Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 13:47:10
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: "Tak tu cicho o zmierzchu.."  (Przeczytany 5219 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
"Tak tu cicho o zmierzchu.."
« dnia: Listopada 30, 2007, 20:40:41 »

Forum  zapada chyba w sen zimowy... czy cóś...
Wiem, wiem... motocykle śpią w garażach... ale je¼d¼cy chyba nie śpią razem z nimi  :>

Może warto powspominać letnie (i nie tylko) przygody, przejażdżki... jakieś nowe fotki
jakieś ciekawe linki...  bo dość już jesiennej nudy  ;)

Kto zaczyna?
« Ostatnia zmiana: Listopada 30, 2007, 20:45:41 wysłana przez jawol »

gringo

• Gość
Odp: "Tak tu cicho o zmierzchu.."
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 30, 2007, 21:14:28 »

http://www.youtube.com/profile?user=KazioooKazik tylko tyle mojego po kablach lata, postaram sie jeszcze pare rzeczy dozucic...

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 30, 2007, 22:23:45 »

http://www.youtube.com/profile?user=KazioooKazik tylko tyle mojego po kablach lata, postaram sie jeszcze pare rzeczy dozucic...

Fajne filmiki, z tego co widzę kręcone w Lublinie... Niestety na tym filmiku "Night race part 2" to skrzyżowanie do którego dojeżdża ta MZ razem z Syrenką :D to ¼le mi się kojarzy, rozbiłem tam kumplowi golfa... Niestety samochód nie mój ale całe szczęście że nie moja wina i nikomu nic się nie stało... A dziadek przywalił w mój bok dosyć zdrowo (wymusił pierwszeñstwo)
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 30, 2007, 22:24:37 »

gringo

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 30, 2007, 22:37:54 »

Fajne filmiki, z tego co widzę kręcone w Lublinie... Niestety na tym filmiku "Night race part 2" to skrzyżowanie do którego dojeżdża ta MZ razem z Syrenką :D to ¼le mi się kojarzy, rozbiłem tam kumplowi golfa... Niestety samochód nie mój ale całe szczęście że nie moja wina i nikomu nic się nie stało... A dziadek przywalił w mój bok dosyć zdrowo (wymusił pierwszeñstwo)

tak w Lublinie, bo wlasnie z Lublina jestem :] zreszta i kumpel od mz tak samo ;) a skrzyzowanie to rondo  tysiaclecia i lubomelska, pop.....rzone jak 100 ch....ów, wymuszenia to tam nic nowego, kilka razy juz ćwiczyłem tam hamowanie na hebel awaryjne raz nawed od predkosci cos okoo 90kmh... takze ogolnie nic ciekawego rondo owe.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 30, 2007, 23:07:45 »

a to ja też się podzielę wspomnieniami (choć już chyba umieszczałm link gdzies na forum)

co prawda to mój debiut reżyserski (i zarazem chyba ostatnia przygoda z filmem ;) ) ale zapraszam.

http://pl.youtube.com/watch?v=YvGb7JEeu1Y

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 30, 2007, 23:37:57 »

Gringo ja nie miałem czasu żeby hamować, jechałem jakieś 55km/h z przyczepką załadowaną sprzętem muzycznym, 5 osobami na pokładzie w dodatku przyczepka była z wypożyczalni a samochód kumpla... Sygnalizacja nie działała bo była 4:30 nad ranem...

Sorry za  <offtopic>
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

henryk_o

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 01, 2007, 15:11:15 »

Cytat: gringo
http://www.youtube.com/profile?user=KazioooKazik

<punk> <punk> Ale jaja <punk> <punk>

Gringo. Jak pewnie wiesz ja też jestem z Lublina. A ta Syrenka to Syrenka mojego dziadka.  Ale niestety pod koniec wakacji sprzedał Syrenę  <no> ale zostało u mnie w domu mnóstwo części do Syreny, zawsze jak się psuła to przyjeżdżał do mnie i pomagałem mu naprawiać  :>  (może jest ktoś zainteresowany - chętnie odsprzedam trochę części jakiemuś koneserowi ...)
Ale ten świat mały  :>

gringo

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 01, 2007, 18:59:27 »

http://www.youtube.com/profile?user=KazioooKazik

<punk> <punk> Ale jaja <punk> <punk>

Gringo. Jak pewnie wiesz ja też jestem z Lublina. A ta Syrenka to Syrenka mojego dziadka.  Ale niestety pod koniec wakacji sprzedał Syrenę  <no> ale zostało u mnie w domu mnóstwo części do Syreny, zawsze jak się psuła to przyjeżdżał do mnie i pomagałem mu naprawiać  :>  (może jest ktoś zainteresowany - chętnie odsprzedam trochę części jakiemuś koneserowi ...)
Ale ten świat mały  :>

hehehe ano wim :] ogolnie ekstra, co do syrenki to sam zamierzam kupic jakas, byc moze do remontu/bo ogolnie jestem tez maniakiem fso :P/ wiec zapewne sie do Ciebie odezwe w sprawie czesci, co do filmiku to chyba tez Ty pisałes koment do filmu na youtubie co do syrenki, nie?

pochwa

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 01, 2007, 20:27:37 »

Panowie ze sie tak wtrace ale na 90% to ta syrenka stala I moze nadal stoi na trasie łęczna-lublin z kartka sprzedam... kolor ten sam na moje oko... jeszce ze dwa tygodnie temu ja widywałem teraz sie nie przygladalem i nie wiem czy stoi...
 P.S. dla Panów z Lublina w £ecznej jest jakiś Jawer na czarnej Ts.. chyba niezrzeszony na forum...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2007, 20:52:09 wysłana przez Mienki »
http://mienki1987.blogspot.com/

gringo

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 01, 2007, 20:38:38 »

heniek, a tak ogolnie to Twoja cz czarna jest?? jakos nie wpadlismy na siebie na miescie... ja sporo ganiam po miescie, i mieszkam w centrum i jakos tak wyszło dziwnie...

henryk_o

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 01, 2007, 22:34:54 »

jakos nie wpadlismy na siebie na miescie... ja sporo ganiam po miescie, i mieszkam w centrum i jakos tak wyszło dziwnie...
Moja jazda po mieście ogranicza się bardziej do ulic typu: Głuska, Kunickiego, Zemborzycka, Jana Pawła II i Nadbystrzycka (Politechnika Lubelska). Po mieście jeżdżę rzadko bo mnie korki wku..ją. W google Maps http://maps.google.com/maps/ms?f=q&hl=en&q=&layer=&ie=UTF8&om=1&z=6&ll=52.025459,19.6875&spn=6.573027,14.941406&msid=108677671019989255176.00000111e7bf682bd1051&msa=0  możesz zobaczyć gdzie dokładnie mieszkam i moje wycieczki po mieście ograniczają się do pobliskich dzielnic.  A tak poza tym to robie małe trasy po wioskach dookoła Lublina. Mam głęboką nadzieje że spotkamy się na Zlocie Piotrawin-Kazimierz `08r. (o ile taki się odbędzie). A poza tym możemy na wiosnę wybrać się na pojezierze £ęczyñsko-Włodawskie albo Nałęczów albo Kazimierz.

heniek, a tak ogolnie to Twoja cz czarna jest??
Mam czarną Jawe TS 350 `88r. z rurką jako oparcie - widać w obrazku mego profilu. Jak jadę to bardziej słychać dzwoniące pierścienie niż wydech...

co do filmiku to chyba tez Ty pisałes koment do filmu na youtubie co do syrenki
Nie pisałem komentarza do tego filmiku.  A ten: JawowskiMichas który twierdzi że to Syrena jego wujka niech się mocno zastanowi czy na pewno. Znam ten samochód od oleju w skrzyni przez szczęki hamulcowe do rdzy na błotnikach. A poza tym widać nr. rejestracyjny.

Cytat: Mienki
Panowie ze sie tak wtrace ale na 90% to ta syrenka stala I moze nadal stoi na trasie łęczna-lublin z kartka sprzedam... kolor ten sam na moje oko... jeszce ze dwa tygodnie temu ja widywałem teraz sie nie przygladalem i nie wiem czy stoi...

Zgadza się - Syrenka została sprzedana do miejscowości Turka (na trasie £ęczna Lublin) Jak wracałem w pa¼dzierniku z jeziorka też ją widziałem. Aż mi się łza w oku zakręciła. Tyle czasu co ja ją z dziadkiem robiłem...  garaż jest cały nafaszerowany częściami do Syreny. No ale niestety...

« Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2007, 22:46:42 wysłana przez henryk_o »

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 02, 2007, 12:03:14 »

a to ja też się podzielę wspomnieniami (choć już chyba umieszczałm link gdzies na forum)

co prawda to mój debiut reżyserski (i zarazem chyba ostatnia przygoda z filmem ;) ) ale zapraszam.

http://pl.youtube.com/watch?v=YvGb7JEeu1Y

jak sie nazywa ten kawalek z twojego filmu? renegade pewnie tytuł a wykonawca? Nie slucham za duzo rocka ale wpadlo mi to w ucho

Brein

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 04, 2007, 19:42:30 »

zgadza się to Renrgade zespołu Hammerfall :)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 04, 2007, 22:38:16 »

dzieki Brein  <cheers>

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 05, 2007, 10:12:21 »

Piosenka o mnie :>  <lol>

Sorry za <offtopic>

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 16, 2007, 23:26:25 »

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 17, 2007, 05:49:37 »

Nie tylko KISS ale inne dobre zespoły np. na koñcu z napisami Metalica  <punk>
Fajny zlot ogółem  :)
Ciekawe konkurencje, noże parę pomysłów wykorzystam na swoim  :P

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 17, 2007, 10:33:00 »

Rzut karterami przypomina mi konkurencie rzuty tarczą  hamulcową albo wałem korbowym do celu ze zlotów FSO Klubu. Wał jak najcięższy się stosowało od diesla albo 2.0 dohc (zależy jaki był pod ręką) i w mirę w jednym kierunku leciał, tarcza to miał gigantyczny rozrzut.
A na filmie  widać że Jaworzy bardzo dobrze się bawili <punk>

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 17, 2007, 12:28:46 »

moze warto pomyslec o wyjezdzie na taki zlocik do czechow?

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 17, 2007, 12:46:45 »

To samo pomyślałem aby wybrać się na taki zlocik do czech.
Nie tylko u nich jeżdżą Jawy... ;D Zabawa widać przednia, szczególnie spodobała mi się jazda po wodzie :D

gringo

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Grudnia 17, 2007, 13:29:16 »

wpadlismy w lekki ot ale nic aj sie dołącze, jak dla mnie odwiedzenie tego zlotu to bardzo dobry pomysł.