Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 12:37:08
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: co sądzicie o układzie 555 zamiast mikroprocesora mechanika32  (Przeczytany 39450 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

K2squad

• Gość
Odp: co sądzicie o układzie 555 zamiast mikroprocesora mechanika32
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 10, 2007, 18:14:16 »

mad-zaczoles mnie juz wkurw <furious> bo pierd..jak poczaskany <argue>.Co  Ty chłopie chcesz udowodnic???!!!Myslisz,ze wszystkie rozumy zjadłeś???bede miał fotki to prześle na forum i moze wtedy sie odpierd...!!!Cienko cie widze...bo ja moduł mam już długo...b.długo. i działa a jak łapy wpierd... <furious>tam gdzie nie cza to twoja wina.

chłopaki foty beda jak tylko znajde czas. <beer>

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 10, 2007, 20:55:03 »

"Bicie piany" "¦ciemianie" "Lanie wody" itd. itp.....
Koledzy po co to wszystko?
Przecież  wszystko można udowodnić ew. pokazać i przekonać wszystkich do swoich racji.
Jeśli któryś z kolegów ma lub sprzedaje zapłon ze zmiennym punktem to zapraszam do nakręcenia filmiku w którym będzie to pokazane.
Wystarczy lampa stroboskopowa (taka od ustawiania zapłonu) dwa "zgrywające się"znaczki na stojanie i tarczce lub impulsatorze, czujnik zegarowy do wyznaczenia GMP i mm wyprzedzenia, obrotomierz w polu widzenia kamery i "czarno na białym" będzie można zobaczyć czy zapłon zmienia wyprzedzenie czy nie.
Nikt nie musi zdradzać "tajemnic" swojego układu, ujawniać schematów itd.
Wystarczy pokazać, że to działa jak jest w opisie i jest wykonane solidnie.
A jeżeli ktoś pisze w opisie aukcji, że układ ma  zmienny punkt zapłonu a w rzeczywistości go nie ma to jest oszust i tyle.
Nie warto nawet z nim polemizować.
Co wy na to?

sadziu90

• Gość
« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 10, 2007, 22:44:32 »

K2squad wypowied¼ trafna w 100%  <thumbup> Sam bym tego lepiej nie ujął  :D Czekam z niecierpliwością na fotki tego Twojego zapłonu, możesz też dać jakiś filmik jak pracuje moto z tym zapłonem? Z góry dzięki.  <worship>

jawol kolejna genialna wypowied¼! Jeden filmik i temat będzie do zamknięcia. Adrian spróbuj sklelić taki filmik, bo Mad Ci wszystkich potencjalnych klientów odstraszy!  <sadwalk>

natal007

• Gość
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 10, 2007, 23:04:49 »

Panowie na litośc...
Mad czy nie zauważyłeś że tych których miałeś przekonać to już i tak przekonałeś? Dalsze przekrzykiwanie się nie ma sensu! Wpadłeś w taką samą pułapkę w jaką zapędziłeś Adriana. Bo za cholerę nie udowodnisz że nie jesteś konkurencją pod nazwą np: "zdzichu 567" czy jakiś tam inny "józek666". Słowo przeciwko słowu! Do cholery przecież tak można bez koñca! Bo jak udowodnisz że nie masz drugiego konta? Hę? Nie dasz rady.
Z drugiej strony dopóki Adrian nie przedstwi wreszcie jakiegoś 100%dowodu też jest załatwiony! A nie coś w stylu to jest schemat , ale i tak nie będzie pasował , rozmazane foty , obawa przed konkurencją itp.
Stary przecież - jak już było napisane - nie powstrzymasz nikogo żeby kupił to twoje "cudo" rozbebeszył i skopiował. Ratuje Cię urząd patentowy ;] i ewentualna sprawa w sądzie...Ale tyle to Ty chyba jeszcze nie zarobiłeś :)
Spójrz z jakich firm kopiują Chiñczycy! A i tak te firmy mogą im skoczyć.
Wracając do tematu - przedstaw choćby filmik - taki jak pisze Jawol.

We¼cie się Panowie w garśc i dajcie sobie już siana.
Większość i tak ma już zdanie na ten temat i go nie zmieni !

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 11, 2007, 00:19:31 »

ok skleje jakis filmk.

mad

• Gość
« Odpowiedź #80 dnia: Lipca 11, 2007, 07:39:51 »

Jest już schemat tego cuda  <eek>
http://moto.kirc.pl/topics12/modul-zaplonowy-vt3197,105.htm
Na ww. stronie dodałem kilka schematów <thumbup>
« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2007, 08:41:28 wysłana przez mad »

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Lipca 12, 2007, 23:05:37 »

gratulacje nastepny cwaniak sie znalazł he smieszni jestescie

MOTOMYSZOR

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Lipca 14, 2007, 23:58:08 »

Koniec.....

Brein

• Gość
« Odpowiedź #83 dnia: Lipca 15, 2007, 00:53:49 »

mad strażnik ku..a teksasu...

