Dzisiaj zdjąłem głowice i cylindry, okazały się być nominalne co mnie ucieszyło bo będzie można zrobić szlif. Natomiast znalazłem przyczynę słabo palącego prawego garu, okazało się, że brakowało trzeciego pierścienia... uzupełniłem brak i zacząłem wszystko czyścić. Wymieniłem także chiński gaźnik na oryginalny ikov po jego uprzednim wyczyszczeniu i przedmuchaniu kompresorem. Potrzebuję pomocy w paru sprawach a mianowicie: czy macie jakiś patent jak wykręcić świece z redukcji która była robiona w jednej głowicy bo wykręca się ze świecą?
A także czy ja robię coś nie tak? Wyregulowałem zapłon na 2,5mm przed gmp, założyłem oryginalny gaźnik i jakkolwiek nie próbuję CZ nie chce odpalić, co jakiś czas zagada i od kopa i na pych, ale to pojedyncze sztuki... ustawiałem śrubę mieszanki na 0,5 oraz 1,5 obrotu ale objawy były takie same, tylko raz odpaliła na pych i nawet ładnie chodziła ale zgasłą oczywiście... Możliwe że coś nie tak jest z gaźnikiem? Czy idzie jakoś poznać czy gaźnik jest taki jaki powinien być?