Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:47:49
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: pedrodepaca CZ 175 487  (Przeczytany 5881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kamil350

• Jawer
  • Cz 350 cross :D
Odp: pedrodepaca CZ 175 487
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 24, 2014, 23:39:13 »

No no najważniejsze ze prace idą do przodu ;) A jak się taką prace lubi to tylko umila czas ;) No dużo teraz osób remontuje swoje 175-tki może jeszcze ja dołączę :D
    Status GG

pedrodepaca

• Świeżak
  • *
  • CZ 175 487 1988 + CZ 175 487 1987
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 07, 2014, 14:35:51 »

Smutna rzecz się stała, zabrakło mi funduszy... więc jutro wyjeżdżam na jakiś miesiąc - półtorej w celu podreperowania portfela ;) Czesławy w tym czasie sobie poczekają a ja proszę moderację o niezamykanie tego tematu. Po powrocie na pewno będzie update :D

Oto więc jestem z powrotem :) piękna pogoda więc pracy w domu sporo, ale i piękna pogoda więc szkoda że Czesia leży i czeka ;) w planie mam zawieźć dziś ją do pospawania kilku małych mankamentów. Mam pytanko do was bardziej doświadczonych - znacie może jakieś fajne miejsce w którym mi wypiaskują potem pomalują proszkowo ramę i podkład a potem już ręcznie elementy w okolicach Krosna ? wiadomo jak jest z szukaniem, a chciałbym kogoś kto już jest sprawdzony :) będzie czas to i foty wrzucę.
    Status GG

pedrodepaca

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 26, 2014, 16:52:51 »

Dawno nic nie dodawałem :) wiele się działo odkąd ostatnio pisałem - do mojej stadniny dołączyła jeszcze jedna Czesia więc łącznie już 3 są w mniejszym i większym stanie rozkładu ;) zabrałem sie za malowanie ramy , baku błotników i boczków złożyłem silnik z lepszych części (a raczej mój mechanik to wszystko zrobił ;) ) w miedzy czasie dowiedziałem sie że renowacja motocykli to nie jest takie tanie hobby dla kogoś kto większości rzeczy nie potrafi zrobić sobie sam ;) zdaję sobie sprawę że remont nie jest prowadzony idealnie (za przykład wypada podać Jacka64 - inspiracja i wzór w jego fotorenowacji )ale myślę że nie jest tak źle ;) ciągle potrzebuję kilku rzeczy do czesiek - cylindra nominała, pisałem do kogoś na forum ale kontakt się urwał i nie wiem jak to z tym cylindrem będzie.. przydały by sie też obręcze tylnego koła albo chwile będę śmigał na takich jak mam a później chrom i kilka innych części których cały czas szukam. dodaję kilka fotek i w razie czego proszę o scalenie z wiadomością powyżej bo post pod postem ;) będę wdzięczny za wszelkie uwagi bardziej doświadczonych Jawerów :D
    Status GG

pedrodepaca

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 02, 2014, 18:36:12 »

Po moim ostatnim poście jakoś nie było żadnych uwag i nikt się nie wypowiedział. Czesia dostała dziś nowy cylinder Nominał, nowy czeski tłok nominał i nowe pierścienie. Wszystko ładnie złożyliśmy ale coś strasznie dzwoni po tych wymianach. na wolnych obrotach ciężko usłyszeć silnik... Ma ktoś może pomysł od czego tak i czy to minie jak już się wszystko dotrze?
    Status GG

von_Majzel

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 02, 2014, 19:20:55 »

Dzwonienia może być wiele przyczyn - albo coś w środku (pierścienie na nie sfazowanych oknach , stare łożyska) albo na zewnątrz silnika jak na przykład żeberka bez gum tłumiących (nie mam 175 , nie wiem czy 175 miała gumy na cylindrze i na głowicy) . Ciężko powiedzieć co może dzwonić jak się tego nie usłyszy ...

pedrodepaca

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 02, 2014, 19:49:56 »

zapomniałem nagrać... ale faktycznie nie ma gum w tym cylindrze, okna powinny być ok bo cylinder jest nowy ale używany ;) yo jest metaliczne wysokie dzwonienie, nie stukanie, nie bicie tylko dzwonienie. łożysko powinno być jeszcze w porządku bo w poprzednim cylindrze "grało" ciszej ;)
    Status GG