Tydzieñ mnie nie było i myślałem, że już dawno się temat zakoñczył, ale widzę, że MISJA o Rydzyka w sercach stoi waleczna niczym Zagłoba pod Zbarażem...

MOTOMYSZOR zamknij ten topic w pizdu bo się rzygać człowiekowi chce <cheers>

mad

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Lipca 15, 2007, 10:01:42 »

Jeszcze filmiki zobaczymy chyba, że te osoby się przestraszyły jak zobaczyły wnętrze modułu. Szkoda tylko, że nikt nie chce skomentować schematów, które przedstawiłem

K2squad

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Lipca 16, 2007, 00:20:46 »

SORY CH£OPAKI.

Mad-wypier...tam  z kat przylazłes bo sie pofatyguje i przyjade do ciebie a wtedy nie recze bo nie bede sam tylko z całym klubem!!!Wkurwiasz mnie niemiłosiernie...pisac do ciebie a ty cioto nie rozumiesz???!!!TEMAT ZAMKNIęTY!!!wiec po ch... sie odzywasz???Dawno po ryju nie dostałeś???pisałem ja i wiele osub...ale skoro tak nie rozumiesz to moge ci recznie wytłumaczyc łajzo!!! <furious>...
NAPISZ CHOC JEDNO ZDNIE A NIE RęCZE ZA SIEBIE!!!!!!!!!!!!!

Chłopaki trzeba chyba zadziałac bo nam zaśmieca forum pierdołami...nie tylko ja sie wypowidadałem ze moduł działa...jak robi lodzia konkurencji to niech sie odp...od Adriana i naszego FORUM!

TęPIć FRAJERSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #86 dnia: Lipca 16, 2007, 01:11:29 »

Człowieku, to ty się uspokój!! Trochę opanowania by Ci się przydało. Naskakujesz na niego jakby by ci moto podpier... Jakbyś dokładniej czytał co pisze mad to byś wiedział, że nie chodzi tu o bezawaryjność modułów Adriana, a o to, że wciska ludziom tern sam moduł z inna naklejką za +60zł. W dodatku nie chodzi mu o zwrot kasy itp., ale o to by więcej osób nie było oszukanych!! Czyli de facto działa również w interesie ludzi takich jak ty!!!

http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?t=6432&start=100
To jest link do podobnego tematu na forum MZ Klubu - poczytaj sobie jakie tam są opinie o module Adriana. Zaznaczam, ze nie chodzi mi tutaj o to, że to są emzetowcy, mają w klubie człowiek od zapłonów i od razu tępią konkurencję. Po prostu oni jakoś szybciej zauważyli, że Adrian wciska kit ze swoim "zmiennokątnym zapłonem". Do zwykłych zapłonów nikt z nas się czepia, bo są na przyzwoitym poziomie i działają w miarę długo (sam to potwierdzasz). Jednak to, iż owe moduły nie są takie jakie powinny bc, zasługuje na choc odrobinę rozgłosu.

Ps1. Mnie także to wszystko już nuży, ale na pewno od prawdy odcinać się nie mam zamiaru. Zresztą ja już swoje zdanie na ten temat mam i wierzę że jest słuszne...

Ps.2 Jeżeli kogoś tak bardzo denerwuje kontynuowanie tego tematu, to niech po prostu go omija. Bo forum jest chyba po to, aby rozwiązywać problemy, a już na pewno zamykanie z powodu takiego jak znużenie kilku użytkowników czy zestarzenie się tematu nie będzie dobrym pomysłem

Ps.3 Myślę , że przynajmniej kilka osób czeka na obiecany film od Adriana, więc dajmy mu mozliwość jego pokazania

Ps.4 Jeżeli moderator uzna, że pisanie po zamknięciu tematu będzie karane, to w 100% jestem gotów poddać się tej karze

Brein

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Lipca 16, 2007, 06:52:03 »

Miałem nie pisać, ale muszę.

K2squad

nie jestem modem więc muszę Ciebie prosić o usunięcie treści obra¼liwych z postu.
Nic niestety nie usprawiedliwia takiego języka i obrzucania błotem kogokolwiek. Mad choć nuży, męczy itd... to walczy w słusznej sprawie i z tego powodu, nawet jeśli to miała by być donkiszoteria to jednak, mimo osobistego zdania o zasadności i możliwościach tej próby należy mu się szacunek.

Sami ustaliliśmy pewien poziom i tego poziomu sie trzymajmy.

A dla porządku i dobra ogółu zmieniam zdanie o zamknięciu tematu: jego zakoñczenie w postaci filmiku i komentarzy wydaje się zasadne - może w koñcu zakoñczy spór dając możliwość każdemu wyciągnąć własne wnioski.
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2007, 06:56:23 wysłana przez Brein »

mad

• Gość
« Odpowiedź #88 dnia: Lipca 16, 2007, 09:14:10 »

Umieściłem symulację PSpice modułu mechanika32 jak toś nie poradzi sobie z uruchomieniem to piszcie wyślę instrukcję
http://moto.kirc.pl/topics12/modul-zaplonowy-vt3197,105.htm#60163

K2squad dlaczego się tak denerwujesz Ty też robisz te cuda made in mechanik32
Pozdrawiam wszystkich również niezadowolonych

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #89 dnia: Lipca 16, 2007, 10:16:57 »

czesć brein nie wiesz kim jest mad i co kombinuje ¼le zrobiłem że umiesciłem te zdjecia i nie dopisałemem poglądowe na początku. Dziękuję ze jest ktos po mojej stronie.

