Te silniki niby nie dzwonią z 638 ale to może te pierścienie kiedyś zmienię na czeskie bo te nie są a miały być no ale trudno. Mój silnik w mojej pomarańczowej 638-1 prawie 30 tysi ma zrobione a chodzi cichutko a ten tak troszkę nie dzwoni ale pyka, nie jest to nie po kojące ale może się uspokoi;) jakby nie Cezetka to bym na pewno bardziej doinwestował, bo teraz na dniach też zrobiłem cześke, chociaż tam w silnik nic nie było takiego do roboty ale chodzi wyśmienicie też(też pokaże ją na forum)

z tej właśnie 638 przemieniłem tłumiki do mojej jawy wkłady kompletne dużo lepiej się zachowuje motocykl w dolnych obrotach i górnych i mruczy cichutko;)
W kamieńsku bezszelestny silnik miał Staszek kolega J@wy (o ile dobrze pamiętam)
Jawa ładna, aczkolwiek czarny to najsmutniejszy kolor, jakby były emblematy
to jeszcze by uszło
chodzi ci o tą 634 z chromowanymi błotnikami? bo tamta to chodziła znakomicie w życiu nie słyszałem tak cichego żeliwniaka;) a co do koloru jest oryginalna nie chce na razie malować podoba mi się ten klimacik tak troszkę obdartego motocykla ale jak pozostanie na dłużej to myślę że odnowie lakier