Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 03:28:11
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6   Do dołu

Autor Wątek: co sądzicie o układzie 555 zamiast mikroprocesora mechanika32  (Przeczytany 39388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piotrek350

• Gość
Odp: co sądzicie o układzie 555 zamiast mikroprocesora mechanika32
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 02, 2007, 16:12:09 »

Chyba było lepiej dac te 230zł wiecej i cieszyc sie Vape  :D

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 02, 2007, 16:29:30 »

:) nie macie sie czym przejmować montowany jest attiny. Moze cos było widac ale teraz juz nie :) Kiedy nie miałem na stanie attiny to od zdjecia cos musiałm wsadzic bo mi sie spieszyło(była sobota) . Nie zmazałem dobrze. Oczywiscie Ze mad powie ze tam jest montowane seryjnie :) Ja juz sie tam nie przejmuje co on pisze. Wiem co robie i to co on mówi mnie nie obchodzi

mad

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 02, 2007, 16:39:19 »

Xargo1 mam do ciebie prośbę możesz mi wysłać zdjęcia o których mówimy

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 02, 2007, 16:44:28 »

nie musi wysyłac bo poprawiłem żebys sie nie czepiał.  <thumbup> zamazany jest cały symbol. na zdjeciu mogłem nawet cos innego wsadzic ale ukłąd tak wyglada. wizualnie wysyłany jest prawidłowy <he>

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 02, 2007, 16:47:02 »

nie musi wysyłac bo poprawiłem żebys sie nie czepiał.  <thumbup> zamazany jest cały symbol na zdjeciu mogłem nawet cos innego wsadzic ale układ tak wyglada wizualnie. Wysyłany jest prawidłowy

mad

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 02, 2007, 16:52:40 »

i kto tu mówił o pisaniu wypowiedzi pod wypowiedzią chyba Ty Adrian ale się podjadałeś ochłoñ

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 02, 2007, 17:04:00 »

edytowałem posta i jakos mi sie pod spodem umiescił :) staram sie byc spokojny

mad

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 02, 2007, 17:10:15 »

Teraz Adrian to możesz iść z tymi bajkami iść je do przedszkola opowiadać.
"nie macie sie czym przejmować montowany jest attiny. Moze cos było widac ale teraz juz nie  Kiedy nie miałem na stanie attiny to od zdjecia cos musiałm wsadzic bo mi sie spieszyło(była sobota) . Nie zmazałem dobrze" - żarty sobie stroisz ?
Sam to wymyśliłeś czy ktoś ci w tym pomógł ?
Albo wciąż masz nas wszystkich za durniów - przestañ kłamać !!!!!!!!

Sytuacja "nieco" się zmieniła, mówiac ściślej odwróciła się diametralnie.
W koñcu zauważyliście co jest prawdą a co kłamstwem, kto kłamie a kto mówi prawdę.
Na samym początku tej dyskusji napisałem że Adrian popełnił fatalny błąd zapominając o usunięciu loga producenta ze scalaka, taki mały szczegół ale jakże znaczący, praktycznie mówi wszystko.
Mechanik32 zmodyfikował zdjęcia aby się wywinąć, jednak efekty są całkowicie odwrotne, Modyfikacja zdjęć praktycznie pogrążyła go całkowicie, ponieważ widzieliscie wszyscy je wcześniej ( przed modyfikacją ) a co niektórzy zapisali je sobie na dyskach.

Ps.Gustaw przeprosiny przyjęte - mam nadzieję ze i ty również w koñcu przejrzałeś na oczy.

Ps.piotrek350 - Vape jest na pewno dużo bardziej wiarygodne niż Adrian, każdy z nas uczy się na własnych błędach, ja popełniłem ten sam błąd co ty i też żałuję.

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 04, 2007, 01:14:14 »

mad daj sobie już spokój... Czepiasz się każdego słówka które napisze AdrianR i trochę to jest dziwne, bo nikt oprócz Ciebie nie robi takiego zamieszania...
Dużo osób miało, ma i pewnie mieć będzie problem z tym modułem ale jak narazie widzę że każdy jest zadowolony z gwarancji oraz ze sposobów jej realizacji przez Adriana...
Tylko TY masz cały czas jakieś zastrzeżenia...

Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

sadziu90

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 04, 2007, 03:25:29 »

Chyba było lepiej dac te 230zł wiecej i cieszyc sie Vape  :D

Nie wiem jak inni, ale ja bardziej bałbym się kupna Vape za taką kasę, niż kupna modułu Adriana... U Adriana mamy bezproblemowy kontakt, szybką wysyłkę - wystarczy spojrzeć na jego komentarze. A z Vape już trochę gorzej  :-/ - nie wszyscy umieją pisać/mówić po czesku  ;] a taki zapłon w Polsce w sklepach lub na Allegro kosztuje w granicach 600 zł.... Więc Piotrku350 - trzebaby było dorzucić trochę więcej niż 230 zł...  :[

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 05, 2007, 00:02:43 »

U Ruszczyka Vape kosztuje równe 400zł... No przynajmniej kosztował 2-3 miechy temu jak o niego pytałem... Wątpię, aby w tym czasie cena podskoczyło aż o 200zł... Zresztą w Agmocie mają cewkę + nadajnik impulsu za 340, więc sam palec rozdzielacza nie powinien byc taki drogi...

GawcioRacice

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 05, 2007, 01:14:53 »

mad daj sobie już spokój... Czepiasz się każdego słówka które napisze AdrianR i trochę to jest dziwne, bo nikt oprócz Ciebie nie robi takiego zamieszania...
Dużo osób miało, ma i pewnie mieć będzie problem z tym modułem ale jak narazie widzę że każdy jest zadowolony z gwarancji oraz ze sposobów jej realizacji przez Adriana...
Tylko TY masz cały czas jakieś zastrzeżenia...

ja tam sie mad-owi nie dziwie... w koñcu 120zł to nie jest mało.
nie chce byc stronniczy, ale mógł trafic na felerny model, a Adrian niestety ale sie wkopał... kłamiąc ze tam nie było symbolu... xD ach.. mam nadzieje ze sprawa szybko doczeka sie finału i obie strony będą zadowolone. pozdrawiam

mechanik32

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 05, 2007, 01:21:59 »

nie miałem na stanie uP to wsadziłem jakiegos scalaka do zdjecia. w oryginale jak wysylam jest uP. Ne czuje sie wkopany :) To tylko zdjecie

sadziu90

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 05, 2007, 02:26:16 »

Mam jeszcze jedną uwagę do szanownego Mada:
Patrzałeś na kilka ostatnich komentów Adriana? Wszystkie pozytywy - zarówno te z modułów ze stałym jak i zmiennym punktem... ciekawe dlaczego...? Pewnie dlatego, ze moduły działają u wszystkich tylko nie u Ciebie... Nie chcę być upierdliwy, ale na przyszłość będziesz miał nauczkę, że zaplombowanego towaru się nie otwiera gdy jest możliwość naprawy przez "serwis"  ;]

Co tego zapłonu Vape to ostatnio ktoś na forum podawał link do aukcji Allegro i tam był za 600 zł - u Ruszczyka nie pytałem po ile jest. Ale skoro mówicie, że po 400 to pewnie tak jest. Pozdrawiam Jawowiczów i innych Moto-maniaków.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 05, 2007, 07:15:42 »

Adrian dodaj na zdjęciach informację:

"Zdjęcia poglądowe"
lub
"Producent zastrzega sobie możliwość wprowadzenia zmian"
i po kłopocie :)

mad

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 05, 2007, 14:45:19 »

Ciekawe, dlaczego na zdjęciach mechanika32 jest odwrócony o 180 układ 555 w stosunku do moich zdjęć. Tak na pewno nie będzie działał. Nie chcę takiej gwarancji - już o tym pisałem

cypis.z

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 05, 2007, 15:27:11 »

Mnie najbardziej zastanawia czemu kolega mad kupował u Adriana skoro jest tak dobrze zorientowany w elektronice  :>

mad

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 05, 2007, 17:23:12 »

Zakupiłem u Adriana bo oferował gotowy profesjonalny produkt za przystępną cene, niestety okazało się zupełnie co innego.

