Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:33:48
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: CZY niektórych powaliło? jakie CHWDP!!??  (Przeczytany 5600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pln

• Gość
Odp: CZY niektórych powaliło? jakie CHWDP!!??
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 09, 2008, 19:29:09 »

ej ludziska znów wydaje mi sie że sie troche zapędziliście. To nie jest bardzo często wina rodziców bo przecież oni nie mają czasu dla tego dziecka właśnie przez miłość do niego. Chcąc aby bachór miał jak najlepiej tyrają od ran do nocy a on tego nie dostrzega. Sory ale to jest wina pier.... systemu w polsce. Uważam że w pewnym wieku trzeba samemu wydorośleć i zrozumieć niektóre sprawy.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 09, 2008, 19:34:54 »

racja. pamiętam swoje dzieciñstwo. ojciec pracował na początku jako kierowca ciężarówki,mama była na macierzyñskim bo już siostre miałem maleñką.nie mieli dużo sianka,ale było co jeść,w co się ubrać nikt nie nażekał,choć tv małe, radzieckie-chyba rubin. Video? zapomnijmy!tatko miał CZ350 6V z 83 roku,więc większość czasu po przedszkolu siedziałem na niej ( mieszkaliśmy wtedy u dziadków moich a CZ stała na parterze domku na wsi-ciepło było zawsze) albo bawiąc się z motorzystę :> <lol> albo w policjanta. ojciec po pracy zawsze brał mnie do garaży i robiliśmy coś przy Mercedesie W115 200D. jako dzieciak wiedziałem,że motoryzacja będzie moim hobby. na komunię dostałem motorynkę z silnikiem pierwszej generacji- jak w komarze z nożnymi biegami (na szczęście) mało się nie polałem ze szczęścia. pamiętam jak ojciec raz na tydzieñ 3 litrowy baniaczek etyliny 94 (ech gdzie te czasy-ten zapach ;) ) za pieniążki ze skarbonki kupiłem sobie litr mixolu s! potem był simson S51- cudowny sprzęt-chyba najmniej zawodna maszyna jaką miałem. był czerwony,miał owiewkę- laski na takie leciały :>
pamiętam jak ciotki mówiły do ojca mego- że motory niebezpieczne,że dawcy nerek,wariaci... na to ojciec- syn ma motocykl. po szkole wiem gdzie jest- w garażu dłubie, jak dostanie kasę wiem co zrobi- do moto cosik,choćby benzyne kupi a nie wyda na prochy czy chlanie. faktycznie tak było. każdy z Was Bracia wie ,że motocykl nigdy nie jest do koñca zrobiony-zawsze coś jeszcze po głowie lata. przyznam się skromnie,że rodzice nigdy nie mieli ze mną kłopotów. sami mi dokładali jak miałem debet a pogoda na moto była- to na OC,przegląd to na paliwko ( tzn ojciec ma swoją stację więc mi zawsze baniaczek przywiózł <worship>)

a dzisiaj ? gonitwa większości starych za kasą.to nie ich wina? srata drata! apetyt rośnie w miarę jedzenia! kiedyś miało się 125 lub 126p i git,jakiś stary zachodni wóz najwyżej.dzisiaj nowe auto. każdy kto ma dużo chce więcej. nie ważne,że na osobę w rodzinie jest 1800 na czysto na miesiąc- może być przecież 2300 . co to za miłośc? zadaniem rodziców jest wychowywać dzieci. a nie kupowac im wychowanie w postaci kompa czy TV.
pracują na dwa etaty w domu to śpią tylko. dzieci są bo są-dziadkowie mają zajęcie :-/ żeby nie pragnęły rodzicielskiej miłości czasem bo to strata czasu a czas to pieniądz, kupują dziecku np. komputer-oczywiście łącze do neta- do nauki ofkors. w pokojach DVD ,sprzęt grający, komp z 21 calowym oknem. młody po jakimś czasie zaczyna latać po necie- godzinami na GG, stronki dla dorosłych? zna więcej niż zasad ortografii. słownictwo? dorosłe bo jest cool. nawet wyraz cool już nie jest cool :'(
pusto w głowie, pełne portfele. łepki w podstawówkach mają lepsze komórki niż my bracia! w gimnazjach większość niestety panienek i kolesi jest po inicjacji, bo być calakiem to wstyd. moja siostra ma teraz 17 lat a ubiera się gorzej na imprezy niż dziwka. ale to standard. dobrze,że moi rodzice to trochę stara data- zawsze ją opieprzą i nie tłumaczą,że tak się teraz nosi... ehh koñczę po zaśniecie Moi Bracia. ¬le się dzieje.

lluke

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 09, 2008, 20:13:55 »

