Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 16:33:43
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Zbieram na Jawę  (Przeczytany 12826 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wiedzmin

• Gość
Odp: Zbieram na Jawę
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 25, 2013, 14:44:21 »

wiem ze nie o to chodzi, mi chodzi o satysfakcję potem jak ją kupi i pokaże ją na forum i słowo dziekuje od niego. W zupelnosci wystarczy ;) Jak widac korczi się nie rozumiemy. Wiem co to znaczy mieć chorą osobę.

wiedzmin

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 25, 2013, 15:03:50 »

po drugie post motomacieya jest chyba obrazliwy. Gdzie sa moderatorzy? Ja Ci korczi powiem ze chyba nie spotkałeś się z czymś takim jak bezinteresowna pomoc. Albo conajmniej nie znasz tego pojecia. Autor postu zna to pojęcie. Ja takiej pomocy nie potrzebuję. Ale skoro ktos prosi to czemu mam mu nie pomóc? Wyobraź sobie ze sam kiedys takiej pomocy potrzebowalem. Pojechalem raz do Hamburga w lato do pracy i pracodawca zrobil mnie w ch..a. Wyobraź sobie ze polak. Na pieszo wracac do polski? no to ide bo mam jakis wybor? Wyobraz sobie ze zabral mnie Austriak. Jechalem z nim najpierw do Monachium i przez 5 dni kupowal mi jedzenie zanim podwiózł mnie pod granice polska. I wyobraz sobie ze nic za to nie chcial. Jak widac mentalnosc polakow jest inna.

korczi

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 25, 2013, 15:10:37 »

po drugie post motomacieya jest chyba obrazliwy. Gdzie sa moderatorzy? Ja Ci korczi powiem ze chyba nie spotkałeś się z czymś takim jak bezinteresowna pomoc. Albo conajmniej nie znasz tego pojecia. Autor postu zna to pojęcie. Ja takiej pomocy nie potrzebuję. Ale skoro ktos prosi to czemu mam mu nie pomóc? Wyobraź sobie ze sam kiedys takiej pomocy potrzebowalem. Pojechalem raz do Hamburga w lato do pracy i pracodawca zrobil mnie w ch..a. Wyobraź sobie ze polak. Na pieszo wracac do polski? no to ide bo mam jakis wybor? Wyobraz sobie ze zabral mnie Austriak. Jechalem z nim najpierw do Monachium i przez 5 dni kupowal mi jedzenie zanim podwiózł mnie pod granice polska. I wyobraz sobie ze nic za to nie chcial. Jak widac mentalnosc polakow jest inna.
Na prawdę fantastyczny przykład ;) jak kolega będzie przymierac głodem z powodu braku motocykla to na pewno pomogę ;)
You live more in five minutes on a bike like this going flat out than some people live in a lifetime- Burt Munro
Jawa 634/12V 84'
Yamaha YZF 600 Thundercat 98'

motomaciey

• Jestem hardcorem
  • Jawer
  • JAWA 634 Scrambler '81
    • moje sprzęty na PJ
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 25, 2013, 15:27:00 »

Trochę rozwieje Twoje wątpliwości co do mojej osoby...
http://forum.mz-klub.pl/viewforum.php?f=44
Na Forum MZ-KLUB'u utworzyłem dział Oddam by tępić zdzierców i handlarzy z allegro, jak na razie funkcjonuje całkiem nieźle.
Mało ? Utworzyłem w Grudziądzu ratownictwa drogowego na motocyklach, która w 90% przypadków działa za frajer na rzecz miasta.
Od dziesięciu lat honorowo oddaję krew tracąc przy tym na własnym zdrowiu.
Od tylu też lat zajmuję się charytatywnym zabezpieczeniem WOŚP w rodzimym mieście.

Żebractwa jednak nigdy nie popierałem, jak komuś brak kasy na motocykl może zając się roznoszeniem ulotek albo polerowaniem aluminiowych elementów ale oczywiście można iść na łatwiznę i powiedzieć "Daj"...
Jakieś pytania ?

Jelcz626

• Świeżak
  • *
  • Jawa 350 634-7 Suzuki DR 650, CBR 1100XX
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 25, 2013, 15:33:48 »

Za chwile na forum volkswagena będzie temat zbieram na Passata B6 ,zaczynam od 1000zł. :P

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 25, 2013, 15:52:40 »

Ktoś chce dać to niech daje, ktoś nie chce niech nie daje. Ale żeby aż tak nad tym dyskutować? Napisał że może bawić się w naprawianie fotek czyli nie idzie na całkowitą łatwiznę!

Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

motomaciey

• Jestem hardcorem
  • Jawer
  • JAWA 634 Scrambler '81
    • moje sprzęty na PJ
« Odpowiedź #31 dnia: Stycznia 25, 2013, 16:27:37 »

Też fakt, naprawianie fotek może zająć trochę czasu i można się za to odwdzięczyć. Nie wchodziłbym w głębszą dyskusję gdyby sprawa nie dotknęła mnie osobiście, nie lubię gdy ktoś zarzuca mi nieróbstwo i interesowność gdy wręcz przeciwnie społecznie robię bardzo wiele.

ForesT

• Jawer
  • Starszy informatyk :)
« Odpowiedź #32 dnia: Stycznia 25, 2013, 16:49:26 »

Bardzo przepraszam, cały ten temat to jedna wielka kpina.
Rozumiem, ktoś prosi o pomoc bo nie ma co zjeść, ale nie że zbiera na motocykl! Przecież to jest śmieszne... Ktoś chce mieć motocykl, niech go sobie kupi, każdy z nas nie raz nie dwa odmówił sobie czegoś na rzecz motocykla, ale żeby z tym na forum lecieć?
    Status GG
Motocykl to nie wszystko. Liczy się pasja!

fragles

• Świeżak
  • *
  • Na razie brak motocykla :-(, dawniej Jawa 350TS
    • zbieram na odlotową Jawę :-)
« Odpowiedź #33 dnia: Stycznia 25, 2013, 18:22:29 »

Bardzo przepraszam, cały ten temat to jedna wielka kpina.
Rozumiem, ktoś prosi o pomoc bo nie ma co zjeść, ale nie że zbiera na motocykl! Przecież to jest śmieszne... Ktoś chce mieć motocykl, niech go sobie kupi, każdy z nas nie raz nie dwa odmówił sobie czegoś na rzecz motocykla, ale żeby z tym na forum lecieć?
Panowie, wyluzujcie trochę.
Gdzie ja tu proszę o jałmużnę? o zrzutkę na moto? Nikt nie musi mi nic dawać!!!. Przedstawiłem tylko swoją propozycję, może chcecie coś kupić co mam akurat ja. Wy będziecie szczęśliwi i ja, ja dostanę kasę, a Wy towar, ludzie to ma być na zasadzie sprzedaży czy drobnych usług. Jak bym nie miał co jeść to bym stał pod marketem i odprowadzał wózki na zakupy, bo na internet bym nie miał. Więc i pisać na forum też bym nie mógł, a zresztą po co?  Reakcja co niektórych wyjaśnia wszystko, nie ma sensu opisywać swoich problemów, zresztą nie zamierzam.

kolego Forest, żyłeś kiedyś od wypłaty do wypłaty, czekając kiedy będzie 10-ty? Poza tym skąd wiesz czy sobie czegoś nie odmawiam i jak długo to robię?

starczy tych przepychanek!
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2013, 18:24:44 wysłana przez elkinio »
    Status GG

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 25, 2013, 18:27:06 »

też uważam że źle zrozumieli co niektórzy ale starczy już tych "uprzejmości",jak ktoś teraz znowu zacznie to gwarantuję że będzie mógł w samotności przez kilka dni przemyśleć czy warto kogokolwiek obrażać.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2013, 18:33:27 wysłana przez elkinio »
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

Kurzyn

• Starszy Jawer
« Odpowiedź #35 dnia: Stycznia 25, 2013, 18:27:34 »

Chętnie CI pomogę ale, części zapasowych, zdatnych do użytku takowych to nie mam
Poza tym, od 10 do 10 to połowa Polskiego społeczeństwa żyje
I tak samo czekam na wypłatę, o tyle mam lepiej że żonki ani dzieci nie mam, ale i tak te minimum krajowe to wielkie g.......
Najgorsze jest to że mam tak odpowiedzialną prace że należy się mi ponad 2 tysiące, ale oczywiście o  podwyżce mogę zapomnieć.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 25, 2013, 18:29:09 wysłana przez Kurzyn »
Jawa 350 638-1 89r  (w garażu)
BMW k1100lt 1998 :D

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Stycznia 25, 2013, 18:49:47 »

moze mu sie zrzucimy po 5 zł od osoby, zawsze to bliżej jak dalej do upragnionego celu.

