Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:46:43
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: CZY niektórych powaliło? jakie CHWDP!!??  (Przeczytany 5601 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jawsim

• Gość
CZY niektórych powaliło? jakie CHWDP!!??
« dnia: Stycznia 08, 2008, 16:28:33 »

Szlag mnie trafia drodzy Bracia obserwując zachowanie młodzieży.
o co kaman z tą agresją wobec policji? oj będe bluzgał!! <furious> <furious>
nie czytać na głos przed 22!
jedzie debil na motorze lub nawet co ambitniejszy jemioł autem, najlepiej na dragach lub pod wpływem alk. zatrzymuje go policja lub jeśli nie ona to słup/drzewo/człowiek/pojazd. i wypowiadają się potem tacy poje... że jebać policję! no pewnie- gość stwarza tylko zagrożenie a oni jakieś mandaty, grzywny,kuratoria, ogólnie karają! a co do cholery?! mają mu zrobić loda z połykiem! dać medal? może od razu prawko? sam latałem bez prawka około rok czasu na etz150. miałem tylko kartę motorowerową i ukoñczony kurs na kat A. je¼dziłem spokojnie-strach o wypadek czy karę.teraz mi wstyd- unikałem dróg uczęszczanych,raczej boczne,ale zawsze. nawet raz miałem kontrole-moto legal,przegląd,OC. ale ja bez kwita. nie pyskowałe,nie stawiałem się- pan mnie ostrzegł i kazał ćwiczyć na drogach niepublicznych. tyle i za co mu chuja w dupę/ bo był spoko? mógł mi dowalić ,ze szok. bywają również wredni,ale to nasza wina! 10 razy łepek bez kasku na WSK zwiał w pole? za 11 juz nie wystarczy upomnienie- mnie też by to wkurwiało,jakby mi ktoś bezczelnie wariował pod nosem. do czego dążę- wczoraj chłopak mojej siostry po nią przyjechał i latali po mieście golfikiem, i tak latali,że wpadli na transita, siora całą a on tylko ryska na ryjku w wyniku wypadku i złamane żebro i nos (podobno też coś ze szczęką) w wyniku mnie <furious>. okazało się że mu zabrali prawko kilka miesięcy temu po roku zaledwie jego posiadania! punkty zbierał jak zawodowiec. i też bluza ChWDP itp. chyba dlatego oficer policji mnie nie powstrzymał przed obrażeniami na ciele niedoszłego szwagra. mógłbym stracić siostrę. CHWDP? tak owszem- CHUJ w DUPE PRZESTęPCOM- można i zdarza się czasem nagiąc prawo,ale nie można nikogo winić ,ze jest się za to ukaranym. zabrali mi prawko? za nieświeży oddech na bank nie. zatrzymali po pijaku za kierownicą <hammer> <hammer>? lepiej oni niz ciało jakiegoś pieszego <hammer> dorośnijmy.

henryk_o

• Gość
Odp: CZY niektórych powaliło? jakie CHWDP!!??
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 08, 2008, 16:52:28 »

Cytat: Jawsim
i też bluza ChWDP

Dlaczego biegają i krzyczą CHWDP? Bo inni biegają i krzyczą CHWDP. A dlaczego inni biegają i krzyczą CHWDP bo ich koledzy biegają i krzyczą CHWDP.........

To jest właśnie reforma edukacji. Powstały gimnazja które nic nie wnoszą, uczą wulgaryzmów i zachowañ patologicznych (bez urazy dla tych co po gimnazjum - wieżę że nie wszyscy są tacy). Doskonale to było widać jak byłem w technikum (jestem z przedostatniego rocznika który skoñczył normalną 8-letnią podstawówkę) Jak byłem w chyba czwartej klasie to przyszli tacy "wyedukowani gimnazjaliści" i mimo że byli "kotami" to cwaniarstwo biło od nich na kilometr. No i zaczęło się dziać w moim technikum: pijañstwo, jaranie, demolowanie i wyzwiska pod adresem nauczycieli.

Nieudolny system edukacji, brak hierarchii wartości, brak poczucia winy i honoru - to właśnie powód.

