Wolna Strefa Jawa - CZ

• Września 10, 2026, 13:31:11
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Jak znaleźć poprzedniego właściciela Jawy ?  (Przeczytany 2176 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Mateusz34342

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS Cafe racer
Jak znaleźć poprzedniego właściciela Jawy ?
« dnia: Lutego 14, 2016, 22:25:36 »

Witam wszystkich .Mam na imię Mateusz i mam taki problem . A więc od nie dawna stałem się posiadaczem Jawy 350 TS . Próbuję dotrzeć do właściciela ponieważ chciał bym spisać z nim umowę . Wiem jak się nazywa i gdzie kiedyś mieszkał . Udało mi się skontaktować z Panią która pochodzi z tej samej miejscowości co właściciel Jawy . Dowiedziałem się że przeprowadził się do Zamościa i najprawdopodobniej mieszka gdzieś przy ulicy Granicznej . Jednak niestety nie wie gdzie dokładnie oraz nie zna numeru kontaktowego a niestety ale mam trochę do Zamościa . Właścicielem jest Janusz Podolak mieszkał kiedyś w miejscowości Wisłowiec  , z tego co udało mi się ustalić to przeprowadził się do Zamościa i mieszka przy ulicy Granicznej . Czy może jest ktoś z Zamościa i chciał by pomóc ? A jak nie to może jest jakiś sposób aby ustalić miejsce zamieszkania tego Pana . Gdyby ktoś chciał pomóc w tej sprawie to z góry wielkie dzięki i pozdrawiam wszystkich .

Jacek64

• Jawer Weteran
  • Jawa TS 350 CZ 175/487.0 Jawa 50 typ 23 Mustang
Odp: Jak znaleźć poprzedniego właściciela Jawy ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 14, 2016, 22:40:52 »

Biuro meldunkowe w danej miejscowości powinno pomóc czyli najlepiej zadzwonić do Urzędu Miasta kub Gminy tylko nie wiem czy nie będą się zasłaniać ochrona danych osobowych  :( , wszystko będzie zależało od inwencji dzwoniącego  ;D . Wejdź na mapkę Jawerów znajdź jakiegoś Jawera z Zamościa lub okolic napisz na pw myślę że pomoże  8) .
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2016, 22:46:31 wysłana przez Jacek64 »

madras30

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 14, 2016, 22:53:24 »

osoba o takim nazwisku i imieniu i ulicy jest w książce telefonicznej z wymienionego przez Ciebie miasta , niestety jest to książka z lat 2000 i weszła ochrona danych osobowych i nie ma nr domu jak w książce z 1998r ale tam nie ma. O  ile tel domowy nie jest odłączony to masz farta ... :-)
3.5 (38) TS

Mateusz34342

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS Cafe racer
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 14, 2016, 23:52:25 »

To fajnie że jest jakiś kolejny trop . Oby tylko nie był odłączony . A mógł byś mi jakoś podać ten nr telefonu ? Bo ja niestety nie mam takiej książki .

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 15, 2016, 01:22:42 »

A chociażby na Srajsbuku masz w Zamościu kilkoro młodych ludzi o nazwisku Podolak, z czego kilko to rodzina.
Taki problem wysłać do nich mesydż czy nie kojarzą takiego gościa ?
A nóż widelec się uda.
    Status GG

Mateusz34342

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS Cafe racer
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 15, 2016, 06:34:17 »

Tak już zrobiłem . Napisałem do większości osób o takim samym nazwisku czy znają takiego Pana .

TOMMI

• Starszy Jawer
  • Czym jest człowiek bez pasji ?!
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 15, 2016, 09:14:37 »

Najprościej jak dla mnie udać się do znajomego policjanta lub strażnika miejskiego oni mają dostęp do bazy danych i przy dorabianiu umowy tam są  ważne informacje np pesel czy klijent jeszcze żyje a jeśli nie to data zgonu .
JAWA 634.7 81r  MZ TS 250 77r .JAWA 353.04 57r. JAWA 6

Bison

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 15, 2016, 11:28:53 »

Najprościej jak dla mnie udać się do znajomego policjanta lub strażnika miejskiego oni mają dostęp do bazy danych i przy dorabianiu umowy tam są  ważne informacje np pesel czy klijent jeszcze żyje a jeśli nie to data zgonu .
Ta, jasne, najprościej  ;D  o ile znajdziesz na tyle skretyniałego mundurowego, który podłoży się swoim nazwiskiem i numerem służbowym pod takie poszukiwania dla znajomego.
Owszem komputerki mają i jest w nich sporo ciekawej wiedzy, tylko że grzebanie w nich wymaga uprawnień i podania numeru sprawy do jakiej konkretna wiedza jest potrzebna.
Znam takiego, co się za podobne tematy po sądach ciągał i mało brakowało by z roboty wyleciał z paragrafem na karku. Też kiedyś jednemu znajomemu coś sprawdził w firmowym komputerku  ;) 
A swoją drogą, to niezbyt ładnie kolego TOMMI do bezeceństwa namawiać  >:(
« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2016, 11:33:32 wysłana przez Bizonek »
Jawa 350 OHC - 2025
Jawa 638 & Velorex 562 - 1987/1983   
Ford Orion 1,6 D - 1985
VW Golf 1,3 CL - 1991
Peugeot 405 1,6 GL - 1993
Yamaha FZ6 Fazer - 2007

Mateusz34342

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS Cafe racer
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 15, 2016, 16:43:15 »

Raczej to odpada . Bezpieczniej już by było wybrać się do Zamościa na ulicę Graniczną i pochodzić popytać ale to dużo chodzenia . Jak już nie będzie innej opcji to tak będę musiał zrobić . Ale mimo to dzięki za propozycję .

Mateusz34342

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS Cafe racer
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 15, 2016, 17:13:09 »

Ok . Dzięki wszystkich za pomoc . Udało mi się skontaktować z tym Panem . Tylko był trochę zdziwiony że zadzwoniłem w sprawie tej Jawy bo to podobno na syna było i ma z nim porozmawiać czy to żadnych problemów z tym by nie miał . Mam za parę dni zadzwonić do niego jeszcze raz i jak wszystko będzie ok to podpisze mi tą umowę . :D 

madras30

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 15, 2016, 18:32:13 »

i miodzio ! w sumie temat do zamknięcia, załóż nowy- np. renowacja na jednym z działów i pisz w nim :-). na pewno wielu Jawerów będzie Tobie kibicować i obserwować postępy w pracy
3.5 (38) TS

Mateusz34342

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 TS Cafe racer
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 15, 2016, 23:44:38 »

No myślę że tak oby tylko problemów żadnych nie znalazł i będzie ok . Całkiem dobry pomysł , może ktoś coś doradzi co do modyfikacji albo będzie miał jakieś dobre rady . Jutro być może to zrobię .

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 16, 2016, 16:53:35 »

Kurde dopiero przeczytałem temat. A że mi wolno to piszę :P
Jakby co to wal kolego na PW codziennie jestem w Zamościu ponieważ pracuję w tym pięknym mieście ;)
Graniczna to drugi koniec tej metropolii ale gdyby coś to mogę podjechać coś załatwić...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy