Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 07:48:17
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Ku przestrodze... :(  (Przeczytany 5980 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WhitePower

• Gość
Ku przestrodze... :(
« dnia: Września 03, 2007, 20:07:44 »

QTR

• Gość
Odp: Ku przestrodze... :(
« Odpowiedź #1 dnia: Września 03, 2007, 20:31:42 »

Szkoda chłopaka  :'( Ale takie jest już życie Nas motocyklistów. Kiedy siadamy na motocykl musimy być świadomi tego z czym to się wiąże  <hammer> Musimy mieć świadomość tego że mały błąd może być przyczyną
tragicznego wypadku i to wcale nie musi być nasz błąd a również błąd innego użytkownika drogi. Więc gdy siadamy na motocykl musimy o tym pamiętać. Pozdrawiam

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #2 dnia: Września 03, 2007, 21:05:51 »

tak kurwa trza było jeszcze szybciej zapierdalać (sorki ze zemszczę <mur> ale pewnie nie jechał wolno)
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #3 dnia: Września 03, 2007, 22:18:37 »

Kur** chłopaki nie róbcie mi takich numerów... Przy mamie obejrzałem te zdjęcia i zgadnijcie jaka reakcja.... Dodam że mama nie przepada za motocyklami...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #4 dnia: Września 03, 2007, 22:23:19 »

Ale ile ginie ludzi w samochodach??? Je¼dziłem lawetą i widziałem niejedno <eek> Nić przyjemnego uwrzcie.
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #5 dnia: Września 03, 2007, 23:19:49 »

Oczywiście bez butów....
Poczytajcie sobie: http://forum.motocyklistow.pl/index.php?showtopic=74105&hl=%B6mier%E6
Dziwne ale prawdziwe...

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #6 dnia: Września 04, 2007, 01:31:23 »

No faktycznie cos w tym jest kumel w ubiegłym roku (vide wątek: Uważajcie na siebie koledzy...) też nie miał buta ale tylko jednego- przeżył. Miał "jedynie" tą stope bez buta połamaną w trzech miejscach i złożona na około 7 drutów. A teraz najlepsze: brak buta, znalazł się  niedaleko bo na elemencie ramy koło podnózka, połamana stopa tym samym podnóżkiem- ot i cała filozofia...

p.s
Ciekawe czy zawiązane glany by spadły ?     
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

natal007

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Września 04, 2007, 09:21:08 »

Ja w zeszłym roku straciłem buta - ale jednego. Półmetek? ;]
Stawiam na fizykę. Mimo tego że dzwon był poważny, gdybym jechał w porządnie zawiązanych glanach to raczej bym z buta nie "wyskoczył".
Paweł - gdyby Ci zasznurowane glany spadły to raczej byś się już o tym nie dowiedział...

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 04, 2007, 12:46:59 »

Ogólnie to szkoda chłopaka ale wydaje mi się że na 90% to jego wina!!
A co do tych butów to rzeczywiście ciekawa sprawa. <blink>
Ja również stawiam na fizykę. 

Erykos90

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 04, 2007, 15:11:22 »

"Mam nadzieję że motocyklista spadł na coś miękkiego a kierowca w tym czasie poszedł się odlać...."

http://www.scheurijzer.nl/flitspaal.htm

« Ostatnia zmiana: Września 04, 2007, 15:20:02 wysłana przez Erykos90 »

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 04, 2007, 16:29:51 »

<scared>

Nie chciał bym tak skoñczyć :'( 

lluke

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Września 04, 2007, 19:05:34 »

Wg mnie to fizyka ale co dziwne ostatnio kolo mnie koles wmontowal sie w autobus (autobus chcial zawrocic na 2 pasmowej ekspresowce) w autobusie byla taka dziura w miejscu drzwi do silnika ze dorosly czlowiek mogl by tam stanac a gosc mial nadal buty na sobie a byly to jakies tam adidaski czy cos ale do dzisiaj nie wiem co to za moto bylo bo tak sie potrzaskalo

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #12 dnia: Września 04, 2007, 23:48:23 »

ejjjjjjj Panowie

uwzieliście się czy co ??
Najpierw czytam na naszym forum, nastąpnie podobny wątek pojawia się na lokalnym forum motocyklistów a na koniec kumpel z 6 domów dalej podsyła mi linka z komentarzem: "Ale kolo miał niefart ...i to nie tylko ten na motocyklu"  :(

No prosze zlitujcie się nad moją skromną osobą bo we czwartek musze zrobić trase Zamośc- Białystok-Zamośc- a do samochodu już czuje lekką awersje.

p.s
W dodatku nad samochodem w garażu siadł sobie pająk nie to, że jakaś "tratatula" ale aż sam się zdziwiłem. Tułów pajączka to wielkości paczki zapałek jest a całości nie jestem ciekaw bo się "złożył", chyba na zimę. Ale to kolejny powód mojej niechęci do samochodu bo nie lubie pająków   
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

natal007

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Września 05, 2007, 00:21:59 »

Niedawno miałem takiego pod kłódką od garażu. Obracam kłódkę coby otworzyć a tu  <eek> Bestia po prostu . O mało zawału nie dostałem. Co jak co, ale pająków nie cierpię :)
A temat główny kiepski faktycznie - starczy już.

dawidtysler209

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 05, 2007, 00:30:52 »

fuuj ja kna to patrze to chce mi sie wymiotować <hammer> ochyda :(

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #15 dnia: Września 05, 2007, 09:36:35 »

na wypadki nie ma niestety reguly, czasami zdarzy sie tak, ze wiele osob ginie w wypadku duzego i wydawac by sie moglo bezpieczngo pojazdu jakim jest autobus, dlatego jak ktos mi mowi ze jazda na motocyklu jest niebezpieczna to przytaczam przyklad tragedii naszego autokaru za granica  :[

oczywiscie im WOLNIEJ jedziesz tym wieksze masz szanse na przezycie  <yes>
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
FSO 125p 1.4 16V MPI 89 r.
Rover 800 99 r.

asdx21

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Września 05, 2007, 20:32:41 »

Może też wtrące pare słowek  - Najlepszy sposób na jazde : spacerkowy offroad - ja nie mam się czym chwalić ale po remoncie czesi zrobilem 1300km na offie (nie wyje¼dzając poza granicę swojej malej gminy) i na razie bez żadnej podbramkowej sytuacji (raz tylko się zaryłem w błocie i trzeba było moto samochodem wyciągać). Ale uważać trzeba wszędzie więc UWAGI I ROZTROPNO¦CI JAK NAJWIęCEJ aha i trze¼wo za kółkiem!

Erykos90

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Września 05, 2007, 21:52:26 »

Na to nie ma reguły. Trzeba pamiętać że zawsze może wyskoczyć jakieś jajko z niespodzianką.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #18 dnia: Września 06, 2007, 14:40:55 »

na wypadki nie ma niestety reguly....  im WOLNIEJ jedziesz tym wieksze masz szanse na przezycie  <yes>
Dużo, dużo w tym racji.
Większość niebezpiecznych sytuacji zdarzyła mi się gdy akurat gdy na liczniku miałem więcej niż dozwolone w tym miejscu na drodze...

Może to i dobrze, że Jawą nie można je¼dzić szybciej  ;]
« Ostatnia zmiana: Września 06, 2007, 14:42:33 wysłana przez jawol »

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #19 dnia: Września 09, 2007, 02:16:36 »

Oj Panowie.... Sorki że wznawiam ten nieprzyjemny wątek... Ale w czwartek o godzinie 21:50 zatrzymałem się moim Fiatem Uno (którego kupiłem jakiś miesiąc temu) na drzewie...
Trochę błotka (dbałość naszych drogowców o odpływ przy szosie...) i niestety małe autko zaczęło tañczyć na drodze i zatrzymało się dopiero po bliskim kontakcie 3 stopnia z Topolą...
Na szczęście mnie boli tylko lewe ramię i czasem głowa... Nic poważniejszego się nie stało...
Ale auto nadaje się do kasacji...
Pewnie ktoś zapyta ile goniłem...
Nogę mam ciężką ale nie jechałem więcej jak 70km/h...
Także panowie uważajcie na siebie...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Września 09, 2007, 09:51:47 »

Sorrki ale nie przemawiają do mnie takie obrazki. Tzn szkoda mi ludzi,którzy tam giną, ale sam to odbieram inaczej. na śmierć nie ma bata!dzieci gina jeżdżąc na rowerkach po ogrodzie bo zostają stratowane przez kilka krów, które uciekły przez uszkodzoną zagrodę, ludzie starsi potykają sie w domu na schodach lub spadają ze stołka przy wymianie żarówki,tłukąc przy tym biodro, a że mieszkają sami to nikt im nie pomoże, bo wnusio wpadnie dopiero w dniu swych urodzin, za dwa miesiące :'( ... nie trzeba wychodzić z domu żeby zginąć a jeśli już to co? jeśli pokazano by tu zdjęcie trupa,pieszego.jeśli ktoś zginie idąc do sklepu po zakupy?bo spadnie na niego konar drzewa naderwany podczas ostatniej zawieruchy.a nikt go nie ściął bo była niedziela. to przed czym ma mnie to przestrzec? mam nie chodzić po bułki? chodzić powoli? na szczudłach? albo kupować przez allegro i dostac czerstwe jak skur... życie jest cholernie ryzykowne, należy je szanować, ale się nie bać. apelowałbym o to,żeby nie poruszać już tu takich tematów. strach rodzi panikę a ona brak koncentracji. tego raczej nie chcemy. przynajmniej ja.

ps. te przykłady są prawdziwe.niestety.

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 09, 2007, 09:55:34 »

Roztocz całe szczescie, ze z toba nic sie nie stało, autka szkoda bo pamietam jak jeszcze o nim pisalismy jak miales je kupowac :/ ale co tam auto kupisz sobie nastepne wiec nie ma zle, gozej ze zdrowiem bo tego sie nie da kupic  :-/

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 09, 2007, 15:13:36 »

Jawsim zgadzam się z tobą.
Ale ja uważam że te zdjęcia tylko nam przypominają że trzeba zawsze uważać w trasie i dostosować się do warunków na drodze i pamiętać że wypadek nie koniecznie może być z naszej winy niestety  :'( bo jeżeli by to od nas zależało to takie sytuacje zdążały by się rzadko albo wcale. Tu kłania się zasada ograniczonego zaufania jak to uczą na kursach  :P

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #23 dnia: Września 09, 2007, 19:50:01 »

pare lat temu mialem taki przypadek

zakret 90 stopni w miescie, zaraz za nim skrzyzowanie, jechalem powoli moze z 40 km/h mam zapalone swiatla glosny wydech, mimo to koles wyjezdza mi z bocznej drogi

gdybym jechal szybciej  to bym nie wyhamowal !!  <scared>
wiec sporo zalezy tez od nas
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
FSO 125p 1.4 16V MPI 89 r.
Rover 800 99 r.