A policja jest i musi być żeby porządku pilnować!

* Jeśli kogoś uraziłem - przepraszam.

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 08, 2008, 17:20:06 »

Jawsim  <worship> zgadzam sie z tobą w 100%

Ja podobnie jak henryk_o uważam, że jest to po części wina gimnazjów. W swoim technikum zaobserwowałem podobne zmiany jak On. Jak ktoś krzyczał CHWDP albo napisał na murze to już był bohaterem.

Ja do Policji nic nie mam. Nie wyobrażam sobie żeby Policji nie było. Poza mandatem 50pln za jazdę rowerem po chodniku <thumbup> nie spotkało mnie z ich strony nic negatywnego. Ot, od czasu do czasu kontrola dokumentów (Policja lub Straż Graniczna), zawsze miło, grzecznie i prawie zawsze szybko. Może dlatego, że staram się nie dawać Policji powodów do jakichś większych kar czy punktów (mam 0 na koncie po 7 latach jazdy autem). I nie mówię, ze jestem kierowcą idealnym, bo nie raz zdarzy mi się np. przekroczyć prędkość. Tylko nawet jak ją przekraczam, to o 10 czy 20km/h, a nie o 50km/h i to po pijaku. :-/

A chłopak Twojej siostry niech się cieszy, że potraktowałeś go delikatnie. Dobrze, że Twojej siostrze nic się nie stało.

von_Majzel

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:03:02 »

CHWDPrzestepcom - pod tym sie podpisuje w 110% .

Ja na prawde nie rozumiem co niektorzy , zwlaszcza mlodzierz , maja do policjantow ... praktycznie to jest praca jak kazda inna . Pilnuja porzadku . Jak ktos krzyczy , pisze (wyznaje ??) CHWDP to chyba jest anarchistą tylko sam o tym nie wie .
« Ostatnia zmiana: Stycznia 08, 2008, 18:08:41 wysłana przez von_Majzel »

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:27:41 »

Gimnazja owszem robią hołote, sam jestem po gimnazjum ale na początku nie było tak (oczywiście zdarzały się przypadki). Jak byłem w 3 gim to wtedy się zaczęło to wszystko. i to całe hwdp, choć zawsze to potępiałem że to jest śmieszne. Jak opuściłem mury tamtej szkoły to co się dowiaduje? Wszędzie w szkole kamery, codziennie policja wzywana za coś, nawet jedna gimnazjalistka urodziła dziecko... <eek>

Do policji nic nie mam, miałem jedną sytuację że jechałem bez kasku - zatrzymali mnie i wytłumaczyli że może i dobrze się czuje na tej drodze i jade jak trzeba ale przepisy. Może trafiłem na bardzo spoko gościa. Zresztą teraz dyrektorem mojej szkoły jest dawny komendant policji i jest bardzo spoko.
Już bardziej doczepił bym się straży miejskiej. Niestety często zdarzają się tam tacy trochę jakby niedojrzali (śmieszne ale chyba trafne).

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 08, 2008, 18:54:20 »

Policja...hm  <unsure>
Robią swoje...raz lepiej  <yes> , raz gorzej  <no>
Przecież w koñcu to też ludzie. No może trochę dziwni.

