Wolna Strefa Jawa - CZ
Kwietnia 22, 2026, 04:17:39
Witamy,
Gość
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Strona główna
Moje posty
Pomoc
Szukaj
Zaloguj się
»
Inne
»
Na każdy temat
»
Rejestrowanie motocykla bez przegladu i oc
« poprzedni
następny »
Strony: [
1
]
Do dołu
Drukuj
Autor
Wątek: Rejestrowanie motocykla bez przegladu i oc (Przeczytany 3198 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
marcincz
Gość
Rejestrowanie motocykla bez przegladu i oc
«
dnia:
Maja 10, 2008, 08:41:38 »
Witam!
Dwa lata temu kupiłem jawe bez przeglądu i oc. Mam umowę bez wpisanej daty ale nie rejestrowałem bo nie miałem jeszcze prawka.
Teraz chciałbym zarejestrować i nie wiem jak to zrobić. W urzędzie powiedzieli mi że muszę mieć przegląd i opłacone oc. Do przeglądu jechać nie mogę bo nie mam oc a opłacić oc nie mogę bo jawa jest zarejestrowana na poprzedniego właściciela.
Ostatni przegląd motocykla jest z 1993 roku. O oc nic nie wiem.
Mienki
Jawer Weteran
Jawa Tramp
Odp: Rejestrowanie motocykla bez przegladu i oc
«
Odpowiedź #1 dnia:
Maja 10, 2008, 10:01:45 »
musisz zawieść busem motocykl na przegląd, jak ci go zrobią wbijasz do urzędu wypełniasz te wnioski, płacisz co trzeba i jedziesz do PZU kupujesz OC i po sprawie aha i datę wpisz na umowie bo będą sie czepiać...
http://mienki1987.blogspot.com/
«
Odpowiedź #2 dnia:
Maja 10, 2008, 10:23:23 »
Dokładnie jak pisze
Mienki
. Ważne, żeby dowód nie miał uciętego rogu. Do rejestracji nie jest potrzebne OC tylko przegląd. Po OC jedziesz jak już masz nowe tablice i miękki dowód.
pzdr
Rozztocz
vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
Administrator
Smoczyciel
«
Odpowiedź #3 dnia:
Maja 10, 2008, 11:19:17 »
OC mogą CI wypisać nawet na podstawie umowy kupna sprzedaży... Twoje dane i stare numery... Pó¼niej Ci zmienią, natomiast OC jest Ci potrzebne dopiero przy odbiorze stałego dowodu...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562
www.facebook.com/motorozzy
marcincz
Gość
«
Odpowiedź #4 dnia:
Maja 10, 2008, 12:20:29 »
Ok dzięki za szybką odpowied¼.
W poniedziałek zaczynam zabawę z rejestrowaniem.
Mam jeszcze pytanie odnośnie ubezpieczenia. Jeśli nie było opłacane przez kilka lat to nie będę musiał żadnych kar płacić albo uregulować tego?
Marcino666
Gość
«
Odpowiedź #5 dnia:
Maja 10, 2008, 12:51:16 »
Tak się składa ze ostatnio tez zaczynam rejestrować mojego tsa i już się dowiedziałem że w PZU jak nie opłacisz motocykla to oni automatycznie zrywają umowę tak więc nie powinieneś mieć żadnych problemów.
gringo
Gość
«
Odpowiedź #6 dnia:
Maja 10, 2008, 13:19:15 »
otuż to i taka jest prawda nie ma żadnej najmniejszej przeszkody także sie nie ma czego bac :] nawet jakby sie czepiali umowy, mówisz że w takim razie skontaktujesz sie z poprzednim właścicielem, wychodzisz przepisujesz umowe tak jak powinno według uirzednika byc
bo przeciesz masz na tej "złej" wszystkie potrzebne dane, ktoś Ci macha drugi podpis tzn sprzedajacego żeby niew był taki sam charakter pisma po czym wracasz do do okienka
załatwione :]
Renegade
Gość
«
Odpowiedź #7 dnia:
Maja 10, 2008, 18:45:49 »
Pozwólcie że się dokleję do wątku.
Ponieważ sezon się zaczął i prawko w portfelu jest od dość długiego czasu postanowiłem w koñcu przerejestrować Jaw na siebie. Ale mam mały problem. Mianowicie. Kupiłem TSke z 3 lata temu jak nie dalej. Przez ten czas ją remontowałem. Kupiona była z zamiarem remontu i sprzedaży. Dlatego nie przejmowałem się podpisywaniem umowy zwłaszcza że kupowałem ją z drugiej ręki. Dokumenty mam. Ale nie o to chodzi. Problem polega na tym że nie mogę odnale¼ć właściciela z wpisanego w dowód rejestracyjny. Musiał zmienić adres lub nie mieć telefonu na siebie bo na informacji takiej osoby w takiej miejscowości nie ma. A jak podałem samo nazwisko i miejscowość to dostałem 2 numery lecz pod żadnym nie znano tego pana. Szukałem na różne sposoby. Zostały mi jeszcze 2 możliwości i na czasie mam zamiar je wyprobować. Ale Również chciałbym się zwrócić równolegle z prośbą do was Bracia.
Z tą moja prośba i zapytanie. Czy ktoś ma możliwość sprawdzenia adresu lub numeru telefonu do osoby:
Gierszewski Tomasz.
na dowodzie adres zamieszkania: Czyczkowy ul. wyb. 16 (nie ma pełnej nazwy ulicy na mapie też nie ma nic podobnego)
Lub po starej tablicy: GAM 5003
Jawa miała przegląd do 2003r.
W 2000.08.14 wpis "Pojazd przystosowany do nauki jazdy" po czym wpis anulowany.
Za wszelką pomoc z góry dziękuje i obiecuje że osobie która pomoże mi w odnalezieniu tego jego mościa stawiam kratę piwa na najbliższym zlocie :>
Renegade
Gość
«
Odpowiedź #8 dnia:
Maja 15, 2008, 15:44:33 »
Nikt nie potrafi mi pomóc??? :[
gringo
Gość
«
Odpowiedź #9 dnia:
Maja 15, 2008, 18:08:54 »
ja mozliwosci takiej nie mam... a jedyne co mi przycvhodzi do głowy to kupic papoiery...
Mienki
Jawer Weteran
Jawa Tramp
«
Odpowiedź #10 dnia:
Maja 15, 2008, 19:58:11 »
masz kogoś w policji??? niech ci sprawdza gdzie jest zameldowany taki a taki człowiek i po sprawie...
http://mienki1987.blogspot.com/
«
Odpowiedź #11 dnia:
Maja 15, 2008, 23:48:47 »
Nie do koñca to tak jest z tą policją. Mam w rodzinie paru policjantów i już próbowałem to załatwić przez Wujka ale to nie takie proste z ym sprawdzeniem kolesia. Policja boi się takich spraw gdy niem mają kolesia którego kontrolują przy sobie. Spróbuje się jeszcze zwrócić do innego członka rodziny... Ale wątpie że coś z tego będzie dlatego proszę was o pomoc i pomysły...
Pozdro
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
Wolna Strefa Jawa - CZ
»
Inne
»