Energizer

• Starszy Jawer
  • Jawa TS 350; 91r
« Odpowiedź #90 dnia: Lipca 16, 2007, 10:52:13 »

"Czekaj, czekaj, to zaczyna być interesujące" - to cytat reportera z ostatniego odcinka "Alternatywy 4" gdy pijany Balcerek wita zagraniczną delegacje ( a miało być tak pięknie )
Podobnie jest z tym wątkiem jaki i modułem który niewiadomo czym jest ..... zmienny?, stały?, podrabiany?, hitem sezonu?

Mad wyślij instrukcję jak uruchomić symulację PSpice: mm_lis@poczta.fm
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2007, 10:56:33 wysłana przez Energizer »
Motocykl to największy wibrator jaki można wsadzić między nogi.

mad

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: Lipca 16, 2007, 11:24:41 »

Instrukcja wysłana. Jak są problemy to pomogę
PSPICE 9.1 student version można ściągnąć z:
http://www.electronics-lab.com/downloads/schematic/013/
Po zainstalowaniu plik otwórz i dalej z instrukcją.

Dodałem instrukcję

http://moto.kirc.pl/topics12/modul-zaplonowy-vt3197,105.htm
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2007, 08:47:30 wysłana przez mad »

wojk2

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: Lipca 16, 2007, 15:35:02 »

Witam
Czytając ten temat już przez pare dni, tygodni zauważyłem że zaczyna się tu nam szeżyć typowe chamstwo, buractwo. Jedyną osobą która powinna dostać tak zwanego bana jest pan k2squad  <hammer> <hammer>  <hammer> za swoje wyrażenia.
Jestem za zachowaniem odrobiny kultury osobistej oraz godności

K2squad

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Lipca 17, 2007, 14:16:39 »

Pierwsze co Mad to nie robie żadnych modułów itp bo nie interesuje sie tym.

Po 2 mnie poniosło i nie wytrzymalem...jestem ciekaw jak sie to wszystko skoñczy...moduły już dostałem i obiecane foty zrobie..ale mój aparat jest troche słaby wiec jutro bede miał od kumpla jak dobrze pujdzie...Nieraz kogoś poniosło...zdarza sie i tyle...a ja jestem bardzo nerwowy...ale juz bede sie starał opanować...I nikt mi nie bedzie rozkazywał bo sobie na to nie pozwole...

Foty podeśle jutro...

mad

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Lipca 17, 2007, 15:37:55 »

K2squad myślałem, że wyślesz zdjęcia tego modułu co działa u Ciebie bardzo długo ale pó¼niej bo nie masz czasu - tak zrozumiałem Twoją wypowied¼
mad-zaczoles mnie juz wkurw <furious> bo pierd..jak poczaskany <argue>.Co  Ty chłopie chcesz udowodnic???!!!Myslisz,ze wszystkie rozumy zjadłeś???bede miał fotki to prześle na forum i moze wtedy sie odpierd...!!!Cienko cie widze...bo ja moduł mam już długo...b.długo. i działa a jak łapy wpierd... <furious>tam gdzie nie cza to twoja wina.

chłopaki foty beda jak tylko znajde czas. <beer>
Dla mnie może być i nowa wersja chętnie zobaczę.
Po trzecie jeżeli to rozkazywanie to do mnie to nie wiem gdzie taką wypowied¼  umieściłem :D
Pozdrawiam

K2squad

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Lipca 18, 2007, 14:23:28 »

Fotki będą i tyle...tak jak chcieliście...czekam aż kumpel mi przywiezie aparat... <thumbup>

K2squad

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 20, 2007, 20:07:53 »

Dostane aparat i fotki zrobie...jak narazie to jestem zapracowany...ale obiecałem i bedą... <cheers>

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 28, 2007, 01:10:32 »

Nie chcę odświeżać tematu, ale niestety wypada. Od czasu kiedy Adrian obiecał filmik minęło ponad 2 tygodnie, a filmiku ni widu, ni słychu. Zresztą samego Adriana tez jakoś nie widać... Daj to trochę do myślenia...

QTR

• Gość
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 28, 2007, 01:14:56 »

A ja dziś dostałem naprawiony moduł od Adriana ale niestety nie miałem czasu go spróbować a jedyne co zauważyłem to to, że Adrian założył większy radiator który jest teraz na wierzchu.

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 28, 2007, 04:02:39 »

filmik bedzie narazie mam tyle pracy przy remoncie domu ze nie mam czasu na swoje sprawy a co dopiero o filmie myśleć. musze tez zakupić lampę stroboskopową. Pozdrawiam