożyczył" bez wiedzy właściciela to wtedy inny kaliber.

wikingc1

• Młodszy Jawer
  • **
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 18, 2021, 10:10:54 »

Ciekawiej by było jak by im uciekł. Ja w tych okolicach się wychowałem i jest tam gdzie uciekać po bocznych drogach. Swoją droga może kolegę znam bo rok młodszy ode mnie  :P

Bison

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 18, 2021, 10:51:44 »

Ciekawiej by było jak by im uciekł. Ja w tych okolicach się wychowałem i jest tam gdzie uciekać po bocznych drogach. Swoją droga może kolegę znam bo rok młodszy ode mnie  :P
Co za wpis, się kolego ogarnij, to takie przyklaskiwanie debilowi  ::)  może jeszcze kogoś rozjechać na drodze powinien przy okazji, wtedy to byłoby bardzo ciekawie  >:(  Nawet na meczach piłkarskich debilów i wandali przestali pokazywać by im reklamy nie robić.
Jawa 350 OHC - 2025
Jawa 638 & Velorex 562 - 1987
IŻ 350 Planeta 5 - 1991    
Ford Orion 1,6 D - 1985
VW Golf 1,3 CL - 1991
Peugeot 405 1,6 GL - 1993
Yamaha FZ6 Fazer - 2007

wikingc1

• Młodszy Jawer
  • **
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 18, 2021, 11:24:23 »

A gdzie ja mu przyklaskuję?? popieram albo coś ?? gratuluję oceniania ludzi przez jeden wpis i znanie ich swiatopoglądu lepiej niż oni sami.
A dla trudniej kapujących rozwinę myśl:Ciekawiej chodziło mi o to że on im uciekał przez przynajmniej 2 kilometry na prostej drodze która była kiedyś krajową i złapali go dopiero jak zjechał w bok, na filmiku jest tylko kawałek. I można to w drugą stronę czemu pozwolili mu tak długo jechać skoro stwarzał zagrożenie??
Tak że się ogarnąłem i już nic nie piszę, ogólnie już nic staram się nie pisać ale zobaczyłem rodzinne strony i z rozpędu mi się wypsnęło.Na koniec przepraszam i się ogarnę już.

Bison

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 18, 2021, 12:15:42 »

A gdzie ja mu przyklaskuję?? popieram albo coś ?? gratuluję oceniania ludzi przez jeden wpis i znanie ich swiatopoglądu lepiej niż oni sami.
A dla trudniej kapujących rozwinę myśl:Ciekawiej chodziło mi o to że on im uciekał przez przynajmniej 2 kilometry na prostej drodze która była kiedyś krajową i złapali go dopiero jak zjechał w bok, na filmiku jest tylko kawałek. I można to w drugą stronę czemu pozwolili mu tak długo jechać skoro stwarzał zagrożenie??
Tak że się ogarnąłem i już nic nie piszę, ogólnie już nic staram się nie pisać ale zobaczyłem rodzinne strony i z rozpędu mi się wypsnęło.Na koniec przepraszam i się ogarnę już.
Nic się nie stało, może bardziej byś skapował sytuację na filmiku i rozumiał sposób oraz taktykę zatrzymywania takich typów, gdybyś miał okazję takie rzeczy robić zawodowo. Sorki, nikogo nie oceniam po jednym wpisie ale raczej jestem przewrażliwiony na podobne wpisy, komentujące działania policji. A swoją drogą, Twój komentarz wygląda jak, przyklaskujący działaniu tego typka.
Jawa 350 OHC - 2025
Jawa 638 & Velorex 562 - 1987
IŻ 350 Planeta 5 - 1991    
Ford Orion 1,6 D - 1985
VW Golf 1,3 CL - 1991
Peugeot 405 1,6 GL - 1993
Yamaha FZ6 Fazer - 2007

marian

• Jawer Weteran
  • Jawa 638.0 Ogar 200
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 18, 2021, 20:04:06 »

tak Cezeta to je. Coraz mniej takich wioskowych kaskaderów ale jeszcze widać się zdarzaja.
Jeśli coś ma być zrobione dobrze,zrób to sam.

Bimberpołudnie

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 19, 2021, 14:48:14 »

Niech ten, któremu nie zdarzyło się spier... przed glinami niech pierwszy rzuci kamieniem.......  :D

azbescik2

• Klubowicz
  • *
  • w moich rękach od 99 r
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 19, 2021, 15:00:53 »

Niech ten, któremu nie zdarzyło się spier... przed glinami niech pierwszy rzuci kamieniem.......  :D
otototo nie jednokrotnie
    Status GG

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 19, 2021, 15:03:14 »

Nie będę rzucał bo w stanie wojennym zdarzyło się uciekać ale na piechotę  .... Nie będę się wypowiadał ogólnie o tym jaka profesjonalna jest Policja ale pod moją bramą dwóch policjantów w oznakowanym samochodzie dokonało bohaterskiego zatrzymania rowerzysty (facet na oko ponad 60 lat). Oczywiście powodu nie było - po prostu rolnik ze wsi jechał z wielkiej metropolii (Radzymin) do siebie na wieś.  Tak profesjonalnie mu drogę zajechali, że się odbił od radiowozu i z lekka przywalił w moją bramę. Wysiadł jeden i od razu podniesionym głosem ale że stałem obok podjazdu i przyjąłem pozę gapia z telefonem to trochę się uspokoił ...... efekt ...... gościu był trzeźwy i nawet miał dokumenty a rower miał i lampki i dzwonek.....
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

Ryba RIP

• Jawer
  • 638-0 , 634-7+velorex 562 ,
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 19, 2021, 15:53:07 »

ja dawno temu Mz 250 przed polonezem policyjnym spieprzyłem bez problemu  :P  co miałem do stracenia brak prawa jazdy moto bez papierów kto nie ryzykuje ten szampana nie pije , a policji w tych czasach trzeba się bać

Bimberpołudnie

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 19, 2021, 16:37:32 »

Policji nie należy się bać. Oni nie są po to, żeby straszyć nimi dzieci mają wykonywać swoją pracę żebyśmy my czuli się bezpieczniej. Tak jak ja wykonuję swoją, żeby ta górka ziemi znalazła się tam itp....

STÓWA

• Jawer Weteran
  • Ile to już lat ?
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 19, 2021, 16:38:55 »

A ja nigdy nie uciekałem ale kamieniami rzucać nie zamierzam. Osobiście nie pochwalam ucieczek przed policją bo one przeważnie kończą się nieciekawie dla uciekiniera. Moja zasada - Ucieka ten kto ma coś na sumieniu .

bobek

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 19, 2021, 18:10:58 »

Witajcie
kiedyś w gazecie Motor było opisane zdarzenie: dwóch kolegów jechało na motocyklach,jeden sam i z prawem jazdy,drugi bez prawa jazdy,ale z dziewczyną.Próbował ich zatrzymać patrol milicji,ten z prawkiem się zatrzymał,a ten z dziewczyną zaczął uciekać.Milicjanci podjęli pościg kolega z prawkiem
pojechał za nimi,niedaleko chłopak z dziewczyną zatrzymali się na drzewie...
« Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2021, 18:54:11 wysłana przez bobek »

suchy

• forumowicz
  • Jawer Weteran
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?Tak,jeżdżę motorem.
« Odpowiedź #15 dnia: Lipca 19, 2021, 18:14:27 »

Poczytałem komentarze i po jednym przypomniał mi się kawał.
Pijany facet buja się na nogach na przystanku i potrącił stojącą obok kobietę.
Ta do niego z oburzeniem;
- uchlał się pan jak świnia i jeszcze się rozpycha!
A on popatrzył, pokiwał głową i mówi;
- ja jutro wytrzeźwieję, a Pani jest brzydka.
Mniej teorii więcej praktyki.
CZ 350 472.5 83'  Garwolin  tel.602 792 446