Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 07:52:41
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: wariatow nie brakuje  (Przeczytany 3913 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Energizer

• Starszy Jawer
  • Jawa TS 350; 91r
wariatow nie brakuje
« dnia: Sierpnia 17, 2007, 13:57:05 »

Przeczytałem dziś na Interi
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/grozil-ze-zakopie-mnie-w-lesie,961183,415

Jak bym mu kaskiem zapier.... przez łeb tak aby się o 180 stopni obrócił, frustrat - matkojebca  <hammer>
Ludzie co w tym kraju się dzieje; co to za naród ....Druga wojna chyba trwała za krótko .... <evil>
Motocykl to największy wibrator jaki można wsadzić między nogi.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
Odp: wariatow nie brakuje
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2007, 14:04:26 »

taki jest juz motocylkisty... zawsze trafi sie debil ktory z zazdrosci moglby zabic motocykliste bo on ma puszke a my moto... a najlepsze jest to ze jak ci sami ludzie ktorzy odgrazaja sie nam na drodze jak zobacza nasz sprzet przy pubie a ich love blondyna malo sie nie posika bo taki motocykl to on tez zachwala oglada jest zachwycony... a za dwie godziny gotowby Cie zabic...
http://mienki1987.blogspot.com/

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2007, 14:15:03 »

Ja wiem. Przemoc nie rozwiązuje problemów. Ale na takich?

Dobrze że Gośc sie nie nadział na ozbrojonego motocykliste. Bo kurtka motocyklowa. Spodnie z ochraniaczami. W przypadku ataku robią za zbroje  :> Kask jak przyłbica  :> Jedno pociągnięcie z glana albo innego mocnego buta i gość leży  :>

W takiej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest szybkie przewrócenie motocylka na środku jezdni w poprzek tamując cały ruch i robiąc korek. O ile nie chcemy uciekać  :>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 17, 2007, 15:49:26 »

pier..... kut...s !!!!!!!

brak słow  :-/

£opian

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2007, 16:22:42 »

Nawet się nie odzywam. Zeby tak zamianili sie rolami to by smadrzal kuta*** <furious>  :-/

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 17, 2007, 16:29:49 »

trzeba by było jezdzic na moto w z takimi akcesoriami jak u mnie w awatarze

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 17, 2007, 17:07:31 »

Niestety ludzi niezrównoważonych psychicznie na drogach nie brakuje.
Trzeba się mieć na baczności i czasami myśleć za innych.
 <mur>

DawidH

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 17, 2007, 17:23:17 »

Mial gosciu spisac od tego palanta (nieobrazajac gry  :> ) numery rejestracyjne, i wrzucic na jakies wieksze forum motocyklowe tamci by sie juz nim zajeli. A jesli mial swiadkow to do sadu z takim.
Z doswiadczenia nie mojego na szczescie powiem. ze lepiej jest sie lekko postawic i zebrac ze dwa ciosy najlepiejm miec swiadkow i zadzwonic po paly i oddac goscia do sadu. Kolega juz tak zrobil dwa razy i musieli placic tacy agresorzy po kilka tysiecy zl na cele charytatywne.
Sa metody na takich, by nastepnym razem pomysleli.

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 17, 2007, 18:35:15 »

Powiem mniej oględnie.

Trzeba było gościa od razu kopnąc w jaja.

Zło trzeba tłumic w zarodku.
 <furious>

alan666888

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 17, 2007, 18:52:21 »

Ja bym tam zamontował karabin Gatlinga na moto i jakby jakiś pier... mi wyskoczył na jezdnie to jedna ułamek sekundy na spuście i kolesia nie ma.

Arek

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 17, 2007, 20:48:42 »

w pale sie nie mieści!!! <mur>
i ludzie nie zareagowali!?!? <furious>
gdybym ja był świadkiem takiego zdażenia to by gościowi na miejscu wypier....ł, a jak nie to dryng na 997.
takich to powinni w wariatkowie zamykać!!!
a ja nie mam nic do kierowców, są spoko <cheers> oczywiście poza takimi przykładami. <hammer>

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 18, 2007, 17:55:17 »

