Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 19, 2026, 23:06:26
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Brein chyba sprzedaje jawe!!!  (Przeczytany 4716 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kosa86

• Gość
Brein chyba sprzedaje jawe!!!
« dnia: Marca 09, 2007, 19:48:23 »

witam.
ostatnio przegladalem allegro i zauwazylem iz brein oglosil swoja jawe, nie mam pewnosci czy to na 100% jego ale mysle ze tak.

DLACZEGO SPRZEDAJESZ?????????? <dontgetit>

Brein

• Gość

Kosa86

• Gość
Odp: Brein chyba sprzedaje jawe!!!
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 09, 2007, 21:52:47 »

sory nie zauwazylem ze juz to opisales:/  co zamierzasz teraz nabyc zamiast jawy????

lukasz85

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 09, 2007, 22:10:47 »

Miałem taki sam przypadek jak Brein. Nie dało sie zarejestrować motorynki dla brata. Nie¼le sie wku******. Od razu sprzedałem. Bo motocykl czy motorower bez papierów (bez prawa rejestracji) jest dla mnie całkowicie  bezwartościowy.

POWODZENIA!

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 10, 2007, 01:11:55 »

nie chcialbym sie wymadrzac ale jak na stan i fakt, ze sa problemy z rejestracja wydaje mi sie ze cena jest jednak troche za wysoka, oczywiscie jest to moje osobiste zdanie i mozesz sie ze mna nie zgodzic  :-/

Brein

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 10, 2007, 08:42:16 »

£ukasz stan gwarantuje brak remontu przez najbliższe kilka - kilkanaście - kilkadziesiąt tysięcy kilometrów. Ze starego silnika praktycznie zostały kartery i głowice.
Wszystkie minusy opisane przeze mnie nie dyskwalifikują motocykla i każdy na moim miejscu by ich nie pisał, ale ja lubię być fair maksymalnie dzięki czemu przyszły właściciel ma świadomość pełną co i jak, i nie będzie miał żadnych niespodzianek.
Sprawa z papierami: otóż to również opisuję fair (kto by na moim miejscu opisywał?) - pomimo tej sytuacji jest jeszcze jedna sprawa: dowiadywałem się na policji: mając przegląd i OC oraz te papiery które mam - nikt przy ewentualnej kontroli nie będzie robił problemów. Najlepszym świadectwem niech będzie fakt, że dwa razy o to pytałem: raz policjanta z drogówki, a drugi raz pojechałem jawa na komendę i rozmawiałem na miejscu pokazując przez okno motocykl.

Wydaje mi się, że cena jest ok. Malować nie trzeba (ja na przykład lubię lakier matowy, bez cukierkowych błysków - nie do koñca dobrze położony nadaje charakteru. klocki i łañcuszek przejeżdżą jeszcze jeden sezon - choć jak sie ktoś uprze to i trzy sezony, gwint nie przeszkadza bo i tak błotnik mocujesz nadal na 3 główne śruby i cztery mniejsze. O oprawce mógłbym nie wspominać - wszystko działa a to pierdoła po prostu.

Tak więc jeśli znajdzie się chętny to będzie miło zaskoczony. A opis zniechęci gówniarzy. :)

Pozdrawiam

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 10, 2007, 09:00:21 »

£ukasz, a czy Ty widziałeś kiedyś na allegro, żeby ktoś wady moto wypisywał? Bo ja widzę pierwszy raz. Przeważnie jeśli chodzi o Jawy to piszą, że z papierami, stan igła co prawie w 99,9% okazuję się padaką z jakimś świstkiem za 1500zł. Brein postąpił fair wypisując wszystkie drobne mankamenty, ktoś inny chciałby za nią 2000zł i w życiu byś się nie dowiedział, że są drobne problemy z rejestracją o brakującej śrubce w błotniku nie wspomnę. Fakt, że to odstraszy tych, którzy wolą być w niewiedzy, że coś jest nie tak i kupić igłę ze świstkiem, ale przyciągnie tych, którzy mają jakieś doświadczenie w kupowaniu pojazdów i szanują to, że ktoś od razu wypisuje co trzeba poprawić, a nie po przejechaniu 300km po sprzęt oczom ukazuje się obraz nędzy i rozpaczy.... Brein mam nadzieję, że to tylko przejściowe i za jakiś czas kupisz coś made in czechoslovakia ;) Powodzenie w sprzedaży!

pzdr

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 10, 2007, 10:04:37 »

Brein, uchyl rąbka tajemnicy swoich dalszych planów. :>
ps.
Wrazie czego (gdybyś sprzedawał na części- jestem poważnie zainteresowany śilnikiem) <punk>

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 10, 2007, 10:20:49 »

Wiem, ze Brein postapil fair, co do jaw z allegro to wole sie nie wypowiadac bo to juz jest smiech na sali jakie sprzety ludzie chca sprzedac, za jaka kase i w jakim stanie  <lol>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 10, 2007, 10:23:40 »

Krzysztof nie na części! - chcę aby ten motocykl je¼dził jeszcze wiele lat i sprzedaż na części nie wchodzi w rachubę.
Gdybym miał gdzie go trzymać nie sprzedałbym go wogule.

rąbek tajemnicy... Ural albo Dniepr przerobiony na choppera (styl lata 60 - 70 - dłuższy przód, bak łezka, kierownica longhorn) i poszukiwania Jawy bizon. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 10, 2007, 10:35:04 »

Brein, propozycja!!
Mam silnik, skrzynie, dyfer, chyba ramę + przodzio z tarczą do dniepra- mogą być twoje!! <punk>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 10, 2007, 19:34:34 »

Krzysztof puść zdjęcia na e-mail i podaj cenę :)

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 10, 2007, 19:39:55 »

Najwcześniej za tydzieñ- jestem w delegacji. :( Reszta na meila <yes>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 10, 2007, 19:41:58 »

ok :)

Brein

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 17, 2007, 10:55:22 »

No dobra muszę się przyznać... JAWA zwyciężyła :) Gdy poszedłem ją odpalić... zdecydowałem, że jednak nie sprzedaję - pierniczę nie mogę po prostu. Kupiłem nawet nowe migacze w chromie na przeprosiny co by Jawa się nie gniewała ;)

Odwołałem kupca, który dziś miał ją zabrać. Jednak jawa to jawa :)
Odwołałem tez zakup ruska... W przyszłym tygodniu idę do psychiatry.

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 17, 2007, 11:17:23 »

no i co, nie czujesz sie teraz lepiej?! :) graqtuluje decyzji  <thumbup>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 17, 2007, 12:15:46 »

<punk>

pzdr

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 17, 2007, 14:42:44 »

No dobra muszę się przyznać... JAWA zwyciężyła :) Gdy poszedłem ją odpalić... zdecydowałem, że jednak nie sprzedaję - pierniczę nie mogę po prostu.

Dozobaczenia na drodze  <thumbup>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 17, 2007, 16:01:08 »

No Bracie, to się nazywa męska decyzja!!!!Masz Piwko u Brata Kronobla za 
mądrą decyzję :) Nie ma co pozbywać się takiej maszyny jak JAWA!!!!