Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 15:58:07
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: 4motor i używane części.  (Przeczytany 3694 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
4motor i używane części.
« dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:21:54 »

Piszę z zapytaniem czy ten proceder się powtarza czy tylko ja mam takie szczęście.
Cztery zamowienia i 3 razy używane części.
1. Czarne dekielki tłumików, przyjechały porysowane a otwór na pręt był już przewiercony na M6
2. W zestawie naprawczym zawieszenia Etz, skarpety na lagi, jedna rozerwana, druga cała tłusta od oleju.
3. Ostatnie zamówienie to odrapana i to mocno stopka boczna do jawy.
Rozumiem pomyłki, zdarza się, ale to już lekka przesada. Napisałem po drugim takim przypadku meila, nie dostałem odpowiedzi.
Dekielki i nóżkę boczna dam do malowania proszkowego, skarpety wyrzucę.
Takie sytuacje hamują pracę przy obu motocyklach które mam na "warsztacie" tym bardziej że tylko na weekend mogę dlubac przy moto.
Moim zdaniem, bardzo złe podejscie do "stalego" klienta. Płacę grube złotówki a otrzymuje towar po przejściach.

Czemu nie odsyłam? Bo mi szkoda zachodu. Wolę dać 30 zł i obie rzeczy pomalować od nowa proszkowo.

Aaa jeszcze jedno, blaszki które są opisane jako do mocowania panelu kontrolek nie pasują.
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)

Mrówa

• Starszy Jawer
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
Odp: 4motor i używane części.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:33:01 »

Ogólnie mnie 4motor  troche zawiodło . W czasie koronaświrusa zamówiłem dysze gaźnika bvf do tfuemzety, najprawdopodobniej sam się pomyliłem i zamówiłem mniejsze od simsona, probowałem pisać maile z wyjaśnieniem,  jak również na naszym forum, ale wyraźnie mnie olali. Zrozumiałbym gdybym dostał odpowiedź że dostałem to co zamówilem a tu cisza. Nie pierwszy raz kupowałem u nich , i oczekiwałbym innej wspólpracy.  Tak więc ja sobie tą hurtownie odpuszczę

Matus89

• Świeżak
  • *
  • Jawa 634+ velorex, Jawa 360 + velorex + pav41
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:35:51 »

Zamawialem troche czesci od nich chyba za okolo 2 tys i nic nie bylo uzywanego. Bralem tlumiki, kolanka, stopki i jeszcze sporo rzeczy ale nic uzywanego nie bylo.
O co chodzi z Twoimi czesciami?

Maliniak

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:39:27 »

Przecież widać na zdjęciach że towar był używany /jest uszkodzony.

Matus89

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:39:40 »

W razie wymiany trzeba do nich dzwonic. Zamowilem kolanka do 634 a przyslali do 638. Zadzwonilem po otwarciu paczki i kurier byl za dwa dni z dobrymi kolankami a zabral te nieodpowiednie

Matus89

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:40:40 »

No widac. Dzwon do nich bo maile to nie pomagaja chyba

Maliniak

• Administrator
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:46:08 »

Nie mam czasu na wysyłanie itp. Chodzi o częstotliwość tych pomyłek.
Graty już spakowane do poprawki, w poniedziałek kumpel mi to pomaluje.

Matus89

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 22, 2020, 20:54:46 »

Zadzwon. Szkoda kasy mimo nie duzych kosztow. Kuriera wysla Ci za darmo z dobrym towarem

muczacz

• Jawer Weteran
  • gazu gazu na wirazu
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 22, 2020, 21:01:04 »

polecam 4jawa
Jawa TS 350 638-1 z wozem
traktorek Sam z silnikiem cz 175 rok budowy nieznany
cz 175 typ 450 rok budowy 1961 kolor wiśniowy stan zabytkowy CZ 75 B Omega

Matus89

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 22, 2020, 21:08:17 »

Tez bralem od nich i nie narzekam

Dragon on the Blue Sky

• Tańczący z dwusuwami
  • Jawer Weteran
    • www.Greg92.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 22, 2020, 21:17:40 »

Eh, jak Ja Cię rozumiem z remontami tylko w weekendy i hamowaniem prac...

Reklamacje 4motor rozpatruje głównie przez telefon. Nową skrzynkę, którą tutaj opisywałem przyjeli bez problemu na reklamację dopiero po kontakcie telefonicznym. 2 lata wcześniej walczyłem z klamkami, nie pykło. Mam teraz zestaw 3 klamek sprzęgłą i hebla przedniego, które po opisie "pasują" a w rzeczywistości nie bardzo.
Teraz zastanawiam się nad stopką boczną kupioną 3 lata temu od nich czy to aby na pewno dobra stopka....

