Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 11:38:28
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do dołu

Autor Wątek: Suzuki GSX 400 F 1983r  (Przeczytany 23346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jawolotmen

• Człowiek Depresja
  • Jawer Weteran
  • CZ 472.6/GSX400F
Odp: Suzuki GSX 400 F 1983r
« Odpowiedź #100 dnia: Września 20, 2017, 22:33:10 »

@Turbo

To samo co z moim egzemplarzem. Trudność ta sama i trzeba mocno sztukować, więc nie wiem co chcesz zrobić tym porównaniem. Nawet uszczelek się nie da kupić tylko trzeba dorabiać z gambitu, bo nie ma. Odbudowanie gaźników CV zajęło mi sporo czasu i sporo telefonów, nie miałem części od razu i cudem je znalazłem i jeszcze były, bo jadę na zapasach NOS co jest na świecie, więcej nie ma.

Z knedlami przesadziłem, ale zbyt dużo dobrych doświadczeń po swoim nie mam. Nadal puzle leżą, większość zrobiona, ale wstrzymałem projekt bo zmieniły się priorytety życiowe.

Piszę jak piszę. Nawet nie chcę wiedzieć co by powiedział psycholog na temat profilu mojego mózgu, chyba nie chcę wiedzieć. Nie jestem humanistą, matura z polskiego była gorsza niż z matematyki w moim przypadku. Nigdy nie widziałem tego wszystkiego w tekście jak humaniści.

Jak mnie najdzie ochota to ściągnę z "Suki" cygara, zobaczymy jak ryczy w profilu db killer.
"Można mieć depresje i siedzieć w domu. Można też mieć depresję i jeździć cezetą"

Turbo

• Niegdyś Jawer
  • Jawer Weteran
  • -
« Odpowiedź #101 dnia: Września 20, 2017, 23:03:59 »

Przy jawie 90 wygląda to tak, że już w latach 70' był problem z częściami
a teraz części zwyczajnie nigdzie nowych nie ma. Wszystko trzeba dorabiać na zamówienie lub samemu rzeźbić i co do silnika to nie ma "moto pokrewnych" a to nie jedyny "patent" w jawie 90.

Czym innym możesz zostać, kiedy świat widzi cię tylko jako MONSTRUM ?

kolba RIP

• Starszy Jawer
  • 638.1
« Odpowiedź #102 dnia: Września 20, 2017, 23:39:25 »

Jawoltmen powiem szczerze irytują  mnie twoje ciągłe porównania Suzuki do Jawy czy Cezary Tak jak byś chciał wszystkim udowodnić jaki Ty skarb posiadasz garazu, jaki to skok technologiczny między Czeską  a  Japonią i   wiesz co , my to wszystko wiemy i nie ma co poruszac tego tematu.
     Jednoczesnie wychodzi na to ze każdy kto inwestuje  czeska motoryzację i z niej korzysta to..........!   Każdy niech sam to zakończy jak chce.
 Nie dawno fajny tekst słyszałem o tym forum, że nie czeskie motocykle  są tu najważniejsze  lecz ludzie co na nich jeżdżą zakarzeni ta samą knedlowską chorobą dlatego taka fajna atmosfera tu panuje.
I wiesz co trochę Ci współczuję  z powodu twojej choroby ale cóż życie jest okrutne.

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
« Odpowiedź #103 dnia: Września 20, 2017, 23:48:21 »

Nie dawno fajny tekst słyszałem o tym forum, że nie czeskie motocykle  są tu najważniejsze  lecz ludzie co na nich jeżdżą zakarzeni ta samą knedlowską chorobą dlatego taka fajna atmosfera tu panuje.
;)
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)

Yabaman

• Jawer Weteran
  • 362 Californian; ETZ251 SW x 3
« Odpowiedź #104 dnia: Września 21, 2017, 02:46:36 »

Knedla może sobie zrobić każdy. ...Bo wszystko jest, więc co to za odbudowa jak nie ma w ogóle wyzwania oprócz wyzwania dla portfela co najwyżej, czyli jak głęboki on będzie.
Kolego Jawolotmen, odbudowa Twojej Suzuki to tez kwestia glebokosci portfela. O czesci mnie molestowales ale Ci odmowilem bo posrednictwem w handlu sie nie zajmuje. Ale to nie znaczy ze czesci nie ma. Jest tylko kwestia zapukania do odpowiednich drzwi i odpowiedniej zaplaty. A nawet jak czesci nie ma to mozna dorobic. Oczywiscie trzeba porozumiec sie w jezyku zrozumialym dla potencjalnego sprzedawcy a angielski naprawde nie jest tak powszechnie zrozumialy jakby sie moglo wydawac.
Za odpowiednia kwote mozna wyslac dowolny japonski motocykl do Japonii. Odrestauruja go i odesla w stanie idealnym.
Patrzac z mojej strony, dla Japonczykow remont Knedla to sprawa praktycznie nie do przeskoczenia. Niby czesci sa ale gdzies w dalekim kraju, oferowane w niezrozumialym jezyku i co bedzie jak sie zaplaci a nie dotra? Mechanikow i innych rzemieslnikow ktorzy chcieliby pomoc tez nie ma. Zupelnie jak w przypadku remontu starego japana w Polsce a nawet gorzej.
Dla mnie to nie problem bo po czesku rozumiem, czesci do knedli sprowadzam ze swojej dawnej "okolicy" a z grzebaniem przy motorach radze sobie sam.

janosikmz19822

• Jawer
  • motórów kilka
« Odpowiedź #105 dnia: Września 21, 2017, 10:51:46 »

No niestety przy starej Japonii liczy się grubość portfela :D  No i znajomości. Potrzebowałem paru klamocików do swojej kawy kupiłem je w autoryzowanym serwisie hondy czego nigdy bym się nie spodziewał.
    Status GG

Jawolotmen

• Człowiek Depresja
  • Jawer Weteran
  • CZ 472.6/GSX400F
« Odpowiedź #106 dnia: Września 21, 2017, 20:53:13 »

Za odpowiednia kwote mozna wyslac dowolny japonski motocykl do Japonii. Odrestauruja go i odesla w stanie idealnym

Tak, na pewno go zrobicie jak sami macie burdel w katalogach i według katalogów mój model nie istnieje u was. To apropos japonii, niby wszystko perfekcyjnie ale jednak.

Za odpowiednia kwote

Jeden z powodów dlaczego wolę, żeby ten świat się palił. Jakbym miał dostęp do odpowiednich rzeczy to ten świat już by nie istniał, bo bym go spalił.

dlatego taka fajna atmosfera tu panuje

Chyba odwrotnie. Jeszcze pamiętam czerwiec uprzedniego roku i inne lata też. Jak jeden motocykl na zlocie się spierdoli to cały zlot się zbierze i go naprawi. Jak ja potrzebowałem pomocy, to chuj... Nikogo chętnego nie ma tylko milion wymówek. Konkurencje na zlotach też zajebiste, że nie można ani razu wygrać. Rzeczywiście świetna atmosfera, kurwa porażka. Nic tylko się napierdolić co najwyżej.
"Można mieć depresje i siedzieć w domu. Można też mieć depresję i jeździć cezetą"

korczi

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #107 dnia: Września 21, 2017, 20:58:15 »

Ty sobie żartujesz czy serio jebnięty jesteś?
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime- Burt Munro
Jawa 634/12V 84'
Yamaha YZF 600 Thundercat 98'

czeron

• Potrzymaj no mi te piwo
  • Jawer Weteran
  • CEZET 472.6 1986r.
« Odpowiedź #108 dnia: Września 21, 2017, 21:06:06 »

Kolego, żal mi Ciebie.
Napisz ilu kolegów na  forum suzuki Tobie pomogło? Na ilu zlotach suzuki wygrałeś w konkursach? Napisz no jeszcze w jakim roku produkowano suzuki w Czechosłowacji ?
To jest jest do ciężkiego wała forum knedli.
I na koniec napisze ci że jak byś dał się lubić to chłopaki napewno by Ci pomogli.
CEZET 472.6
Jawa 638,5
Jawa 638,5
Jawa Choppre 125
Jawa Chopper 125
Romet komar 50
Polonez Caro Plus

Artur

• Secretary JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Global Moderator
« Odpowiedź #109 dnia: Września 21, 2017, 21:11:49 »

A co to za banialuki? Świat będzie palił? Może czarna grzywka i podcinanie żył do tego? Kolega się emocjonalnie na 12 roku życia zatrzymał.

Turbo

• Niegdyś Jawer
  • Jawer Weteran
  • -
« Odpowiedź #110 dnia: Września 21, 2017, 21:12:42 »

Jawolotmen zmień dilera albo zapisz się tu:
http://www.wroclaw.pl/poradnie-psychologiczno-pedagogiczne-we-wroclawiu-adresy-telefony

Podobno wszystko tak perfekt ogarniasz wiec po co pomagać?
Sam mówiłeś że knedle nie mają przed tobą tajemnic i nudzą Ciebie.. wiec jak to w końcu jest?

janosikmz19822

• Jawer
  • motórów kilka
« Odpowiedź #111 dnia: Września 21, 2017, 21:13:30 »

Gorzkie żale  :P I chyba zejście po narkotykach :)
    Status GG

killler

• Klubowicz
  • *
  • :)
« Odpowiedź #112 dnia: Września 21, 2017, 21:17:58 »

powinien wpasc jakis moderator i temat zamknac/posprzatac...

moze chlopak ma jakis problem, nie ma sie co z niego nabijac ;)
    Status GG
Jawa TS 350 638.0 89r.:)
Jawa 350 634.7 Tęczówka + Velorex 562 83r.:)
Cz 350 472.6 86r.:)

oskare2345

• Jawer
  • bez młota nie robota
« Odpowiedź #113 dnia: Września 21, 2017, 21:20:33 »

moze chlopak ma jakis problem, nie ma sie co z niego nabijac ;)
To w takim razie pomylił fora.

korczi

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #114 dnia: Września 21, 2017, 21:24:46 »

Pewnie przez raster...
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime- Burt Munro
Jawa 634/12V 84'
Yamaha YZF 600 Thundercat 98'

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
« Odpowiedź #115 dnia: Września 21, 2017, 21:30:50 »

Pewnie przez raster...
Nie no wygrałeś, nie lubię Cię ale się z Tobą napije!
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
« Odpowiedź #116 dnia: Września 21, 2017, 22:15:46 »

Pewnie przez raster...
Nie no wygrałeś, nie lubię Cię ale się z Tobą napije!

A ja Was obu nie lubię, bo jedziecie Jawami haha...  A tak odnośnie tematu, to ksiądz Natanek nazywał to : imołszjonal grup ;)

Chłopie jak nie masz floty to nie baw się w zabawki dla dużych chłopców, a potem nie mów, że świat jest szary i zły. Nie każdy jest skazany na dobrobyt, bo jak by tak każdy miał co chce to co to by było z tym światem?
    Status GG

gesior

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: Września 22, 2017, 01:06:06 »

Nie każdy jest skazany na dobrobyt, bo jak by tak każdy miał co chce to co to by było z tym światem?

Pewnie by płonął

Yabaman

• Jawer Weteran
  • 362 Californian; ETZ251 SW x 3
« Odpowiedź #118 dnia: Września 22, 2017, 08:12:56 »

Kolego Jawolotmen, to co piszesz bardzo niepokoi :(.
Moze sprobujesz popracowac trochę np. jako wolontariusz w hospicjum? Dostrzezesz wtedy jak jesteś szczęśliwy, nawet pomimo trudnosci z odbudową Suzuki i rzekomym brakiem na Forum zrozumienia dla Ciebie. I z zupelnie innej perspektywy ocenisz Twoje "priorytety zyciowe".
To taka luzna sugestia, jesli Ci sie nie podoba to olej ją parabolicznie.

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #119 dnia: Września 22, 2017, 10:12:06 »

Kolego Jawolotmen, to co piszesz bardzo niepokoi :( .
Moze sprobujesz popracowac trochę np. jako wolontariusz w hospicjum? Dostrzezesz wtedy jak jesteś szczęśliwy, nawet pomimo trudnosci z odbudową Suzuki i rzekomym brakiem na Forum zrozumienia dla Ciebie. I z zupelnie innej perspektywy ocenisz Twoje "priorytety zyciowe".
To taka luzna sugestia, jesli Ci sie nie podoba to olej ją parabolicznie.
Masz Anielską Cierpliwość  :o

rasputin

• Jawer
  • Jawa 350 model 638.0
« Odpowiedź #120 dnia: Września 22, 2017, 10:19:57 »

:-X
Cel: Jawa jak z fabryki

Jawolotmen

• Człowiek Depresja
  • Jawer Weteran
  • CZ 472.6/GSX400F
« Odpowiedź #121 dnia: Września 22, 2017, 21:54:11 »

Napisz ilu kolegów na  forum suzuki Tobie pomogło?

