Efekty dzisiejszych prac przy CZ na foto , instalacja skończona wszystkie odbiorniki takie jak kontrolki , światła drogowe mijania itp działają iskra na świecy też jest.

. Jedyną modernizację jaką zrobiłem to położyłem główne przewody zasilające 2,5 a nie 1,5 . Blenders błąd w schemacie to przewód kasztanowy czyli brązowy wychodzący z przerywacza kierunkowskazów o oznaczeniu Z powinien być przylutowany w pozycji środkowej przełącznika kierunkowskazów jest to przełącznik o głównym styku zasilającym środkowym tu daję skrót do zdjęć przełącznika na którym widać jak jest zbudowany
http://www.jawacz.pl/nasz-garaz/jacek-64-reaktywacjia-cz178487-decyzja-podjeta-zaczyna-sie-bul/msg240455/#msg240455 po przełączeniu zwiera styk środkowy wraz z prawym stykiem lub lewym , według schematu mielibyśmy tylko kierunkowskazy lewej strony . Przy oryginalnym przerywaczu przewód z wyjścia 54 stacyjki niebieski według schematu ma być podpięty do kontrolki ładowania następnie do kontrolki kierunkowskazów i następnie do kontrolki biegu neutralnego jest to prawidłowe podłączenie kontrolki kierunkowskazów przy oryginalnym przerywaczu kierunkowskazów. Ja do kontrolki kierunkowskazów doprowadziłem biały przewód masa czyli minus zamiast niebieskiego a to ze względu na inną zasadę działania Polskich przerywaczy mianowicie napięcie na wyjściu P z którego jest podawane na kontrolkę jest dopiero w momencie zwarcia styków przerywacza . Sprawdziłem schematy różnych instalacji 6V do cz i takie same przekłamanie jest w wszystkich schematach z przerywaczem kierunkowskazów z trzema wyjściami dotyczące przewodów w przełącznikach kierunkowskazów i to jest do poprawienia

. Reasumując przy oryginalnym przerywaczu niebieski przewód podpinamy zgodnie z schematem do kontrolki kierunkowskazów jeśli podpinamy Polski przerywacz kierunkowskazów wtedy w miejsce niebieskiego przewodu podpinamy masę minus wyżej wyjaśniłem dla czego

. Ps .Na ostatnim zdjęciu widać do czego służy łapa przykręcona do głowicy nie tylko do usztywnienia silnika ale też do puszczenia linki gazu przez otwór łapy przez co linka nie obciera nam zbiornika paliwa oraz innych elementów

.