Kolego wiedzmin, za to masz u mnie wielki szacunek, nie chodzi o to czy mi wpłacisz jakieś pieniądze czy nie. to juz nie ma znaczenia. Za sam fakt że pomyślałeś w ten sposób, bardzo dziękuję, nic więcej nie musisz robić. Chciałbym tylko kiedyś Cię poznać osobiście i uścisnąć Ci dłoń, bo jesteś Wielkim Człowiekiem. Dla tych co tego nie rozumieją to nie chodzi tu o pieniądze!!!

Ten motocykl jest dla mnie jakby symbolem. Kiedy poznałem moją przyszłą żonę (tą ze zdjęcia w powitalni) to "świrował" do niej jeszcze jeden koleś, który nie miał motocykla ;-). Losy tak się potoczyły że to ja jeździłem z nią na motocyklu, a koleś chodził sam do kina ;D . Do dzisiaj jest moją żoną ;D . Powiem tak, ...wielu bierze udział w wyścigu, ale wygrywa Jawa... ;)

Poza tym cała sprawa ze zbiórką kasy!!! jest dla mnie odskocznią od dnia codziennego, samo zajmowanie głowy takimi ŚMIESZNYMI problemami jest fajne (wielką literą dlatego że zbieranie kasy na motor to nie są prawdziwe problemy, prawdziwe są gdzie indziej). Nie będę się tu zagłębiał w szczegóły ale myślę że wiesz o co chodzi.(reszta nie musi)

Chcę zrobić żonce niespodziankę (tak na boku, żeby nie wiedziała) na wiosnę lub lato, w tym roku lub na przyszły. Decyzję tą podjąłem po reakcji żony właśnie na to zdjęcie na pulpicie mojego komputera. Nie będę tutaj mówił co się stało (bo mnie znowu zjadą że liczę na litość, zmiłowanie i Bóg wie co jeszcze), ale reakcja była wzruszająca. Bardzo lubiła ze mną jeździć.

Wielu tego nie zrozumie, będą myśleli że chcę wyłudzić kasę, Wasza sprawa, macie do tego prawo, ale naprawdę nie musicie się dokładać do mojego motocykla, nikt nie musi.
    Status GG

Wojaczek

• Jawer
  • Cebra, Zygzak, Szadoł i Intruder.
« Odpowiedź #37 dnia: Stycznia 25, 2013, 19:07:08 »

Wszystko spoko,tylko mam pytanie. Nie każdy mieszka blisko. Detale typu klamka czy lusterko- ok. Kilka zł. Ale co z dużymi klamotami jak rama czy koła albo silnik- mam do oddania ramę i koła i błotnik. Za wysyłkę wyjdzie koło 100. To mam rozumieć też pokrywa ofiarodawca czy jak? Pytanie czysto techniczne bo jak nie to pójdzie to na złom.

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Stycznia 25, 2013, 19:13:53 »

Wszystko spoko,tylko mam pytanie. Nie każdy mieszka blisko. Detale typu klamka czy lusterko- ok. Kilka zł. Ale co z dużymi klamotami jak rama czy koła albo silnik- mam do oddania ramę i koła i błotnik. Za wysyłkę wyjdzie koło 100. To mam rozumieć też pokrywa ofiarodawca czy jak? Pytanie czysto techniczne bo jak nie to pójdzie to na złom.
nie, wysyłkę pokrywam ja, w końcu mam co jeść, a jak niedaleko mogę podjechać jakimś (kradzionym) samochodem  ;) . najwyżej dziecko nie dostanie kolacji (żart oczywiście) szczegóły proszę uzgadniać ze mną na pw.
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: Stycznia 26, 2013, 12:40:31 »

Toć napisałem że kompletny zaprzeg powinien być tańszy ;) bo za sam kosz ładnie sobie liczą a często jeszcze mocowania trzeba dokupić, do tego przerejestrowac itd. Ale tak na prawdę zależy co się trafi ;)
Fajni to jesteśmy dopiero jak się napijemy szczególnie kichau ;)
No toć napisałeś, z rozpędu umknęło mi. sorki
p.s.
dorzuciłem w pierwszym poście "fojnom copke" na opylenie
dla forumowiczów pylnę ją za 30 dyszki z przesyłką.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 26, 2013, 12:42:04 wysłana przez fragles »
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 27, 2013, 17:57:59 »