Na początku tego tematu byłem jedynym, który nie był "za Adrianem", bo miałem ku temu wystarczające powody, dowody wam pokazałem na zdjęciach - nagiął mnie na 120 zł.
Teraz jest już inaczej co niektórzy już przejrzeli na oczy, co niektórzy nie.
Sprawa zaczęła się od tego że Adrian zaserwował nam pokazowe zdjęcia swojego tkz. "modułu ze zmiennym kątem zapłonu" i zapomniał usunąć logo producenta ( ST ) a następnie uchylił nam rąbka tajemnicy iż jest to mikrokontroler ATtiny – naprawdę Adrian dałeś pokaz swojej fantazji i wyobra¼ni - szkoda tylko że nie pokryły się one z prawdą i rzeczywistością.
Pó¼niej zmodyfikowałeś zdjęcia i jawnie okłamałeś nas wszystkich cyt.
"Nie wiem gdzie ty widziałeś logo jakiegos ST".
Nie zastanawia was fakt dlaczego skłamał ?
Czyżby też była sobota i mu się spieszyło ?

Najnowszy wykręt Adriana to:
"nie miałem na stanie uP to wsadziłem jakiegos scalaka do zdjecia. w oryginale jak wysylam jest uP. Ne czuje sie wkopany  To tylko zdjecie".
Naprawdę chciałbym aby to była prawda, ale tak nie jest.
Oczywiście co niektórzy w twoje słowa uwierzą, ich sprawa - ale gdyby ujrzeli twój "profesjonalizm" na własne oczy tak jak ja zapewne szybko zmieniliby zdanie.
Twierdzisz że to "tylko zdjęcie" - raczej aż zdjęcie bo dzięki niemu widać ze jesteś parszywym kłamcą !!!!!!!
Adrian jesteś mistrzem manipulacji, wciskania kitu, wykręcania się GRATULUJE w tym jesteś bezkonkurencyjny, właśnie tymi "zdolnościami" nadrabiasz braki.
Może wkrótce napiszesz nam że losowo wybierasz egzemplarze zrobione profesjonalnie i nieprofesjonalnie oraz z mikrokontrolerem i bez niego a ja niestety miałem pecha i trafiłem na ten gorszy - wykonany fatalnie i bez mikrokontrolera, co ?
Twoja wiarygodność jest praktycznie zerowa.
Pod przykrywką plomby gwarancyjnej sprzedajesz totalny złom, który nie ma nic wspólnego z opisem jego dotyczącym, a gdy ktoś cię "przyłapie"  <oops> kłamiesz jak najęty i wypierasz się własnych produktów, nawet zdjęć które sam wykonałeś.
Myślałeś że ich zmodyfikowanie ci coś da, że znowu nikt nic nie zauważy.
Jak widzisz uczestniczą w tej dyskusji ludzie spostrzegawczy którzy od razu wyłapali że kłamiesz, pierwszym z nic był Xargo1, pó¼niej kolejni którzy „przejrzeli na oczy" - dam wam dobrą radę, jeżeli macie moduły "made in mechanik32" to lepiej nie sprawdzajcie co jest w środku, mój padł chciałem go naprawić i odkryłem co tak naprawdę zakupiłem  <eek>  <furious>, oszczęd¼cie sobie tego.

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 05, 2007, 17:59:48 »

Ja jeszcze dodam od siebie, ze układ ścieżek doprowadzonych do scalaka jest dziwnym trafem ułożony tak, aby zapewnić współpracę z układem ne555. Natomiast niezaprzeczalnym dowodem jest to iż owe ścieżki po wmontowaniu DOWOLNEGO ATTINY w obudowie ośmio wyprowadzeniowej zwierały by masę z zasilaniem... Wystarczy spojrzeć do noty katalogowej...

Ps. Polecam strone www.datasheetarchive.com - można z tamtąd ściągnąć za darmo noty katalogowe do praktycznie wszystkich dostępnych układów elektronicznych
« Ostatnia zmiana: Lipca 05, 2007, 18:02:13 wysłana przez Xargo1 »

GawcioRacice

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 05, 2007, 18:19:43 »

ehh widze ze ta sprawa za szybko nie znajdzie rozwiązania...

a tak na marginesie, czy w tym wątki wypowiadają sie posiadacze modułu Adriana ? moze oni wypowiedzieli sie na ten temat... ? bo widze ze tylko Madowi nie odpowiada ów moduł... pozdrawiam

mad

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 05, 2007, 19:09:57 »

Xargo1 właśnie po to mechanik32 obrócił układ 555 żeby nikt nie doszedł, co to jest. Ale że zrobił zwarcie "up" na to już nie wpadł <oops>. Znów wpadka pewnie była sobota. Kupiłem moduł na UP a co dostałem 555 tego nikt nie widzi nie piszcie serwis gwarancja to nie ma sensu.
Miał być up za niego zapłaciłem. 

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 05, 2007, 22:13:06 »

A mnie to już nuży nudzi denerwuje wkur...a i generalnie występuje w mojej głowie wyjątek krytyczny pod nazwą:
"Agresorek"

Zwracam się z uprzejmą prośbą do któregoś z Jaśnie Szanownie Miłościwie nam panującego Moderatora aby w sposób niemiłośierny kasował, wyrzucał, blokował, zamykał itp itd podobne posty do tego. W szczególności moja prośba tyczy się "zadymiarzy" czyli osób które wpadaja na forum nie wnosząc nic w sensie merytorycznym a jednynie śmiecą po forum jednym i tym samym tematem w dodatku siejąc niepotrzebne niepokoje społeczne.
Z góry dziękuje i prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby

Paweł 

p.s
Mad ostatnio psuje mi sie odtwarzacz dvd coś jak brudny laser(marki nie podam bo to nic nie wnosi) mam pytanie "zaprowadzić" go do serwisu (jest ciągle na gwarancji) czy lepiej samemu wziąść się za naprawe bo jestem pewien że to nic poważnego   

pozdrawiam wszytkich trze¼wo myślących   
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 06, 2007, 01:20:38 »

Madowi nie chodzi o to, że ten moduł mu się popsuł, i ze nikt nie chce go naprawić. Jemu chodzi o to że kupił za 120zł moduł ze zmiennym punktem, który powinien dawać lepszą pracę silnika w całym zakresie obrotów, a zamiast tego dostał zwykły moduł sprzedawany za 70zł, tyle, że z inną naklejka na wierzchu... Sam bym sie wqur... na miejscu Mada jakbym za dopłatą 50zł dostał co najwyżej inną naklejkę na module...

Ps. Ja szanownych moderatorów proszę o to by kasowali posty osób, które piszą posty nie wgłębiając się w dany temat i robiąc mętlik w danym temacie

mad

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 06, 2007, 06:59:47 »

Pawel jak nie ma sensu dla ciebie ujawnienie prawdy, jak się zgadzasz, aby inni zerowali na bezbronnych motocyklistach (nie każdy zna się na elektronice i wcale nie musi) to Ci współczuje.
DVD możesz sam naprawić jak masz pojęcie. Ja swój (mechanika32) moduł rozebrałem i jestem dumny, że ujawniam prawdę. Nie zgodziłem się na naprawę, bo nie dam sobie zamknąć ust.
Pozdrawiam trze¼wo myślących.

cypis.z

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 06, 2007, 08:44:45 »

Jasną sprawą jest że sprawa modułów Adriana jest trochę nie jasna :-/
Ale jeżeli sam nie rozebrałem modułu bo mam vape  :> to nie mogę sie wypowiedzieć. Ci co zakupili ten moduł powinni się wypowiedzieć.
Ale myślę że dopóki nikt taki się nie wypowie to niema sensu ciągle wałkować tą samą kwestię.
Sprawa została naświetlona i każdy niech wyciągnie swoje wnioski  <thumbup>
Strony: 1 [2] 3 4 ... 6   Do góry