Weź pod uwagę, że powodu sytuacji obecnej niektórzy ruszyli z remontami swoich sprzętów, inni przeciwnie. Firma też mogła mocno "dostać" po dupie w tym czasie.
Poszukuje przyczepki Pav oraz zamka siedzenia do Velorexa 562
"Klasyk jest jak pies... Kiedyś zdechnie" J. Clarkson
Żyję w epoce, w której młodzi pytają mnie o znaczenie dyskietki podczas zapisu dokumentów 0.o

atari001

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 23, 2020, 10:23:45 »

4motor na swojej stronie np kruciec gaznika 60zl, na allegro z usługą Smart czyli darmowa wysyłka powyżej 40 zł już ta samą część kosztuje 65 ,ja już tam nie kupuje.. Tera tylko 4jawa
*Suzuki Gsx-R 600 K3
*Wsk 175 Kobuz 1981r
*Wsk 175  1975r
*Motorynka M2 1981r
*MZ ETZ 251 1984r
*Jawa Perak 250 typ 11 1951r

ZoR

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 23, 2020, 12:08:19 »

Przy remoncie mojej pani prawie wszystko brałem od nich i miałem tylko problem z czołem wału, który miał wadę produkcyjną. Zadzwoniłem, wysłałem zdjęcia, kurier z nowym czołem był za parę dni i problemów nie miałem.
MZ ETZ 250 - 1985
S51 - 1987
638.0 - 1988
638.1 - 1989
TDM 850 - 1996

Bohun350

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 23, 2020, 13:57:39 »

Witam.
Od 4Motor biore graty dość często i nigdy nie miałem takiego przypadku żeby coś było używane.
Kontakt z nimi jest w miare ok jak nie odbieraja za pierwszym razem to dzwonie za pół godziny i zazwyczaj ktoś podnosi słuchawkę. Ze zwrotami też nie miałem problemu tylko wtedy samemu płaci sięza wysyłkę do nich.
YAMAHA XJR 1300
Jawa 638.0
Jawa 638.1
Jawa 638.5
CZ 350 472.5
WSK M06B3 LELEK ( CDI 12V )
WSK M06B3
WSK M21W2 KOBUZ x2
Motorynka M1, M3

killler

• Klubowicz
  • *
  • :)
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 23, 2020, 14:37:23 »

Tylko raz wysłali mi używany sensor vape po telefonie do Łukasza otrzymałem przeprosiny kurier przyjechał przywiózł nowy sensor a zabrał stary ;) poza tym przez te wszystkie lata brak jakichkolwiek problemów :)
    Status GG
Jawa TS 350 638.0 89r.:)
Jawa 350 634.7 Tęczówka + Velorex 562 83r.:)
Cz 350 472.6 86r.:)

Maliniak

• Administrator
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 23, 2020, 14:44:30 »

Czyli różnie to bywa z 4motor... Ja wiem że można zadzwonić, przyślą kuriera etc... Tylko kto ma na to czas? W moim przypadku musieli by to robić 3 razy.
No nic, będę próbował zrobić zakupy w innych sklepach.

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 23, 2020, 17:40:32 »

Nie podejrzewam żeby specjalnie wysłali używane części. Może ktoś odstąpił od umowy i im już takie wysłał a nie sprawdzili? Reklamacje się zdarzają ale w 4motor nigdy nie miałem problemu z wymiana czy zwrotem - wszystko szybko i bez zamieszania. W innych sklepach różnie to bywało i bywa - że o biurokracji typu "jeszcze jeden papier w oryginale" nie wspomnę.
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

Maliniak

• Administrator
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 23, 2020, 17:45:57 »

Nie podejrzewam żeby specjalnie wysłali używane części. Może ktoś odstąpił od umowy i im już takie wysłał a nie sprawdzili? Reklamacje się zdarzają ale w 4motor nigdy nie miałem problemu z wymiana czy zwrotem - wszystko szybko i bez zamieszania. W innych sklepach różnie to bywało i bywa - że o biurokracji typu "jeszcze jeden papier w oryginale" nie wspomnę.
Ja rozumiem że się zdarzają ale ê razy na 4 zamówienia? Jak kupuje chleb to świeży, a nie pogryzione kromki.
Ile to jest straty czasu? 3 razy pakować, czekać na kuriera i czekać na "nowe" części. Trochę to dziwne podejście. Tym bardziej że zamówienia nie są małe. Trudno, tezeba spróbować zrobić zakupy w innym miejscu.

maestro89

• Świeżak
  • *
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 23, 2020, 20:45:10 »

Ogólnie nigdy problemów nie było, zawsze wysyłali to co chciałem i takie jak w opisie, nigdy nie trafiłem na używkę.
    Status GG

4motor

• Świeżak
  • *
  • Jawa 638, Jawa 634, CZ 350 472, Jawa Perak 250
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 24, 2020, 11:33:22 »

Witam,chcemy poinformować, że nie sprzedajemy części używanych, tylko zawsze nowe. Zdjęcia dodane przez użytkownika faktycznie mogły nosić ślady montażu co nie oznacza że był to towar używany. Wielu klientów zamawia towary, przymierza a potem zwraca bez podania przyczyny. Są to towary dobre i prawidłowe, które wracają potem na stan magazynowy. Mogą nosić ślady montażu.Wiele towarów sami też montujemy, sprawdzamy i demontujemy, będą wtedy widoczne ślady ale to nie oznacza że są to towary używane.
Np. klient odsyła nam gaźnik bo twierdzi że nie można go wyregulować, my po jego otrzymaniu zakładamy do Jawy, okazuje się że wszystko jest z nim w porządku więc go demontujemy i jako pełnowartościowy jest na półce w sklepie - sami to sprawdziliśmy. Owszem czuć będzie od niego paliwo ale to nie oznacza że sprzedajemy towary używane.