Trochę rozwieje Twoje wątpliwości co do mojej osoby...
http://forum.mz-klub.pl/viewforum.php?f=44
Na Forum MZ-KLUB'u utworzyłem dział Oddam by tępić zdzierców i handlarzy z allegro, jak na razie funkcjonuje całkiem nieźle.
Mało ? Utworzyłem w Grudziądzu ratownictwa drogowego na motocyklach, która w 90% przypadków działa za frajer na rzecz miasta.
Od dziesięciu lat honorowo oddaję krew tracąc przy tym na własnym zdrowiu.
Od tylu też lat zajmuję się charytatywnym zabezpieczeniem WOŚP w rodzimym mieście.

Żebractwa jednak nigdy nie popierałem, jak komuś brak kasy na motocykl może zając się roznoszeniem ulotek albo polerowaniem aluminiowych elementów ale oczywiście można iść na łatwiznę i powiedzieć "Daj"...
Jakieś pytania ?
Tak, ja mam jedno bo nie podoba mi się że nazwałeś mnie żebrakiem to się zapytam.
Ja Cię rozumiem jak się kogoś zaczepia o parę groszy (np. przy markecie) może to być denerwujące zwłaszcza jak klient jest nachalny. Słuchaj, mógłbym zająć się roznoszeniem ulotek, polerowaniem i czym tam sobie jeszcze wymyśliłeś, ale wybrałem formę sprzedaży różnych gadgetów i poprawianiem zdjęć. Tobie może się to nie podobać że nie poleruję, ale ja właśnie tak to widzę. A przy okazji jakby ktoś miał coś do wyrzucenia w garażu co mogłoby się jeszcze przydać to co w tym złego gdyby to mi podarował po kosztach przesyłki? Co w tym złego?
To co robisz w Grudziądzu jest chwalebne, gdybym miał możliwości to może też bym coś rozkręcił, ale jedno mnie w tym wszystkim dziwi. patrz tu http://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?p=288634#288634 ofiarujesz ludziom kopiowane płyty PIRATY, to jest karalne dla ciebie jak i biorących w tym udział. Wg. mnie nie ma się co chwalić takim czymś, gratuluję pomysłu żeby jak najszybciej ściągnąć na siebie kłopoty. Dlatego proszę Cię nie nazywaj mnie żebrakiem, bo nie o to mi chodziło. Jestem skromny i nie będę tu się rozpisywał jakich czynów chwalebnych dokonałem za darmo, było kilka ale nie ważne co. Nie muszę się usprawiedliwiać.
Nie gniewaj się na mnie ale tak mnie to trochę dotknęło. Z mojej strony życzę Ci wszystkiego dobrego i mam nadzieję że spotkamy się kiedyś na zlocie i walniemy sobie po piwku na zgodę .
Pozdrawiam fragles
    Status GG

Kurzyn

• Starszy Jawer
« Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 27, 2013, 18:05:34 »

Jak skończe renowacje to dam CI co mi się nie przyda
hmm alternator mam trochę podjechany ale raczej ok
Ja sobie kupiłem nówkę Czechosłowacką, czy też cewka się znajdzie, amorek tylny coś tam zawsze znajde.
Ale to tak w kwietniu
Doskonale Ciebie rozumiem, bo kiedyś takową pomoc otrzymałem może nie od Zera (miałem Jawę) ale CI ludzie mi pomogli
Jawa 350 638-1 89r  (w garażu)
BMW k1100lt 1998 :D

motomaciey

• Jestem hardcorem
  • Jawer
  • JAWA 634 Scrambler '81
    • moje sprzęty na PJ
« Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 27, 2013, 18:56:16 »

Czy zwróciłem się imiennie do Ciebie fragles ? Napisałem przecież, że jest w/g mnie w porządku gdy ktoś wykonuje jakąś drobną prace za drobne przysługi.
Jeśli chodzi o nieodpłatnie użyczanie znajomym materiałów w celach niekomercyjnych, nie jest to przestępstwo. Jeśli pozyskałem również nieodpłatnie materiały multimedialne na własny nie komercyjny użytek, mam prawo kopiować je na inne nośniki i przechowywać jak chcę.
Ciebie żebrakiem nie nazwałem.

