Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 14:26:17
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Zbieram na Jawę  (Przeczytany 12768 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

fragles

• Świeżak
  • *
  • Na razie brak motocykla :-(, dawniej Jawa 350TS
    • zbieram na odlotową Jawę :-)
Odp: Zbieram na Jawę
« Odpowiedź #50 dnia: Lutego 06, 2013, 21:47:30 »

Mała aktualizacja w pierwszym poście. Stan konta trochę się poprawił na liczniku już 550zł. Czekam jeszcze na prowizję z allegro  ;D .
będę dalej informował o  postępach.
Najciekawszą "zdobyczą" jest książka Gawędy Motocyklowe
Czytam ją sobie do poduszki  ;D , rewelacyjne opowiadania.
pozdrawiam fragles
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 18, 2013, 18:20:37 »

Mała aktualizacja na dzień 18.02.2013r. Posprzedawało się kilka rzeczy i parę złotych wpadło. Od motomaciey`a dostałem obudowę lampy przedniej i tylnej. Dodatkowo od niego dostałem też ramę i przedni błotnik po małej modyfikacji, chwilowo brak zdjęć bo rama została w samochodzie (w piwnicy na razie brak miejsca). Jak ją trochę oczyszczę to wrzucę fotki. Z tego miejsca pragnę bardzo podziękować Maciejowi za ten gest.
Pozdrawiam serdecznie, jak coś nowego się pojawi to dam znać.
Coraz bliżej do celu, ale jeszcze droga daleka...

Oj, zapomniałbym że była też wpłata niespodzianka od niejakiego Bartka, serdeczne podziękowania dla niego.
« Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2013, 22:26:31 wysłana przez fragles »
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 06, 2013, 13:36:32 »

Kolejna mała aktualizacja, stan kasy 775zł, pomału do przodu. W wolnym czasie pozwoliłem sobie reanimować blachy od licznika. Były w nienajlepszym stanie, po czyszczeniu, prostowaniu, malowaniu i uzupełnieniu pewnych ubytków, reprezentuje się już lepiej.

przed

i po

Licznika nie ruszałem bo będzie w tym miejscu inny, czekam na przesyłkę. Jakby ktoś miał na zbyciu tą blachę od stacyjki do odnowienia to z chęcią bym wziął żeby sobie odnowić w wolnym czasie.

Chcę tylko nadmienić w ramach wyjaśnień,że nie chcę składać całej Jawy z otrzymanych części, życia by mi nie starczyło żeby to wszystko pozbierać. Chciałbym tylko parę rzeczy które można naprawić, zregenerować, odnowić, które mógłbym jeżeli byłaby taka potrzeba od razu wymienić po kupnie motocykla. No i te co najczęściej się psują, te co Wam gdzieś zalegają i są niepotrzebne. Wiadomo jak się kupi Jawę to nawet cewka czy fajka na zapas się przyda. Teraz zajmę sobie tym głowę (jeszcze bez motocykla) żeby później nie tracić cennego czasu który można wykorzystać na jazdę  ;D . Będę sobie odnawiał w wolnym czasie w miarę możliwości oczywiście.

dziękuję za uwagę, jak coś nowego się pojawi to znowu coś skrobnę.
Pozdrawiam fragles
« Ostatnia zmiana: Marca 06, 2013, 13:38:06 wysłana przez fragles »
    Status GG

Maks

• Młodszy Jawer
  • **
  • ĆeskaZbrojovka 350
« Odpowiedź #53 dnia: Marca 06, 2013, 16:59:31 »

Fragles ja Ci kibicuję
kiedyś mały kroczkami ( troche złomu na skup ,  niepotrzebnych rzeczy na akcjach itd ) nazbierałem prawie tysiaka na sprężarkę  :D
zajęło mi to pół roku , ale jak człowiek będzie zawzięty to da rady
good luck !!!

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Marca 07, 2013, 01:44:13 »

Fragles ja Ci kibicuję
kiedyś mały kroczkami ( troche złomu na skup ,  niepotrzebnych rzeczy na akcjach itd ) nazbierałem prawie tysiaka na sprężarkę  :D
zajęło mi to pół roku , ale jak człowiek będzie zawzięty to da rady
good luck !!!
przyda się, nie będę dziękował żeby nie zapeszyć. Swoją drogą to trochę jestem uparty, czasami aż za bardzo w niektórych sprawach. Sam się zdziwiłem że z niepotrzebnych rzeczy można parę stówek uzbierać, teraz trochę wyhamuję bo kończą mi się fanty na sprzedaż. Najwyżej co miesiąc będę dokładał małą sumkę i jakoś się uzbiera.

Najważniejsze że wiem w jakim celu zbieram na ten motocykl, to mnie trzyma w tym przedsięwzięciu. Nie nastawiam się na konkretną datę, więc nie będzie rozczarowania.

dobre słowo zawsze się przyda, dziekuję za to i pozdrawiam
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Marca 12, 2013, 16:36:36 »

Dzisiaj otrzymałem drogą pocztową blachę od stacyjki, do odnowienia. Blacha od naszego forumowego kolegi Mcmaker, jestem mu bardzo wdzięczny tym bardziej że zrobił to tak bezinteresownie że nawet nie chciał zwrotu kosztów przesyłki. Jestem pod wrażeniem. będę ją szlifował z przyjemnością. :D

Proszę się nie zrażać, to że już coś mam, nie znaczy to w cale że nie ucieszę się drugiego czy trzeciego takiego samego elementu. Najwyżej po odnowieniu odsprzedam i też będzie super, kasa idzie tylko na motor. Więc jak ktoś ma zbędne blachy czy inne duperelki to śmiało pisać, z chęcią je odświeżę. (boczki, liczniki, od stacyjki itp. itd.) Pozdrawiam fragles
p.s.
jeszcze raz dziękuję Ci za chęci i za fatygę, jesteś niesamowitym młodym człowiekiem. ;D
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 23, 2013, 12:56:07 »

Mała aktualizacja.
Coś nie mogę zabrać się za pomalowanie blachy od stacyjki, w sumie to malowałem już kilka razy ale zawsze przy drugiej lub trzeciej warstwie farba się "marszczy". Nie kładę grubych warstw, chyba farba w puszce jest coś nie teges. Jeszcze raz w przyszłym tygodniu zeszlifuję i pomaluję, później zmienię farbę, może ta jest stara jakaś.

Z ciekawostek, to niedaleko mojej miejscowości był kosz na sprzedaż ale koleś wołał 1100zł. Stan raczej opłakany, obfakane przez kury tak że koloru nie było widać i do tego niekompletny. Dałem sobie spokój.

A na koncie jak na razie uzbierało się 880zł, pomału do przodu, na szczęście nigdzie mi się nie spieszy. Dziękuję za uwagę i pozdrawiam wszystkich śledzących ten wątek.

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 24, 2013, 00:53:32 wysłana przez fragles »
    Status GG

motomaciey

• Jestem hardcorem
  • Jawer
  • JAWA 634 Scrambler '81
    • moje sprzęty na PJ
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 23, 2013, 13:00:30 »

Gdyby Twój brat jechał znowu prze G-dz, niech podjedzie jeszcze raz, znajdzie się kilka gratów ;)

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 24, 2013, 00:55:00 »

;D Jak będę wiedział kiedy mniej więcej będzie tam krążył to się odezwę ;D
dzięki wielkie
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Września 19, 2013, 12:21:49 »

Dawno już tu nie pisałem, ale czas na małą aktualizację.
Powiększył się stan konta do 1000zł., wpadło kilka nowych rzeczy i założyłem nową stronę.
zbieramNaJawe.cba.pl
Sugestie i uwagi do strony mile widziane, jak macie jakiś pomysł jakby uatrakcyjnić stronę to możecie pisać.
    Status GG