Ostatnio klient chciał odesłać Vape Z04 bo stwierdził że cewka nie daje iskry - mówimy nie ma problemu, można zwrócić. Po jego otrzymaniu założyliśmy go do naszej Jawy i motocykl pracuje super, wszystko działa prawidłowo, więc widocznie klient ma po prostu coś z kablami nie tak. Jeżeli klient w takiem sytuacji chciałby go oddać to nie ma żadnego problemu, chętnie go weźmiemy i traktujemy jako nowy pełnowartościowy pomimo tego że był zamontowany w celu sprawdzenia.

Zawsze staramy się rozpatrywać reklamacje na korzyść klienta.Ponadto zawsze tłumaczymy naszym klientom, że jeśli cokolwiek jest nie tak to dawajcie nam znać, zawsze pomożemy! Albo gdy są jakieś wątpliwość to do nas zadzwonić, chętnie wytłumaczę, podpowiem, itd.
Nikt tu źle dla klientów nie chce, wiele razy na głowie stajemy żeby tylko nasz klient był zadowolony.

Co do różnic w cenach na Allegro a na stronie www.4motor.pl

Zgadza się - na naszej stronie www.4motor.pl wszystko jest 7% taniej niż ta sama oferta wystawiana na Allegro

Ponadto chciałbym jeszcze jedną informację podać, jeżeli chodzi o pewne uwagi co do realizacji zamówień.
Z tego co sprawdzam to Maliniasty jest naszym stałym klientem i spore zamówienia składa, dla przykładu w ostatnim zamówieniu były 34 produkty i a tylko do jednej części była uwaga (ślad montażu na stopce bocznej). Reszta była ok tylko szkoda że o tym już nie wspomniał

Zamówienie z gumą teleskopu zawierało 14 produktów z czego 1 guma była z pewnym śladem odciśnięcia, odgniecienia.

Jeżeli w ten sposób były by te informacje podane to zmieniło by to całkowicie kontekst dyskusji.

I właśnie szkoda że nikt nie zwraca uwagi na te 99,9% pozytywnych spraw, tylko każdy by chciał się wypowiedzieć co do tego ułamka procenta gdzie jakaś pomyłka zajdzie.

Jeszcze całą zgłoszenie dostaliśmy przez Facebooka, w sobotę po godzinie 18:00 (w soboty i w niedziele nie pracujemy, wieczorami i w nocy także), więc nie było możliwości wyjaśnienia tej sprawy wcześniej niż dzisiaj.

Naprawdę zachęcam do kontaktu z nami w normalny sposób - będzie Wam się o wiele lepiej współpracowało z nami. Ja też Jawy lubię tak jak Wy, mam ich sporą kolekcję i sam lubię się przejechać na mojej 638. Zawsze też z każdym z Was chętnie porozmawiam przez tel., doradzę, itd.

dziękuję
Łukasz

Scaliłem
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 24, 2020, 20:23:21 wysłana przez Maliniasty »

Ryba RIP

• Jawer
  • 638-0 , 634-7+velorex 562 ,
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 24, 2020, 14:34:51 »

dobra firma polecam Panowie nie stękajcie jak kobity wszystkim się zdażają pomyłki wystarczy tylko rozmawiać ze sprzedającym

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 24, 2020, 14:36:35 »

dobra firma polecam Panowie nie stękajcie jak kobity wszystkim się zdażają pomyłki wystarczy tylko rozmawiać ze sprzedającym
Dobrze gada!
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

muczacz

• Jawer Weteran
  • gazu gazu na wirazu
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 24, 2020, 19:37:07 »

4 motor nie pisz posta pod postem , te admini gdzie jesteście?

pawelooo2

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 24, 2020, 20:04:43 »

Nie rozumiem pewnej logiki w tłumaczeniu......sprzedałem chleb.......klient nadgryzł.......odesłał nadgryziono bochenek...sprawdziliśmy jeden kęs...jest dobry - smakowało wszystkim na warsztacie.....sprzedaliśmy dla maliny - a jemu k...a nie smakuje........ towar używany - bo po montazu....winniście zamontować go do swoich jaw albo sprzedać taniej jako montowany czyt. (używany)...ale ja się nie znam....

muczacz

• Jawer Weteran
  • gazu gazu na wirazu
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 24, 2020, 20:43:12 »

Żeton to takie sranie w banie