Byłem na super zlocie super ludzi suzuki i jedyne co musiałem robić to regulować zawory, bo kretyni nie umieją się powstrzymać od kręcenia do końca motocyklem, który odcięcia nie ma i prawdopodobieństwo spotkania zaworów z tłokami jest spore.

A co to za banialuki? Świat będzie palił? Może czarna grzywka i podcinanie żył do tego? Kolega się emocjonalnie na 12 roku życia zatrzymał

Nie mam grzywy, owszem czarne włosy mam. Podcinanie żył mało jest dla mnie mało atrakcyjne, bo czas do wykrwawienia się jest trochę długi, wolałbym szybciej w takim wypadku. Preferowałbym cyjanek potasu, ale nie mam pozwolenia ani koncesji więc nie mogę kupić.

Chłopie jak nie masz floty to nie baw się w zabawki dla dużych chłopców, a potem nie mów, że świat jest szary i zły. Nie każdy jest skazany na dobrobyt, bo jak by tak każdy miał co chce to co to by było z tym światem?

Nie mówię już tylko o motocyklach. Odezwał się ten, co ma wszystko na czubku palca i mu podarowano i chuja musiał zrobić żeby to mieć. Bardzo fair, naprawdę. Takim ludziom co mają za farajer i bez wysiłku chyba w pierwszej kolejności powinienen życzyć raka i to szybkiego.

Moze sprobujesz popracowac trochę np. jako wolontariusz w hospicjum?

To już prędzej się zabiję, nie zostawiając listu pożegnalnego i po drodze wypierdolę wszystkie pojazdy do rzeki, żeby nikt ich nie dostał. Tylko trzeba będzie znaleźć szybki sposób. Widzę świat inaczej bo od samego jebanego początku na tym świecie każdy po mnie stąpa i mam już tego serdecznie dosyć. Może po prostu potrzebowałem jebane 5 minut atencji, ale jak zwykle wszyscy są tylko zajęci sami sobą, albo mają te swoje doborowe towarzystwo i dusze towarzystwa, gdzie tych swoich 5 minut nie mam. Potem patrzę na ludzi i widzę jak się cieszą, ale na mnie działa to kompletnie w drugą stronę, bo gdzie się nie pojawię to chuja mogę do tych rozmów wnieść tylko siedzieć gdzieś na boku.

Ja już sobie daruję, bo widzę wasz super poziom. Żyjcie sobie dalej i niech wam kiedyś atomówka pierdolnie, ja stąd spierdalam.

Amen.

Turbo

• Niegdyś Jawer
  • Jawer Weteran
  • -
« Odpowiedź #122 dnia: Września 22, 2017, 22:09:59 »

Podcinanie żył mało jest dla mnie mało atrakcyjne, bo czas do wykrwawienia się jest trochę długi, wolałbym szybciej w takim wypadku. Preferowałbym cyjanek potasu, ale nie mam pozwolenia ani koncesji więc nie mogę kupić.
Takim ludziom co mają za farajer i bez wysiłku chyba w pierwszej kolejności powinienen życzyć raka i to szybkiego.
Albo prezstań jeździć tym suzuki albo załóż kask, bo chyba na głowę jebłeś i wszystkie klepki ci wypadły.

Może po prostu potrzebowałem jebane 5 minut atencji, ale jak zwykle wszyscy są tylko zajęci sami sobą, albo mają te swoje doborowe towarzystwo i dusze towarzystwa, gdzie tych swoich 5 minut nie mam.
Jeśli wydaje ci się że jesteś to masz racje WYDAJE CI SIĘ.

ps. i rada na koniec, napisz książke "Z dziennika psychola" czy coś.

ps.2 Nie wszyscy mają takie idealne życie jak ci się wydaje, czasami mniej patrz na siebie a może coś ujrzysz.

marian

• Jawer Weteran
  • Jawa 638.0 Ogar 200
« Odpowiedź #123 dnia: Września 22, 2017, 22:38:55 »

Ty sobie żartujesz czy serio jebnięty jesteś?
like
Jeśli coś ma być zrobione dobrze,zrób to sam.

rasputin

• Jawer
  • Jawa 350 model 638.0
« Odpowiedź #124 dnia: Września 22, 2017, 22:59:10 »

Atomowka? Dobrze, że mam OP-1  :D a tak na poważnie to się nazywa choroba dwubiegunowa
Cel: Jawa jak z fabryki
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6   Do góry