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: Stycznia 27, 2013, 19:30:01 »

Czy zwróciłem się imiennie do Ciebie fragles ? Napisałem przecież, że jest w/g mnie w porządku gdy ktoś wykonuje jakąś drobną prace za drobne przysługi.
Jeśli chodzi o nieodpłatnie użyczanie znajomym materiałów w celach niekomercyjnych, nie jest to przestępstwo. Jeśli pozyskałem również nieodpłatnie materiały multimedialne na własny nie komercyjny użytek, mam prawo kopiować je na inne nośniki i przechowywać jak chcę.
Ciebie żebrakiem nie nazwałem.
Oki, wszystko wyjaśnione. W takim razie mogę liczyc na piwko z Tobą  i pogawędkę przy ognisku gdzieś na zlocie. Fajnie pozdrawiam
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Stycznia 28, 2013, 00:27:35 »

Jak skończe renowacje to dam CI co mi się nie przyda
hmm alternator mam trochę podjechany ale raczej ok
Ja sobie kupiłem nówkę Czechosłowacką, czy też cewka się znajdzie, amorek tylny coś tam zawsze znajde.
Ale to tak w kwietniu
Doskonale Ciebie rozumiem, bo kiedyś takową pomoc otrzymałem może nie od Zera (miałem Jawę) ale CI ludzie mi pomogli
Jak dla mnie rewelka, każda pierdółka mnie ucieszy, od ziarnka do ziarnka i z zbierze się Jawka.
Samo zaprzątnięcie sobie głowy tym tematem jest dla mnie odprężające. Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 30, 2013, 00:18:05 »

mała aktualizacja w pierwszym poście. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2013, 09:53:11 wysłana przez fragles »
    Status GG

motomaciey

• Jestem hardcorem
  • Jawer
  • JAWA 634 Scrambler '81
    • moje sprzęty na PJ
« Odpowiedź #46 dnia: Stycznia 30, 2013, 11:37:50 »

Wysłałem Ci dwie PW ale widzę, że nie mam ich w wysłanych, masz wyłączone wiadomości ?
Do rzeczy: mam gołą ramę do 638 bez wahacza i papierów, jest mi kompletnie zbędna, nie raz już ją chciałem oddać za darmo ale nikt nie chciał.
Jak chce Ci się jechać po nią 70km to jest Twoja.

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Stycznia 30, 2013, 19:01:31 »

Wysłałem Ci dwie PW ale widzę, że nie mam ich w wysłanych, masz wyłączone wiadomości ?
Do rzeczy: mam gołą ramę do 638 bez wahacza i papierów, jest mi kompletnie zbędna, nie raz już ją chciałem oddać za darmo ale nikt nie chciał.
Jak chce Ci się jechać po nią 70km to jest Twoja.
odpisałem Ci ze skrzynki pocztowej, nie wiem dlaczego nie doszło. W wiadomościach mam 8 wiadomości ale od Ciebie nie ma żadnej (przepełniona skrzynka?)
Teraz jestem w pracy nie mogę więcej pisać z braku czasu.
Oczywiście biorę, wielkie dzięki odezwę się koło 23ciej powiem co i jak.
Pozdrawiam fragles
    Status GG

fragles

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Stycznia 31, 2013, 15:12:43 »

Aktualizacja w pierwszym poście. Stan banku pomału się powiększa, dzisiaj sprzedane akwarium i butla Co2. Szczególne podziękowania dla forbiker24.pl Mam nadzieję że nie będzie się gniewał za tą informację, ale chcę chociaż w ten sposób podziękować.

Motomaciey
Czy dotarły do Ciebie moje wiadomości wysłane na mail i pw? Chyba że wysłałem na zły adres to poproszę o aktualny.
Pozdrawiam fragles
p.s.
czy jest tu jakiś limit na ilość wiadomości? gdy miałem osiem wiadomości pw to nie otrzymałem od Motomaciey`a żadnej mimo że wysłał. Nie mam wyłączonych wiadomości. Wyjaśni ktoś strudzonemu? please  :)
    Status GG

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #49 dnia: Stycznia 31, 2013, 15:34:03 »

Z PW czasami coś się działo. Nie ma żadnego limitu, przynajmniej ja nie zauważyłem.
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy