Ponieważ powoli odbudowuję swojego Cezeta i będę potrzebował pomocy, myślę że najlepiej będzie wszytko pisać tutaj, bo pozakładam 100 tematów i zrobi się syf:)
Motocykl to Cezet o pojemności 175 ccm, rok 1988, silnik 487, przebieg na liczniku 20 tys km, chyba tyle.
Krótka historia życia motocykla.
Cezet przez lata był przysłowiową eLką, czyli służył do nauki jazdy (tak można się śmiać), jakieś 3 lata temu kupił go mój kolega i dosyć intensywnie eksploatował, co niestety motocyklowi nie wyszło na dobre. Najprawdopodobniej jestem wiec 3 właścicielem.
Historia zakupu,
Szukałem jakiegoś taniego, starego motocykla do hobbystycznej odbudowy, zadzwoniłem do kolegi z zapytaniem o jakąś WSKę, przypadkiem padło pytanie o jego Cezeta i w sumie przez telefon umówiłem się na zakup motoru. Pojechałem na oględziny, motocykl miał zdemontowany silnik itp. Wróciłem do domu z silnikiem, tydz później pojechałem po resztę.
Teraz wiem, zdjęcia zdjęcia, zdjęcia będą w sobotę, może w niedziele, motor stoi 50 km ode mnie i tylko w weekendy się nim zajmuję.
Reszta relacji wraz ze zdjęciami.
Teraz pytania:
- potrzebuję dźwignię hamulca i sprzęgła, bo 1 połamana, 2 jakaś plastikowa, czy takie coś się nada (potrzebuję kpl z mocowaniem do kierownicy, nie samą dźwignię)
http://allegro.pl/jawa-dzwignie-reczne-lewa-sprzegla-hamulca-nowe-i3218083173.html- jaki akumulator kupić?? motocykl będzie robić 200-500 km rocznie max i planuję go mieć dosyć długi czas.
- zębatki mają 16 i 52 zęby, są w słabym stanie wiec prawdopodobnie będę zmieniał je z łańcuchem, kupić 16 i 52 zęby, czy ktoś mógł coś zmieniać?? bo na allegro jest chyba 5 opcji
Chyba tyle:)