Nie bez problemów, ale jakoś idzie. Niestety brak czasu nie pomaga...
Niektóre współczesne części pozostawiają sporo do życzenia. Nowa centralna stopka, niby oryginalna jest krótsza od pierwotnej o kilka milimetrów. Niby niedużo, ale po postawieniu motocykla na podnóżce obydwa koła dotykają minimalnie podłoża, przez co stabilnie nie jest. Musiałem porzeźbić i dorobić podkładki. Druga sprawa to sworzeń wahacza. Wewnętrzna średnica otworu to 22mm podczas gdy pręt napędu hamulca ma 22,2mm, naturalne zatem, że nie wejdzie. Skończyło się odświeżeniem i montażem starego elementu, bo nie chciało mi się biegać po ślusarzach. Kolejny problem to średnica nowej kierownicy. Jakby chrom bym grubszy, przez co manetki nie wchodzą, potrzebna kolejna rzeźba. Ciekawe co jeszcze wyjdzie

. Ale z drugiej strony nikt nie obiecywał, że będzie łatwo a praca przy tym składaniu, to dla mnie przyjemność - także jak najdłużej ta przyjemność niech trwa

.
Przemyślałem Wasze uwagi i skoro ma być oryginał, to zamówiłem dwie nowe opony - 2,75” i 3,25”. Jak ktoś byłby zainteresowany, to oddam nówki Mitasy H-03 3,00” w bardzo dobrej cenie

.
Odebrałem elementy aluminiowe ze skiełkowania i efekt świetny. Numery na tabliczkę nabite, silnik i koła już na miejscu, choć będą przeróbki jak wyżej. Nie mogłem się też oprzeć żeby blach nie przymierzyć, wygląda obłędnie

.