Bardzo ładna Jawa, zrobisz silnik i prądy i będzie super.
Kilka uwag ode mnie:
Przedni gmol jest a tylnych brak, zapewne nie miała ich wcale, w mojej 634 też nie było, co ciekawe górne mocowanie gmola jest chromowane, zapewne ktoś pochromował, org jest czarne.
Jeśli założysz wózek to i tak musisz zdjąć przedni gmol i tylny prawy.
Rama jest przystosowana do gmoli więc, ktoś pewnie dokupił przedni i zamontował.
Możesz dokupić tylne gmole, jeśli chcesz pasują z jawy 638 po lekkim dopasowaniu, te do 634 miał chyba kiedyś sklep skuter dębica.
Chlapacz na przednim błotniku to już "wydumka" 634 tego nie miały, ale właściciele często montowali, u mnie też jest jakiś dołożony przez poprzednika.
Zobacz na tę tabliczkę, jak pisał Jawol, ciekawi mnie czy po 634.7 masz 00 czy 01.
Stawiam na 00 czyli zwykła 01 były fabrycznie przystosowane do jazdy z wózkiem.
Czy to 00 czy 01 rama jest taka sama więc wózek zamontujesz, trzeba tylko powymieniać kilka rzeczy, zmiany obejmują inną zębatkę zdawczą, tryb licznika, hamulec wózka i postojowy a także twardsze sprężyny przedniego zawieszenia jak dobrze pamiętam, to tak na szybko mogłem coś pominąć.
Możesz też natrafić na problemy z rejestracją motocykla z wózkiem jeśli nie masz wbitego już w dowodzie, z tym bywa różnie, co urząd to inaczej.
Życzę powodzenia w przywracaniu maszyny do ruchu.