Witam,chcemy poinformować, że nie sprzedajemy części używanych, tylko zawsze nowe. Zdjęcia dodane przez użytkownika faktycznie mogły nosić ślady montażu co nie oznacza że był to towar używany. Wielu klientów zamawia towary, przymierza a potem zwraca bez podania przyczyny. Są to towary dobre i prawidłowe, które wracają potem na stan magazynowy. Mogą nosić ślady montażu.Wiele towarów sami też montujemy, sprawdzamy i demontujemy, będą wtedy widoczne ślady ale to nie oznacza że są to towary używane.
Np. klient odsyła nam gaźnik bo twierdzi że nie można go wyregulować, my po jego otrzymaniu zakładamy do Jawy, okazuje się że wszystko jest z nim w porządku więc go demontujemy i jako pełnowartościowy jest na półce w sklepie - sami to sprawdziliśmy. Owszem czuć będzie od niego paliwo ale to nie oznacza że sprzedajemy towary używane.
Ostatnio klient chciał odesłać Vape Z04 bo stwierdził że cewka nie daje iskry - mówimy nie ma problemu, można zwrócić. Po jego otrzymaniu założyliśmy go do naszej Jawy i motocykl pracuje super, wszystko działa prawidłowo, więc widocznie klient ma po prostu coś z kablami nie tak. Jeżeli klient w takiem sytuacji chciałby go oddać to nie ma żadnego problemu, chętnie go weźmiemy i traktujemy jako nowy pełnowartościowy pomimo tego że był zamontowany w celu sprawdzenia.
Zawsze staramy się rozpatrywać reklamacje na korzyść klienta.Ponadto zawsze tłumaczymy naszym klientom, że jeśli cokolwiek jest nie tak to dawajcie nam znać, zawsze pomożemy! Albo gdy są jakieś wątpliwość to do nas zadzwonić, chętnie wytłumaczę, podpowiem, itd.
Nikt tu źle dla klientów nie chce, wiele razy na głowie stajemy żeby tylko nasz klient był zadowolony.
Co do różnic w cenach na Allegro a na stronie
www.4motor.plZgadza się - na naszej stronie
www.4motor.pl wszystko jest 7% taniej niż ta sama oferta wystawiana na Allegro
Ponadto chciałbym jeszcze jedną informację podać, jeżeli chodzi o pewne uwagi co do realizacji zamówień.
Z tego co sprawdzam to Maliniasty jest naszym stałym klientem i spore zamówienia składa, dla przykładu w ostatnim zamówieniu były 34 produkty i a tylko do jednej części była uwaga (ślad montażu na stopce bocznej). Reszta była ok tylko szkoda że o tym już nie wspomniał
Zamówienie z gumą teleskopu zawierało 14 produktów z czego 1 guma była z pewnym śladem odciśnięcia, odgniecienia.
Jeżeli w ten sposób były by te informacje podane to zmieniło by to całkowicie kontekst dyskusji.
I właśnie szkoda że nikt nie zwraca uwagi na te 99,9% pozytywnych spraw, tylko każdy by chciał się wypowiedzieć co do tego ułamka procenta gdzie jakaś pomyłka zajdzie.
Jeszcze całą zgłoszenie dostaliśmy przez Facebooka, w sobotę po godzinie 18:00 (w soboty i w niedziele nie pracujemy, wieczorami i w nocy także), więc nie było możliwości wyjaśnienia tej sprawy wcześniej niż dzisiaj.
Naprawdę zachęcam do kontaktu z nami w normalny sposób - będzie Wam się o wiele lepiej współpracowało z nami. Ja też Jawy lubię tak jak Wy, mam ich sporą kolekcję i sam lubię się przejechać na mojej 638. Zawsze też z każdym z Was chętnie porozmawiam przez tel., doradzę, itd.
dziękuję
Łukasz
Scaliłem