Przede wszystkim odwróć o 180' mocowanie klaksonu. Jest do góry nogami stąd taka dziwaczna pozycja sygnału dźwiękowego.
A co do obrotomierzy i ich sprawdzania... na jakich obrotach wiertarki to robiłeś? Prawych czy lewych??
Jeśli zostawisz tylny element ramy w tej konfiguracji to nie zgrasz linii schodzenia się siedzenia,schowków i zadupka- będzie to wszystko takie jakieś powyginane,krzywe szczeliny- zwłaszcza krawędź zadupka względem krawędzi schowka będzie tak - l \ zamiast ll
PS. Ten Twój stan aktualny niczym się nie różni od stanu z 24 listopada-chyba mylnąłeś fotki
Ze stanem aktualnym jest tak, że na serwerze zawsze pod tym samym linkiem jest świeże zdjęcie dlatego obserwując na forum tak jest, że poprzednio pokazuje się to samo zdjęcie, a ja po prostu nadpisuje stare zdjęcie nowym.
Wiertarka miała prawe obroty na maxa więc pewnie około 2800 obr./min
Z klaksonem muszę sprawdzić myślałem, że blaszke przy klaksonie podgiąć w dół, nie wiem czy te mocowanie klaksonu przypasi całkiem odwrotnie, ale spróbuje, złożyłem jak na schematach
Z tym zadupkiem to pół soboty straciłem, już podczas rozbiórki motocykla powiedziałem sobie że kupuje ten element nowy lub używany bardzo dobry bo ten jest wygięty. Tak też zrobiłem kupiłem z allegro prosty zadupek, chociaż lekko połamany, pokleiłem, wzmocniłem, pomalowałem oby dwa aby w razie czego mieć jeden na zapas, a jak ma się farbę wymieszaną to pomalować drugi to żaden problem.
W ostatnią sobotę próbuje zamontować ten prosty zadupek i co i nie pasuje na otwory tego mocowania chromowanego, tam gdzie wkładka wchodzi. Próbowałem wszystko luzować, błotnik jeden i drugi, cały tył aby poprzesuwać, nie dało rady. Wykręciłem i spróbowałem ze starym zadupkiem o i już lepiej, chociaż na oko są takie same ale lepiej pasuje na otwory i da radę go w ogóle zamontować. Powierciłem parę fasolek aby można było to lekko lepiej ustawić i jest jak jest.
Rozumiem, że ten zadupek ma iść bardziej w poziomie a nie tak pod kątem ?
Tylko jak ja mam to poprawić ? jak to inaczej na mocowania nie pasuje. Błotnik metalowy prosty, błotnik plastikowy nowy, wzmocnienie błotnika plastikowego proste po ocynku, ta blaszka z tyłu co trzyma zadupek i światło stopu też wydaje się prosta.
Dla porównania zdjęcie przed rozbiórką, też nie jest jak powinno być