No szkoda słow ku...a co się dzieje. Często zastanawiam się co i gdzie sobie  w motocyklu schować żęby na takiego młota mieć w zanadrzu. Nie wiem czy koledzy widzieliście ale podobna sytuacja miała miejsce kilka tygodni temu z tym że efekt był dużo gorszy bo śmiertelny dla motocyklisty- powód oczywiście "z pod świateł". Zastanawiam się czy zaostrzenia przepisów dotyczących prawa jazdy nie jest celowe w jakimś stopniu -samochód to taka namiastka broni palnej ogólnodostępnej dla wszystkich, zabic można? Można. Uszkodzić można? Można. Kalectwa nabawić kogoś też się daje samochodem. Co ciekawe to np kierowcy popularnie zwanych tirów (w moim odczuciu jedni z bardziej kulturalnych grup na drodze) rzadko robią problemy wszystkim "mniejszym" (nawet motocyklistom). A dlaczego? bo to czesto gęsto ludzie posiadający wyobrażnie pomyślunek móżg, który jest używany do zdecydowanie wiekszej ilości funkcji niz wciskanie gazu do podłogi i zmienianiu "cedeków w plajerze". A kolesie w puszkach (oczywiście najszybsze w okolicy w jego mniemaniu) nie zdaje sobie taki jeden i trzeci sprawy z tego że z pod świateł rzadko który motocykl ma realne szanse zostać z tyłu (średnio obecne  motocykle przyśpieszają do 100km/h w niespełna 4sek.- bez żartów ale to prawie jak F1). I co taki frustrat jeden i trzeci ma zrobić w swoich dwudziesto kilku letnich super extra nówkach od dziadka kupionych za 200 "ojro" ma zrobić? A no ma kilka możliwości: albo realnie popatrzeć na sytuacje (pojemności silnków: swój- motocykla, masy pojazdów: swojego- motocykla, i na koniec mocy i osiągów silnika swojego i motocykla) oczywiście to takie pobożne życzenia z mojej strony. Zdecydowanie czesciej jest tak że w mózgu (a raczej jego resztkach ) takiego delikwenta pojawia komenad "pokaż temu wariatowi na dwóch kołach kto jest szybszy". Nie daj Bóg jak nie dojdzie taki król sprintu biedaka na prostej tylko pod światłami, wtedy to już tragedia pewna...

Mam czasem wrażenie że Freud (którego osobiście uważam za starego zboczka) miał racje jeśli chodzi o facetów i samochody. A juz wogóle rozumiem tirowców którzy na radiu czesto sobie rzucają "o widziałeś kolego ten to dopiero ma kompleks małej pały"

"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

tawot

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 20, 2007, 11:25:15 »

i wez tu czlowieku nie badz chamem...jak bym mu wypalil  to by mu wszystkie zeby wypadly....ja pier** co za ludzie....sytuacje mozna jeszcze tlumaczyc inaczej..a mianowicie poznan+koks+prochy= agresja....zjednoczmy sie i polozmy kres agresji!!! <mur>

madras30

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 20, 2007, 22:04:20 »

dwa tygodnie temu ruszając a raczej probując ruszać (posiadacze TS wiedzą o co chodzi z tym sprzęgłem) na ulicy Piłsudskiego w Zamościu na skrzyżowaniu przy szpitalu  miałem dziwną sytuację. Podobną do opisanej z początku ale na szczęście nie zaszło to co kolega motocyklista opisał w wymienionym artykule. W zasadzie to nie zwróciłem na to uwagi a szkoda bo dopiero kilka dni pó¼niej i po przeczytaniu powyższego artykułu zacząłem sie zastanawiać czy.... <furious>.  Zaczynam domniemywać dlaczego nie tylko zamojscy motocykliści  piratują w co najmniej 2-3.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2007, 22:09:22 wysłana przez madras30 »

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 20, 2007, 22:30:57 »

komentarze pod artykułem w linku są takie jacy są własnie ci psełdokierowcy.

to zapowied¼ armagedon

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 20, 2007, 23:09:13 »

Brak słów...
Tacy kolesie to debile, którzy po prostu według mnie są zazdrośni o to że my sobie możemy między samochodami przemknąć przez korek a oni muszą stać... I to ich najbardziej wkur***...
W sumie czy prawdo o ruchu drogowym nam tego zabrania??
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

turu

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 26, 2007, 10:33:39 »

zastanawiam sie gdzie tacy pacjenci sie rodza... dramat, im jestem starszy tym bardziej trace wiare w ludzi...

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 26, 2007, 10:52:34 »

no koleś przesadził troche.. ja tez do kierowców nie mam nic ale jak widzę jakiegoś debila który puszką staje na zakręcie  albo coś w tym stylu to mnie szlag trafia i odrazu mu daje znać że coś jest z nim nie tak

P.S: Rozztocz wejd¼ na wątek o zlocie w Krośnie
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v