Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 02:44:27
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: problem z etz 250 -przerywa  (Przeczytany 7583 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Arek

• Gość
problem z etz 250 -przerywa
« dnia: Listopada 04, 2007, 18:08:50 »

witam. wczoraj kupiłem od kumpla etz 250 i mam z nią problem. tak to chodzi dobrze, ale jak przejade z 2km to zaczyna przerywać. myśle że to ga¼nik, ale może ktoś wie dokładniej?
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2007, 19:20:15 wysłana przez Kłębek »

Jawsim

• Gość
Odp: mam problem!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 04, 2007, 18:56:54 »

układ zasilania w paliwo ogólnie sprawdż. mz lubią dostać w dupe,jawa toleruje spokojną jazdę natomiast etki muszą być kręcone. kiedyś pożyczyłem na moment od kolegi etz 250 i jechałem spokojnie,po jawowemu-2000-3000 obr, no i zaczeła przerywać. kumpel smiejąc się gdy mu oddawałem wsiadł przegonił ją po osiedlu i voilla-naprawiona.albo przegrzewa się cewka, chociaż mz mają ją pod siedzeniem a nie nad silnikiem, ale i tak być może.

Arek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 04, 2007, 19:55:34 »

cewke mam od jawy ts 350 ale kumpel je¼dził i było ok. mam wersje bez obrotomierza, ale trzymam na około 4000rpm a nawet wiecej.  musze jeszcze poszukać jak poustawiać ga¼nik i zapłon. a i jak nieraz na jedynce wkręce na wyższe obroty to nieraz przerywa oczywiście kiedy jest zimna.

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 04, 2007, 21:08:50 »

ludzie !!!!
zakladajac temat nazywajcie je tak zeby ktos potem mogl je odnalezc !! , albo osoba czytajaca moze go odrazu ignorowac jesli na czyms sie nie zna
zakladanie watkow z tematem typu "pomocy" jest bez sensu i takie tematy powinny byc odrazu kasowane lub po upomnieniu autor teamtu powinien go zmienic
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
FSO 125p 1.4 16V MPI 89 r.
Rover 800 99 r.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 05, 2007, 00:47:00 »

zakladanie watkow z tematem typu "pomocy" jest bez sensu i takie tematy powinny byc odrazu kasowane lub po upomnieniu autor teamtu powinien go zmienic
No racja ale admina i moderatorów brak.  <crybaby>
Ludzie posłuchajcie AndrewSa bo mądrze gada  <yes>
Albo przed pisaniem przeczytajcie sobie regulamin i zasady forum... przecież to takie proste no nie?

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 05, 2007, 10:17:39 »

<offtopic> Dlatego większość nowoprzybyłych zakłada wątki-klony Bracie AndrewS. Każesz im używać opcji SZUKAJ a to nic nie daje. Rzadko kiedy w temacie jest zawarta myśl przewodnia problemu. Ja na przykład tylko dwa razy coś tam znalazłem. Bąd¼ wyrozumiały trochę,zwłaszcza dla tych,którzy po prostu nie mają cierpliwości do archiwum. Poza tym jak ktoś kiedyś zauważył większość zagadnieñ było już poruszane minimum 2 razy. Dla Ciebie- starego wyjadacza kolejne wersje starych postów to nuda,ale dla nowych kolesi to czesto jedyna pomoc. z resztą gdyby zdać się na techniczne archiwum tylko to forum by zamrło- jawa aż tak wiele elementów nie ma ,żeby skupiać się tylko na niepowtarzaniu problemów i usterek. Ale 100% racja! LUDZIE RÓBCIE TO DLA POTOMNYCH!! NAZYWAJCIE TEMATY KONKRETNIE A NIE POMOCY< HELP< HILFE< RATUNKU<POTRZEBNA PORADA....!!!! Nie lepiej np . BRAK £ADOWANIA, SPRZęG£O SZARPIE albo USTERKA SKRZYNI BIEGÓW? to tyle

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 05, 2007, 12:24:20 »

<yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes>  <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes>
Ale 100% racja! LUDZIE RÓBCIE TO DLA POTOMNYCH!! NAZYWAJCIE TEMATY KONKRETNIE A NIE POMOCY< HELP< HILFE< RATUNKU<POTRZEBNA PORADA....!!!! Nie lepiej np . BRAK £ADOWANIA, SPRZęG£O SZARPIE albo USTERKA SKRZYNI BIEGÓW? to tyle
Plus do tego model motocykla np. wystarczy  CZ 6V , CZ 12V, Jawa 350, Jawa TS. Jakie to proste.... <thumbup>
 <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes> <yes>
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2007, 12:26:20 wysłana przez jawol »

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2007, 15:53:28 »

to niech ktos przynajmniej szanuje moj czas , ktos nie ma cierpliwosci zeby poszukac to ja nie mam cierpliwosci zeby 10 raz pisac to samo
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
Rover 800 99 r.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 05, 2007, 15:59:22 »

Ludzie posłuchajcie AndrewSa bo mądrze gada  yes
Albo przed pisaniem przeczytajcie sobie regulamin i zasady forum... przecież to takie proste no nie?

tylko my nie mamy regulaminu... a swoja droga Kłębek zmien nazw postu na Mz problem - przerywa...
a swoja droga jestem za tykm zeby Andrtews został modem  <thumbup>
http://mienki1987.blogspot.com/