A moje wrażenia ze spotkañ z nimi... jak najbardziej pozytywne  <lol>

Nawet jak zapolowali na mnie w Poznaniu  <blink>
A konkretnie jadę sobie puszeczką w środku nocy (tak ok 2.) przez ten Poznañ no i trafiam na taką "zielono-czerwoną falę" (kto to przejeżdżał to wie o co biega)
No i oczywiście przed samym zderzakiem zaczyna mi się zapalać żółte i zaraz czerwone.
Na pierwszym skrzyżowaniu zdążyłem, na drugim prawie, ale już na trzecim i czwartym to się wstrzeliłem  na styk,"na wariata" <oops> - bo ruchu żadnego a hamować z 80 się nie chciało  <mur>
[Tylko nie myślcie sobie że jestem z tych nocnych piratów  <lol>]
No i oczywiście za tym ostatnim już na mnie czekali ( a może tylko przejeżdżali?  :> ) <blink>
Rutynowa kontrola, rutynowy opieprz, rutynowe "kazanie": punkty, mandacik chyba ze 300 albo i więcej (już nie pamiętam)... itd
Ja też: rutynowe grzecznie, spokojnie (że wracam do rodziny z wakacji, że kasa się skoñczyła (a to akurat prawda  :D :D :D), że auto załadowane, pasażerowie śpią i bałem się gwałtownie hamować  <lol> <lol> <lol>
No i się skoñczyło na zerówce i pół stówce-bezkwitówce  <cheers>
Ja zadowolony, oni też  <lol> <lol> <lol>
Dobrze że przed Poznaniem zatankowałem i zostało w portfelu tylko tyle  <lol> <lol> <lol> bo może  i więcej bym dał....  <furious>
A od domu na oparach dojechałem... <blink>

ps.
  Taka mała uwaga do Jawsima
  Podzielam twoje zdanie, szczególnie CHWD-PRZESTęPCOM   <thumbup> ale:
  Może by"wykropkować" co niektóre słówka aby nie "raziły" bo w koñcu jest tu trochę młodzieży  :>

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 08, 2008, 19:31:43 »

Popieram  HWD przestępcom.
Policjant to zawód (praca), idąc dalej tym tokiem, to co pielęgniarce (bo ¼le zastrzyk zrobiła) też?
 Wina moim zdaniem leży po stronie kultury osobistej (a właściwie jej braku). Gimnazjum, szkoła, to tylko ofiary systemu, młodzi ludzie nie mają dziś nic, czym mogliby zaimponować (dewaluacja wszelkich wartości), więc zostaje im tylko HWD i zawody ,, kto jest większym idiotą ten wygrywa". <no>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:09:20 »

to wyjątkowe trudne przypadki.jak Cie wkurzą to nie da rady ich wyzwać, bo większość wyzwisk traktują jako komplement. nawet laski mówią do siebie cip..o suczko itp <eek> pamiętam jak zmuszony byłem odebrać siostrę no więc podjechałem pod gównazjum autkiem z moją laską i czekam. Mojej się nudziło i kupiła w kiosku słonecznik i usiadła na ławeczce obok auta- no i dwóch takich podlazło na swoje nieszczęście z bajerką-wyjątkowo obleśną. skoñczyło się na tym,że jeden z nich z rozpędu uderzył się o mój klucz do kół głową a drugi biedaczek nadział się na betonowy kosz na śmieci po odbićiu się od mojego prawego buta. to zadziwiające jak bardzo potrafię się zmobilizować mimo skromnych gabarytów <furious> ;) wiek i doświadczenie swoje robią. szkoda mi jest tych normalnych gimnazjalistów- żyją pod presją pierd...tego ogółu i nawet jeśli mają pod kopułką ok to im wstyd się wychylić. mój nauczyciel z technikum ostanio ze mną gadał,że wszystcy psory i psorki za nami TęSKNI¡! za moich czasów była to szkoła męska- bez bab. 850 chłopa i owszem,czasem ktośkogoś obił,ale na lekcjach? były jaja i wesoło,humor  i uśmiechy na ryjkach nauczycieli i uczniów- na POZIOMIE. śmiali się wszyscy ( np jak młody Jawsim przyszedł na matmę z łapami w smarze bo w jawie linka od sprzęgła wylazła z automatu w drodze do szkoły. latem na parkingu stały motocykle- chyba 8 albo 9- pod budynkiem szkoły- kaski wisiały na lusterkach. kultura. dzisiaj-parking zamknięty. dlaczego? nie wiem skąd ten podziw dla debilizmu. aż mnie łapy bolą od klepania masek tym osłom z osiedla co do mojej matki mówią gruba suka- bo poprosiła,żeby butelek na moje podwórko nie wrzucali jak już to do naszego kosza. jednego tak okopałem ,ze przez kilka dni buta założyć nie mogłem- przyszedł z kumplami? pewnie,ale nie trafili chłopcy-robiłem uroczyste odpalenie Kawasaki po remoncie- było 4 kuzynów i kilku kumpli. wszyscy ponad 23 lata i większość ponad 95kg. tylko ja jakiś niedożywiony. najlepsze jest to,że mój sąsiad policjant- pan Trawkin, widząc,ze bijemy hołotę nagle musiał wrócić po coś do domu ważnego i tak jakoś już został. <punk> <thumbup> ale ile można ich lać? już nudne to się robi. któryś kiedyś nie przeżyje (może ktoś z moich) i będzie tragedia. sądzę,ze najbardziej humanitarnie to byłoby po prostu zastrzelić <lol>

pln

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:22:30 »

