Fakt Holger, takich programów brakuje,też tak miałem jak Ty ,że b.lubiłem ich programy
Jest jednak mała aczkolwiek dosyć subtelna różnica w stosunku do tego forum. Tam program kończył się szczęśliwym -prawie zawsze ,nazwijmy to z angielska Happy Endem
Tutaj końca nie widać bo przecież :Po odparowywaniu benzyny i nie jako zmiany stosunku rozpuszczalnika do substancji rozpuszczanej w pewnej chwili mamy roztwór przesycony (olejem)
Dokładnie Grom! Mamy roztwór przesycony (olejem), więc olej się wytrącił, czyli nastąpiła odwrotność rozpuszczenia. Fizyka, klasa szósta (starego systemu edukacji).

Facet się już pogubił ,albo powinien się udać do pierwszej klasy STAREGO SYSTEMU NAUCZANIA

(zaraz sie dowiem ,że pewnie pisze o sobie?

) Tam uczyli czytać ze zrozumieniem wszystko co się samemu napisało i co napisali inni ,no i nie wyciągać pochopnych ,dostosowanych do własnych potrzeb wniosków
Po raz kolejny tłumaczyć nie będę ,bo Ci co chcieli ,to zrozumieli w czym rzecz.
Prawda GROM ? I nie tylko Grom oczywiście
Napisałem ,że w pierwszej klasie ,bo tak było za moich czasów a nie wiem czy nie czasami wcześniej ,bo do naukowego przedszkola nie uczęszczałem

Byłem synem PRYWACIORZA a takim przedszkole w latach 60tych nie przysługiwało ,stąd z kolei moje braki w edukacji za co oczywiście b.przepraszam
Jak to mówią.... ,to se ne wrati pane Hawranek ,to se newrati.
Mówiąc krótko. JESTEM NIE REFORMOWALNY ! Czego mnie nauczyli to moje i to umiem ,a reszta teorii jest dla mnie
zbyt filozoficzna i chociaż kumam czaczę i przyjmuję do wiadomości ,nie akceptuję
Proponuję zacząć dyskutować nad następującym tematem:
Skąd się bierze dym z rury wydechowej silnika dwusuwowego?
Bo przecież nie dlatego ,że się spala mieszanka benzyna-OLEJ-powietrze!(no i jeszcze spaliny z poprzedniego cyklu o których jakoś milczeliśmy-założenie:silnik już pracuje ,nie jest to pierwszy cykl pracy -nie wiem czy sie palą ale tam są

)
Olej zostaje przecież w/g teorii przedszkolnych w misce ,czytaj skrzyni korbowej.
Już wiem! Garnki w kuchni też bywają okopcone a są przecież ogrzewane
gazem-w przypadku gdy z takim systemem podgrzewania mamy do czynienia
EUREKA! Dwusuw ,to silnik GAZOWY!!Są inne propozycje?
A tak na serio to możecie to potraktować jako żart z mojej strony i dowód na to ,że tak można bez końca!
TYLKO PO CO ?
COFAM PYTANIE O INNE PROPOZYCJE!
Z PODEJŚCIEM DO TEMATU NIEKTÓRYCH KOLEGÓW ,KONSENSUSU NIE OSIĄGNIEMY .
Jak w każdej Partii(a forum to coś podobnego prawda?). Bywają różne frakcje. Są twardogłowi i są miękko głowi -reformowalni

Są razem i egzystują . Po co się więc nawzajem "denerwować" ? Tak wiem ,dla zachowania właśnie owych proporcji. Jasne ,ze tak można. A co?

Ja przecież do polityki pasuje jak nikt inny stąd ,to przecież mnie tam wysyłano,zapominając o sobie

chyba?
Z ta małą różnica ,że ja się swoich postów nie wstydzę i usuwać ich nie muszę w przeciwieństwie do niektórych oponentów