Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 15:47:46
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Rozerwana opona  (Przeczytany 1115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gielo

• Świeżak
  • *
  • Reborn 638
Rozerwana opona
« dnia: Czerwca 16, 2013, 19:49:42 »

Witam, dzisiaj wracając od dziewczyny w moim aucie nagle pękła opona :( , natychmiast ściągneło mnie na pobocze i chwała  bogu że w tym zakręcie zmuszony byłem do powolnej jazdy, więc obyło się bez większych szkód. Po wstępnych oględzinach odkryłem 3 wielkie rozdarcia na boku opony od strony zewnętrznej opony. wyglądało to tak jak by ktoś to pocioł nożem  :( Auto musiałem przestawić z jakieś 300 m dalej, żeby nikt mi w tyłek nie wjechał i całe opona porozrywała się w na bokach tak mocno, że ledwo to się kupy trzymało. Opony miałem dobre, nie jakiś wylatany tani szrot. Może ktoś mnie oświeci jakim cudem mogło się to stać.
    Status GG

Anusiak

• Żółtodziób
  • Starszy Jawer
Odp: Rozerwana opona
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 16, 2013, 20:02:03 »

Pewnie tak jak napisałeś , ktoś pociął nożem....
"Lepiej, żeby nienawidzili Cię takim jaki jesteś, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będziesz"

sielly

• Świeżak
  • *
  • JAWA 350 typ 634-7
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 16, 2013, 20:22:52 »

w trzech miejscach na raz? ;o albo tak jak sam napisałeś ktoś pociął je nożem albo w coś wjechałeś (na przykład w kolczatke tak jak w amerykańskich filmach, bo nie wiem co mogło takiego leżec na ziemi, żeby rozerwało oponę w trzech miejscach)
    Status GG
JAWA 350 typ 634-7:

Prawko - A i B, grupa krwi 0Rh+

Gielo

• Świeżak
  • *
  • Reborn 638
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 16, 2013, 20:33:40 »

Też nie mam pojęcia, ale jak się na poboczu znalazłem to pielucha pełna...  wrzuce zdjęcie to pokaże co z opony zostało, albo raczej nie zostało.
    Status GG

Biały

• Grupa Lubelska
  • Jawer Weteran
  • Čezet 350 472.5 81"
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 16, 2013, 21:24:06 »

Mogło tak sie stać , bo opona była stara , miałeś za niskie ciśnienie, w skutek czego za bardzo sie rozgrzala . Ewentualna jakąś wada konstrukcyjna , skrajne zużycie .
Z dziewczynami jak z flaczkami ... średnio się prezentują , ale za to jak smakują :D

Čezet 350 4Ever :)

Biały , Puławy , tel 667 145 226