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 05, 2007, 16:47:37 »

tylko pytanie czy Andrews chce nim byc  :P

generalnie to mozna by bylo walnac jakis regulamin i kilku moderatorów, najlepiej jakby chetni na moderatorow sami sie zglosili i byli to uzytkownicy  ktorzy sa na forum juz dluzszy czas

co do slawnego "szukaj" to nie wiem ale ja zazwyczaj jak wpisywałem byle jakie hasło to wyskakiwalo mi zawsze to samo nie zwiazane z w/w hasłem, wam "szukajka" dziala prawidlowo?

ogolnie to wiem o czym mowi Anderws bo ja na tym forum jestem juz ok 3-4 lat( wczesniej byla inna wersja ale siadla no i pod koniec 2005 r Demonos odnowił to wlasnie forum)   i jak sie w koło czyta te same pytania to mozna dostac do głowy <scared>
« Ostatnia zmiana: Listopada 05, 2007, 16:56:44 wysłana przez WhitePower - £ukasz »

Jawsim

• Gość
Odp: problem z etz 250 -przerywa
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 06, 2007, 23:40:20 »

Szacuneczek Bracie AndrewS <cheers> Ale tylko czasem tak bywa ,że SZARPANIE SPRZęG£A W CZ 350 możę mieć inne objawy,powody niż te,które były poruszane w jakimś starym wątku. BRAK £ADOWANIA JAWA 350 TS może być powodem czegoś innego niż było to już wałkowane na forum- ktoś może już wypróbował wszystkie metody ROZPO£AWIANIA SILNIKA JAWA 350 6V i nie znalazł w archiwum niczego pomocnego. moja rada taka- po pierwsze- NAZYWAć W¡TEK DOK£ADNIE, wtedy weterani tego forum nie będą musieli się wpieniać ,że ktoś znooowuuu pyta o coś co oni już wyjaśniali,bo po prostu jak widzą kolejny BRAK £ADOWANIA zignorują to jeśli to ich drażni-tytuły POMOCY!!! są po prostu tajemnicze i nie ostrzegają o klonie.po drugie - Hero i sr.membeRZY ;) nawet jeśli już zajrzycie na kolejny odcinek motonoweli pt GA¦NIE NA WOLNYCH OBROTACH CZ 175 to nie krzyczta ludy na NOWOPRZYBY£EGO za klonowanie wątków strasząc go szukaniem. jeśli taki nowy po użyciu opcji SZUKAJ nic nie znajdzie ( bo wątek,który mógłby mu pomóc, nazywał się kiedyś RATUNKU!!! my to pamiętamy,ale...dla innych może być to zagadka,bo nie jest to takie oczywiste przy szukaniu)i chce zapytać na bieżąco i z miejsca dostanie opierdol to na bank nie pomyśli o nas nic życzliwego. GRUNT TO DOK£ADNA NAZWA K£OPOTU. Piszę to nowym użytkownikom. Wtedy nie dostaniesz opierniczu od wyjadaczy,że klonujesz i w pó¼niejszych czasach ktoś łatwiej dojdzie do rozwiązania swego problemu,który właśnie ciebie dręczy. przepraszam za  <offtopic> ale gdzieś to musiałem wepchnąć.

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 07, 2007, 00:11:07 »

Dalej po ciągne offtopa  <offtopic> ale do kogo można by "zgłaszać się"?

Może i nie jestem od dawna na tym forum i nie znam dobrze użytkowników, ale komputer mam nie od tygodnia a internet nie od wczoraj. Czasu mam sporo i co nieco wiem na te tematy. Mógłbym spróbować
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2007, 00:13:11 wysłana przez Schiso »

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 07, 2007, 13:02:44 »

W sumie to i ja mógłbym pomóc. Pisałem nawet o tym do Demonosa jakieś pół roku temu ale bez odzewu, więc teraz ponownie zgłaszam kandydaturę :D

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 07, 2007, 16:17:53 »

jak offtop to offtop  :D

ja wiem ze np. ladowanie i szarpanie moze miec kilka przyczyn, idealnym by bylo wtedy dopisanie sie do istniejacego watku, a nie zakladanie nowego, wtedy w jednym miejscu mamy rozpracowane szarpanie sprzegla
ale bez moderacji i tak to wszystko o kant dupy potluc, np.  ten watek mozna by bylo spokojnie podzielic i przeniesc do administracji  <sadwalk>
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
Rover 800 99 r.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 07, 2007, 19:47:56 »

dodam tylko ze Demonos zakładając to forum nie stworzył regulaminu ale przewidział jego istnienie w przyszłości... ogólnie jestem przeciwnikiem regulaminu ale to co zaproponował Paweł przyjmuje bo wtedy moze ( musze to przypomniec :-/ ) łatwiej byłoby sie pozbyć takich Bonesów i ich ujarzmić... Wierzac Roztoczowi to Demonos ma tu zawitac w tym nastrojowym miesiacu i wtedy musimy go przycisnac by przekazał kilku osobom uprawnienia admina i moderatora...

Na maila nie ,ma co do Demonosa pisać bo ma pełna skrzynkę i maile wracaja...czyli przepadaja...
 Gdyby był tu moderator juz by zamknał ten offtopowy wątek...
http://mienki1987.blogspot.com/