Nie pomyślcie broñ Boże że popieram warjatów na drodze czy pszestępstwa bo tak nie jest, ale w 100% nie moge sie z wami zgodzić.
Myślę że został tu popełniony błąd logiczny. Jak ta młodzież ma dobrze postępować skoro ma takie wzorce w nas starszych kolegach, nie mówie tu konkretnie o nas ale wiecie jak to jest. Brak im jakichkolwiek zajęć pozalekcyjnych,niby są jakieś kółka sportowe ale kto sie dziś tym interesuje. Młodzież nie ma jak i gdzie spędzać czas więc idzie na osiedle czy pod sklep. Niepowiem co bym sam był abstynętem i przed 18 nie pił ale do wszystkiego trza mieć tołk. Co do picia jarania(niekoniecznie papierosów) to nie powiem co by to był problejm od teraz bo to zawsze było tylko nie było to wszystko tak nagłaśniane i popularne. Co do policji to sam ich zabardzo nie lubie bo jakoś nic pozytywnego dla mnie nie zrobili Mandaty za np. pasy czy przekroczenie o10 dozwolonej to jebią od rau a jak ludzie wpieprzają się na chama na trzeciego wyprzedzają itp. to takiemu nic. jak coś od nich trzeba to huja dostaniesz. Np. siedzimy z 2 kumplami w parku na ławeczce pale se szluga podbija jakiś dziwny typ do mojego kumpla z tqekstem " czego sie lsmpisz hu.....  wsadzić ci kose ?" kumpel wydygany my też ale nic jakoś sobie trza radzićkumpel dyskretnie odchodzi dzwoni na policje ja zostaje i gadamy z tamtym gościem chłop sie troche uspokaja jak zabiera mi paczke petów  ale kosy nie chowa. Po chwili przychodzi kumpel i mówi że policja nie przyjedzie tamten gdy zobaczył co sie dzieje  że ten hyba gdzieś dzwonił dalej zaczyna sie bużyć z tym nożem to ny kolesia na buty ten poletrzał w szpitalu trzy dni i policja do nas za pobicie sie czepia a okazało się że gdy kumpel  zadzwonił na policje zgłosić to to usłyszał odpowied¼ " a już tam będą was żnąć" całe szczęście że kumpel przez przypadek wcisną jakiś guzik i nagrał tą rozmowę. Gdy odtworzyliśmy ją dla policjanta odrazu odstąpił od stawiania nam zażutu pobici  i przeprosił za to prosząc abyśmy tej rozmowy nikomu nie pokazywali. \Więc widzicie jak to z tą policją czasem bywa (nie mówię że zawsze) ale niestety i takie przypadki sie zdarzają. Sorki że zają tyle miejsca na forum.

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:26:38 »

Jawsim Przemoc rodzi przemoc <hammer>. dyplomacja daje większe efekty.
Dyplomacja- to powiedzieć intruzowi spie...laj, w taki sposób aby czuł narastające podniecenie na myśl o czekającej go drodze.
 To wielka sztuka, ale niektórym się udaje. <yes>

Batman

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:31:36 »

Popieram wszystkie wypowiedzi. Choć w moim mieście jest jeden policjant zasługujący na miano, że tak powiem niezbyt pozytywnego wyrażania się o nim. Reszta jest raczej ok.

A co do młodych. Mam 24 lata i już zaczynam się bać o to kto zapłaci za moją emeryturę (wszak my płacimy tym, którzy właśnie wejdą na tę ścieżkę).
Najbardziej mnie rozbawiło jak jakiś nieuk wymyślił hwdp, pó¼niej nagle ktoś zajrzał do słownika i co? I szok, bo to jednak jest chwdp. W ogóle to szkoda gadać...