Wczoraj napisałem dość długą odpowied¼ na twój post dotyczący penerstwa Jawsim. Niestety nie wiem dlaczego ale post nie doszedł ale nie miałem siły już pisać jeszcze raz tego samego dlatego dzisiaj w wielkim już skrócie. Mam 18 lat w gimnazjum należałem do tych którzy cały czas szukali zaczepki- byłem w klasie w której dzieñ bez bójki i gnębienia był dniem straconym i trwałem w tym dopuki nie rozbili naszej klasy- trafiłem do klasy do której chodzili uczniowie ze wsi(wrogowie naszej klasy) ale po jakimś czasie zacząłem z nimi rozmawiać i powoli się nawracałem trwało to jakiś rok przestałem się zadawać z lud¼mi którzy szukali zaczepki i w miarę dobrze skoñczyłem gimnazjum. Po gimnazjum trafiłem do technikum niestety z "kumplem" z tej złej klasy nie dał rady po półroczu wyleciał za godziny i syf. I co jeszcze?? Uważał się za naszego ziomka a tak na prawdę przy byle jakiej okazji chciał się z nami bić (parę razy wystartował na mnie) oczywiście nie biłem się. Gość wypadł ze szkoły jednej drugiej trafił do roboty z tamtąd go wyrzucili TOTALNE DNO.   A co do mnie nie jestem bogaty mieszkam z ojcem dziadkiem i siostrą (mama zmarła jak miałem 4 lata) nie wiedzie sie super niestety ojciec pracuje w budowlance tam nie zawsze płacą wiec jedzie do Danii za 2 miesiące będę musiał się stać naprawdę dorosły <dontgetit> nie pochwalam dzisiejszej młodzieży ja po zakoñczeniu gimka pieniądze starałem się sam skombinować (zarobić to tu to tam gł. na nagłośnieniu które pożyczałem od wuja) i naprawde gdy mam wziąć pieniądze od ojca jest mi ciężko. Ale co dzisiaj wszyscy mają na wszystko prócz rodziców mających czas dla nich i rosną pó¼niej tacy idioci jak wyżej opisałem   :-/

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 09, 2008, 20:42:11 »

jawsim ujał wszystko co trzeba w tej kwesti powiedziec... niestety mamy tego pecha ze zyjemy w takich a nie innych czasach,  w gimnazjum mialem niezbyt ciekawych kolegow ale jak dostałem  od ojca i dziadka komara do remontu to wiecej czasu spedzałem w garazu z wujkiem na remontach niz z glupawymi kumplami na miescie.. I wcale tego nie zaluje... przynajmniej kims jestem ai nie skonczylem jak oni kompletne zera, A ze czesto bylem posmiewiskiem bo zawsze paznokcie czarne ze smarow az wychowawczyni sie przestraszyła, bo przy komarze wiecej sie dlubalo niz jezdzilo i wsadzało w niego kazde oszczednosci.. taki jest jego urok, ale nawet sie tym nie przejmowałem, oni mieli prawie wszystko mi cokolwiek przychodzilo z trudem....  walne tu madrego cytata: Nie nalezy zbytnio polegac na milczacej wiekszosci gdyz cisza jest rzecza krucha, jeden głosny dzwiek i znika... i tak jest tez z tymi "kumplami" i tak na zakonczenie dam wam pewna rade:
Alteri vivas oportet, si  vis tibi vivere... Musisz zyc dla innych zeby zyc z pozytkiem dla siebie..
wezmy to czasem pod uwage....
Pozdro
http://mienki1987.blogspot.com/

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 09, 2008, 20:45:22 »

o cholibka ale ja rzem jest tempy <eek> takimie filozofowjami mi tu sypnął <scared> <lol> <thumbup>

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 09, 2008, 20:50:02 »

fakt walnałem troche intelkektualizmow....  ja juz taki czasmi mam, nie zwracajcie na to uwagi..
http://mienki1987.blogspot.com/

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 09, 2008, 20:55:41 »

intelkektualizmow
winno być chyba intelektualizmów <book>
ufff już myślałem,że jesteś nienormnmnalny  <cheers><thumbup> :> <lol>

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 10, 2008, 13:53:04 »

Panowie. Dajemy cały czas przykłady jakich to złych ludzi znamy i jak mocno zdemoralizowany. A nikt nie napisze że prócz tych "złych" są i ludzie z którymi warto przebywać i przyja¼nić się. Sam mam grono przyjaciół za którymi staną bym murem a oni za mną. I bardzo to cenię i szanuję. Spotykamy się tak często jak się da i nie zawsze jest to codziennie jak kiedyś, tylko raz na tydzieñ, dwa i jestem strasznie szczęśliwy że poznałem tych ludzi. Są dla mnie jak bracia. Nie będę przybliżał ich statusu życiowego bo nie wiem czy sobie życzyli by to ale mogę powiedzieć że nie wszystkim jest łatwo w życiu. Czasem wręcz bardzo ciężko i pomagam im jak tylko umiem a oni mi jak jest taka potrzeba. I tacy ludzie się w życiu liczą.
A nie Ci o k których tu w temacie mowa. Takich ludzi należy jak najwięcej unikac a jak widzimy że któryś z kolegów zaczyna na tą drogę zbaczać to wkraczamy do akcji i najlepiej nie samemu.
To prawda że dzieje się ¼le w naszym pięknym ale jak zaniedbanym kraju. I nie można tu nikogo tak do koñca winić bo przyczyny nie są jednoznaczne. Na jednego podziałało gimnazjum na innego sytuacja w rodzinie itp. ale w skutku stali się tacy jak widzimy na ulicach naszych miast a nawet wsi.
Co do policjantów to w mojej rodzinie jest paru, a inni to znajomi i słyszałem wiele opowieści o małolatach którzy propagują tak już sławna CHWDP i co z tego mają? Tylko problemy i bynajmniej nie z powodu żę tak mówią ale żę robią to i owo w brew prawu a czasem nawet w brew zdrowemu rozsądkowi. Ale na ten temat było już tu powiedziane wszystko.

I proponują skoñczyć i zamknąć już ten temat bo to zbyt kontrowersyjne. Niech karzdy sam się zastanowi jak jest i jaki jest i zostawi to dla siebie.

Jawsim Bracie zamknij już ten post to prośba z mojej strony.

£opian

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 10, 2008, 15:48:19 »

wszystko popieram a najbardziej jawsima:) moi rodzice mówią tak samo :) wiedzą co robie i wiedzą na co kase wydaje. kompy też lubie ale nie kreci mnie to :)

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 10, 2008, 16:36:28 »

jak sobie życzysz.