Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:05:44
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: bzyko - Jawa 350 634-7  (Przeczytany 4314 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bzyko

• Młodszy Jawer
  • **
bzyko - Jawa 350 634-7
« dnia: Października 05, 2015, 02:08:18 »

Witam,
dawno, dawno temu, za górami, za lasami, za siedmioma rzekami......nie...to nie to....  :D

Dawno, dawno temu (będzie parę lat) już się tu wszystkim przedstawiałem. Jednak nie będąc za bardzo aktywnym zapewne popadłem w niepamięć. Wtedy zarejestrowałem się na Waszym forum z myślą o Jawie jaką miałem szczere chęci nabyć. Niestety, wtedy ów zapał okazał się słomianym. Nic z tego nie wyszło, a ja sam z czasem przestałem na Wasze forum zaglądać.

Także w związku z powyższym i przy okazji przedstawię się jeszcze raz. Jestem Paweł - dla znajomych "bzyko", mieszkam i se-tyram w Radomiu.
Nie zbadane są wyroki Boskie, wtedy parę lat temu nic z tego romansu nie wyszło. Parę miesięcy temu nie wiedzieć czemu Jawa na powrót zawładnęła moją głową - tym razem skutecznie.
Niniejszym chciałbym Wam przedstawić moje oczko w głowie - powrót do korzeni (albo zdaniem niektórych kryzys wieku średniego) - Jawę 350 model (chyba) 634-7.

Moja zJawa może i najgorzej nie wygląda, jest jeżdżąca, ale do perfekcji dużo jej brakuje. Ogólnie jest zapuszczona, trochę gdzieniegdzie przyrdzewiała, rzygała olejem z paru miejsc - powoli to opanowuję itp, itd.  Moim celem jest przywrócenie jej perfekcyjnego stanu i wyglądu. Żebym z czystym sumieniem mógł powiedzieć panie... nic nie stuka, nic nie puka. Na razie małymi kroczkami - bo na oku kolejny fajny sprzęt i nie mogę za bardzo szastać kasą.
Póki co największą inwestycją było założenie ledów w celu odciążenia prądnicy. Operacja się udała, pacjent czuje się dobrze chyba bo od kilku miesięcy nie miałem potrzeby doładowania akumulatora - a poruszam się głównie po mieście. Wcześniej była z tym masakra.

Tyle na razie ode mnie
Pozdrawiam  :D
« Ostatnia zmiana: Października 05, 2015, 02:24:52 wysłana przez Bzyko »
Kawasaki GPZ 1100 rocznik 96
Romet Duet Tandem rocznik 81
Mitsubishi Galant 2,5 V6 rocznik 02
Jawa niestety ma już nowego pańcia..

janosikmz19822

• Jawer
  • motórów kilka
Odp: bzyko - Jawa 350 634-7
« Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2015, 05:05:01 »

Witam i pozdrawiam z Pruszkowa  :)

SZEROKOŚCI  :D
    Status GG

muczos

• Jawer Weteran
  • Dyn dyn dyn buuuu...
« Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2015, 09:18:21 »

Ło panie, a gdzie to się takie uchowało? Wygląda jak nówka, myślałem że jest po renowacji.
Żyj tak, żebyś na stare lata mógł powiedzieć:

"Kuurła, kiedyś to było..."

mostasz

• Jawer Weteran
  • luckystrike
« Odpowiedź #3 dnia: Października 05, 2015, 09:52:33 »

Jeździsz tym czasami po Warszawie ?
Górnik forumowy :P
Czasami motocykl sprawia, że uśmiech na twarzy się poJAWIA !!!

Bzyko

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Października 05, 2015, 10:33:29 »

Wygląda jak nówka, myślałem że jest po renowacji.
Tylko tak wygląda na zdjęciach. Do "nówki" jej daleko. Jest po częściowej renowacji (czerwony lakier) no i silnik podobno zrobiony. Pożyjemy zobaczymy, ale na razie jeździ bez zastrzeżeń. Ogólnie taki niedokończony projekt. :) Polowałem na tęczówkę, ale trafiła się ta w Lublinie.

@mostasz - nie, nie zdarzyło mi się jeszcze.

Paweł Świecie

• Mapa jawerów-indianscout.
  • Jawer
  • Jawa 638.1+Velorex562, Kawasaki VN 800 Classic
« Odpowiedź #5 dnia: Października 05, 2015, 11:04:56 »

Tylko tak wygląda na zdjęciach. Do "nówki" jej daleko. Jest po częściowej renowacji (czerwony lakier) no i silnik podobno zrobiony. Pożyjemy zobaczymy, ale na razie jeździ bez zastrzeżeń. Ogólnie taki niedokończony projekt. :) Polowałem na tęczówkę, ale trafiła się ta w Lublinie.

Witam , bardzo ładna tylko ten przedni błotnik ... założony tyłem do przodu i ten szpetny chlapacz . Pewnie jeszcze dziury na śrubki do jego przymocowania przewiercone . Jeżeli chcesz jeszcze poprawić jej wygląd to masz okazję coś z tym zrobić .
Motor bez wozu jest jak kobieta bez piersi-niby jeździć się da ale to nie to...

janosikmz19822

• Jawer
  • motórów kilka
« Odpowiedź #6 dnia: Października 05, 2015, 11:13:59 »

Witam , bardzo ładna tylko ten przedni błotnik ... założony tyłem do przodu i ten szpetny chlapacz . Pewnie jeszcze dziury na śrubki do jego przymocowania przewiercone . Jeżeli chcesz jeszcze poprawić jej wygląd to masz okazję coś z tym zrobić .

:)  Co rusz odwrotnie ktoś założy błotnik   :D
    Status GG

Bzyko

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: Października 05, 2015, 12:41:48 »

Dokładnie jak mówisz. To celowa robota, pierwszy właściciel prawdopodobnie tak zrobił. Może żeby mu mniej chlapało w czasie deszczu.

Mam taki plan żeby przywrócić to do oryginału.

Przy okazji: mam urwane mocowanie bocznej stopki i przymierzam się do naprawienia tego. Tu prośba do Was. Jak ktoś podesłałby zdjęcie jak to mocowanie fabrycznie wyglądało to byłbym wdzięczny. Nie problem coś samemu wymyślić, ale jak już robić to na wzór oryginalny.

JawaKCH

• Starszy Jawer
  • Jawa 350/634-7, Jawa 50 typ 20
« Odpowiedź #8 dnia: Października 05, 2015, 13:07:45 »

Jak na swoje lata, to Jawa świetnie wygląda, a detale do wiosny poprawisz.

marian

• Jawer Weteran
  • Jawa 638.0 Ogar 200
« Odpowiedź #9 dnia: Października 05, 2015, 19:09:25 »

Zachowała się w całkiem przyzwoitym stanie.Gratulacje.
Jeśli coś ma być zrobione dobrze,zrób to sam.