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:52:12 »

Miałem nadzieje, że na tym forum nie będę miał okazji poczytać, jak to ktoś komuś wpierdoli***, bo tego typu tematy są dość popularne na forach "niższej kategorii". Tak jak kolega Rudnicki napisał "przemoc rodzi przemoc". Starajmy się trzymać poziom, ja rozumiem, że już wszystko na temat Jaw/CZ jest na forum opisane i koñczą sie pomysły na tematy, ale ludzie powstrzymujcie się przed opisywaniem tego typu przygód (wymyślonych/prawdziwych nie wnikam) bo obniżacie poziom forum!!!! CHWDP.... szkoda klawiatury na dyskusje tego typu, Policjant człowiek jak każdy inny... z doświadczenia wiem, że jak Ty ich będziesz traktował tak oni Ciebie, ot cała filozofia. 

pzdr

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 08, 2008, 20:57:39 »

ja tez sie z wami zgadzam.... to co sie dzieje z ta gowniarzeria  to sie w glowie nie miesci.... Naprawde jak popatrze na to co sie teraz dzieje mozna okreslic mianem mentalnego i moralnego kryzysu.... No bo sorki ale jeszcze 10 czy 5 lat temu naiwne 16-latki sie nie puszczały dzis to juz codziennosć (wystarczy postac na przystanku i posluchac takich, normalnie szok) ale nie o tym mowa... mnie tez zajebiaszczo wkurzaja takie niedorozwoje co ich filozofia zycia jest CHWDP... no kurw... ze sie zapytam co ten policjant mu winien???? Niedosc ze chłopina zasuwa w swieta i nocki to jeszcze za marna kase i takie gnoje sie z niego smieja??? ale jak takiemu buchna z glanc igła nowego  golfa 2 radio sunny (tak nie sony) to leci na policje.. pytacie czego sie smieja bo koledzy tez to robia a ci z kolei podłapali to z madrych tekstow tede (coz za ambitne teksty uuu, co drugie słowo to refleksja na k...) czy innego polskiego pseudo rapera (tak  ja leje na tych ludzi cieplym moczem podobnie na hwdpowcow)...  Ja szanuje policjantow i nie opszukuje ze moim marzeniem jest wstapic do policji stad jestem na takich studiach na jakich jestem...  sa rozni policjanci lepsi czy gorsi, fakt u mnie w miasteczku nawet nie znam dzielnicowego (od 15 lat sie nie pokazał choc ma obowiazek przynajmniej raz w roku wpasc na kawe) ale skolei moj wujek ktory jest od ponad 10 lat policjantem jest wielkim słuzbista i wykonuje swoje obowiazki w 110%, ... Faktem jest ze dzisiejsza mlodziez wychowywana na komputerach i cyfrowym polsacie ma zdrowo naje.. w glowach... i nie zgodze sie ze to wina kolegow... g. prawda to w najwiekszej mierze wina szkoły i samych rodziców ktorzy w wiekszej mierze zajmuja sie praca a nie dziecmi i potem sa tego efekty, no bo sorki dzis jak ojciec naprawia auto to wygania dziecko bo mu przeszkadza.. jak ja bylem maly to moj ojciec jak robil cos w garazu to zawsze mi tłumaczył co jest co w aucie i bylem z tego dumny i czegos sie uczyłem a nie zajmowałem durnotami.. a szkola, no coz wiekszosc nowych nauczycieli nie ma pojecia o wychowywaniu...

Jak powiedział moj wykładowca dzis nastaly czasy wtornego sredniowiecza i cos w tym jest... szkoda tylko ze zyjemy w takich czasach gdzie ludzi normalnych postrzega sie jako zacofanych..
To chyba tyle mojego niezbyt jasnego  i sensownego wywodu
http://mienki1987.blogspot.com/

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 08, 2008, 21:36:21 »

Obijania ryja każdemu napotkanemu ja też nie pochwalam. I jak Krzysztof Rudnicki jestem zwolennikiem dyplomacji. Ale są takie sytuacje, gdy dyplomacja już nie działa i trzeba czegoś więcej.

A całe CHWDP należy tępić. a widziałem na to fajny sposób. Gdy namurze jakiś łoś napisał CHWDP to ktoś inny rozwinął to jako:
CHwała Wam Dzielni Policjanci  <thumbup> <yes>

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 09, 2008, 10:37:42 »

Heh aż dochodzimy do momentu że wychwalamy policjie, choć tacy święci nie są. Dzieñ przed wszystkimi świętymi jak co roku przyjeżdża kuzyn i jak co roku wiadomo coś się wypijie.
Było nas 4 i się ro¼dzieliliśmy. Ja z jednym kuzynem wracamy do domu jesteśmy obok baru i wyskakuje na nas 2 kolesi i bez niczego zaczynają lać kuzyna. Ja niestety nic nie mogłem poradzić bo sam walczyłem ale z wiatrem i równowagą. Po tym jakoś się pozbieraliśmy kuzyn mocno wkurzony dzwoni na policjie i zgłasza pobicie. Odpowiedzieli mu: Należy się wstawić jutro bo dzisiaj już nieczynne  <eek> . Czyli co to jest jak sklep 8-16 czynne ?! Jeszcze akurat policja przejeżdżała i usiłowaliśmy ich zatrzymać. Może to wyglądało z ich strony jak wariaci bo krzyczeliśmy i machaliśmy na nich. Oni po prostu pojechali dalej Dopiero po pogotowie zadzwonił, zabrali go na obdukcje i tam sprawa toczyła się dalej.

Jeszcze im brakuje aby ich wychwalać.

£opian

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 09, 2008, 11:37:31 »

Sam jestem Młody ( Młodzież ) :( ale właśnie też nie mogę zrozumieć takiego zachowania moich rówieśników. Przecież to jest porypane :-/ chodzą drą się HWDP  piszą na murach HWDP:-/ przecież szczeniakom policja nic nie zrobiła, to powinno być na odwrót. To policja powinna pisać HWDM a nie HWDP dla mnie to jest poj*****. Jeśli policja coś by zrobiła komuś np. Zabrała prawko za nic to rozumie. Ale nie jeśli zwykły sobie cywil który nie ma styczności z Policją tak jak np. dzieciak wieku 12 -13 lat chodzi i tak pisze  :-/ bo chyba nie chce być gorszy od innych, walczy o respekt wśród kolegów a tak naprawdę ma pełne gacie  :-/ rozwala mnie to !!  <evil>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 09, 2008, 12:30:51 »

Bracie Nerlst. piszesz:"Miałem nadzieje, że na tym forum nie będę miał okazji poczytać, jak to ktoś komuś wpierdoli***, bo tego typu tematy są dość popularne na forach "niższej kategorii". Tak jak kolega Rudnicki napisał "przemoc rodzi przemoc". Starajmy się trzymać poziom, ja rozumiem, że już wszystko na temat Jaw/CZ jest na forum opisane i koñczą sie pomysły na tematy, ale ludzie powstrzymujcie się przed opisywaniem tego typu przygód (wymyślonych/prawdziwych nie wnikam) bo obniżacie poziom forum!!!! CHWDP.... szkoda klawiatury na dyskusje tego typu, Policjant człowiek jak każdy inny... z doświadczenia wiem, że jak Ty ich będziesz traktował tak oni Ciebie, ot cała filozofia. "
Czyli wg Ciebie powinienem podejść do młodego,który wyzywa moja matkę ( raz ,że to kobieta po 50 roku życia,więc gówniarą nie jest,dwa obcy człowiek dl nich) i grzecznie się przedstawić, następnie zaproponować kawę lub herbatę, po czy gdy odmówi, zasugerować,że mówienie do mojej mamy ty stara/gruba suko jest dla niej niemiłe i może poczuć się urażona. a butelki/puszki po napojach alkoholowych należy wrzucać do odpowiednio oznaczonych pojemników,którymi nie jest moje podwórko,po czym miałbym im podziękować za wysłuchanie i poświęcony czas <furious> <hammer> stary czy Tobie coś takiego się przydarzyło? żeby dwóch gnojków na pod Twoim domem wyzwało Ci matkę? jeśli tak i zareagowałeś kulturalnie i spokojnie to  <worship> ale wątpie. moja mama powiedziała, "nie wrzucajcie chłopcy tych butelek,bo się tłuką na kamieniach (ścieżka na ogródek) a tu chodzą małe dzieci i psy ( mój 7lat brat z kolegami i dwa psy wieczorem) i oberwała wiązaneczką. to co miała im upiec ciastka? temat może i jest wulgarny, ale mam w rodzinie 4 nauczycielki- wszystkie zwiały z gimnazjum do podstawki. jedna kuzynka uczy w ekonomiku ale już się boi chodzić-teksty w stulu ZRÓB MI LASKę to zamiast dzieñ dobry. tłumaczenia nic nie dają a nie wynajme jakiegoś psychiatry,ze by ze mna załatwiał kłopoty. i to nie jest nasza wina. za moich czasów też siedzieliśmy wieczorami w osiedlowym małym parku ale nigdy nie było awantur i zaczepek,chodziło głownie o to,żeby fajke zajarać i piwo wypić i z koleżankami ponawijać na luzie-jednak kulturalnie. nikt z moich znajomych nie chodził na żadne zajęcia poza lekcyjne! ja siedziałem w garażu lub piwnicy przy moto, albo grało się w seanse na PS i PS2 do rana. było piwo,wino,fajki ale nigdy żadnych kłopotów. tu winę moim zdaniem ponoszą głownie media . TV i INTERNET-jest w nich tyle śmieci-które są wychwalane na dodatek-że młodzi to chłoną i potem tak robią. mi też się czasem po szkole nudziło- to grałem w gry lub latałem na simsonku. o... niechcący udowodniłem,ze zainteresowanie młodego motoryzacją jest chwalebne,bo mając takie zajęcie nie ma już czasu na głupoty.

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 09, 2008, 14:01:02 »

Zabardzo by tu ameryke chcieli. Naptrzeli się na filmy gdzie są gangi jakieś i wogóle walka o władze nad ulicą. Chcą rządzić czymś. Jaki i grożą innym że mają koelgów. Jak byłem w 3gim był w-f i szatnia jakoś była z jakąś 1 kl. jeden młodzik tam coś do kumpla, on odpowiedział mu poporstu spier.... i coś tam dalaj. Młodzik wyjął telefon i mówi: jeden telefon i jest po tobie i zaczął się śmiać. No to cóż koledzy wzieli mu telefon i mówią: a teraz?, tamten coś tam już skamlał i wogóle ojej mało co się nie popłakał. Troche zjebali go za sytuacje całą, oddali telefon i wyszliśmy wszyscy na w-f :) Co było dalej niemam pojęcia, to był koniec roku jakoś a i niewiduje się z tymi kumplami wogóle.

fizyk0

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 09, 2008, 14:22:14 »

Jawasim chwalisz się ,że pobiłes dwóch gówniarzy jeszcze dodatkowo uderzając jednego z nich tępym narzędziem.Jakby któryś z nich był kumaty to w najlepszym wypadku skoñczyłbys z zawiasami za pobicie z uzyciem niebezpiecznych przedmiotów art. 159 KK.a w najgorszym koło roczku lub lepiej wiesz gdzie.A tak jak napisałes: "Mojej się nudziło i kupiła w kiosku słonecznik i usiadła na ławeczce obok auta- no i dwóch takich podlazło na swoje nieszczęście z bajerką-wyjątkowo obleśną"  więc z punktu widzenia prawa nie miałes powodów by używać siły.Dlatego z tym kopaniem i laniem się troszkę opanuj bo jak mówi przysłowie "Nosił wilk razy kilka ponieśli i wilka".Możesz sie na mnie zdenerwować ,że nie popieram lania po pyskach nawet jeżeli ktoś na to zasługuje ale postępując w taki sposób można sobie jedynie kłopotów narobić.

natal007

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 09, 2008, 14:34:47 »

Co fakt to fakt - gówniarzom się we łbach poprzewracało.
Jak ja koñczyłem ogólniak można było w nocy łazić po mieście.
Człowiek jechał do knajpy , pił piwko z kumplami różnej płci  ;) ,a potem lazło się o 12-stej do domu przez całe miasto. A teraz? Powodzenia.
Pracuję na całodobowej stacji i niestety od paru lat mam możliwość obserwować "ewolucję polskiej młodzieży" .

Batman

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 09, 2008, 15:22:07 »

Policjant człowiek jak każdy inny... z doświadczenia wiem, że jak Ty ich będziesz traktował tak oni Ciebie, ot cała filozofia. 

I tu się mylisz bo nie zawsze? Jechałeś kiedyś rowerem o godzinie 12:30 ulicą? Zatrzymał cie patrol i za przeproszeniem pan policjant chciał co dać mandat, za jazdę bez świateł bo jest pochmurno (to było ok 2 lata temu, teraz próbuje jeszcze lepszych numerów)  <mur>  <thumbup>  <lol>  <punk> ???
Nie mów więc, że każdy policjant jest ok bo tak nie jest.

sory za  <offtopic>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 09, 2008, 16:18:02 »

Jawsim, przeczytaj na spokojnie co napisałem... nie dawałem Ci rad co powinieneś zrobić w takiej sytuacji, bo to Twoja sprawa, tylko to nie jest forum od tego, żeby dzielić się z innymi jak to komuś zrobiło się kuku (jeśli się mylę to mnie poprawcie). Ja rozumiem, że są sytuacje w których nie ma innego wyjścia, ale dzielić się (chwalić się) tym na forach to takie trochę... każdy niech wstawi sobie odpowiednie słowo. Batman też przeczytaj raz jeszcze co napisałem... czy napisałem, że każdy policjant jest ok? Nie, nie napisałem, to kwestia na jakiego człowieka trafisz, wredny służbista przyczepi się do każdej pierdoły, a inny przymknie oko. Jak na razie ja trafiałem na normalnych ludzi (policjantów).

pzdr

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 09, 2008, 17:23:48 »

no dobra przekonaliście mnie.nerlst  <cheers> następnym razem zareaguje spokojniej. i już nie będę sie "chwalił". tak na spokojnie to faktycznie cwaniakoweniem trochę zaleciałem.tu chodziło raczej o to,że czasem innej rady nie ma. jak paplali coś do mojej to nie wyskoczyłem jak janosik z kluczem, tylko najpierw kazałem wyluzować i się od kobity odczepić. nie poskutkowało to wyszedłem i troche bardziej stanowczo kazałem zjeżdżać. zostałem pchnięty na samochód no to już niestety nie wyrobiłem i złapałem za rurkę klucza do kól bo leżała na tylnym siedzeniu razem z lewarkiem i dojazdówką- w bagażniku zakupy. . nie użyłem jej pierwszy nawet w sumie nie chciałem,miał to być raczej argument dyskusji,bo mi dupek wyrwał i walnął w błotnik auta na stracha (szkoda mi bo sam przed momentem w ten sam błotnik uderzyłam sobą) no to mu go wyrwałem i sypnąłem w tylną część uda wyższego czyli dupę, a głową walnął idiota sam jak chciał mi sypnąć z bañki. no to się nim zasłoniłem. całe to wydarzenie miało świadków i jakoś zawiasów nie mam, po prostu obrona.tyle. w sumie racja-niski poziom wypowiedzi. ale zdania na temat większości niestety młodzieży nie zmienię-są gorsi nawet od jawsima-zabijaki.

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 09, 2008, 17:42:51 »

<cheers> Co do młodzieży, faktycznie jest coraz gorzej i również uważam, że gimnazja się do tego przyczyniły, ale głównie brak zajęcia i brak zainteresowania ze strony rodziców.

pzdr

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #24 dnia: Stycznia 09, 2008, 19:03:13 »

i to jest klimaciki tego forum nikt nikogo blotem nie obrzuca tylko kulturalnie sie dogaduja....   <punk>  <thumbup> <punk>
http://mienki1987.blogspot.com/