Żeby nie było, że mój zapłon nie działa nadal. Wklejałem to w swoim temacie:
#Link do YouTube niepoprawny#
I dla rozwiania wątpliwości, bo pewnie według was słabo się zbiera. Tak więc:
- Gaźnik mam ustawiony na dotarcie, jak na tak bogatą mieszankę, to wręcz się dziwię że jedzie więcej jak 80,
- Silnik jest niedotarty,
- Moje super sprzęgło, które się ślizga i jednocześnie ciągnie co w tym obrazku widać. Mam zbite mocno sprężyny i ciulową linkę sprzęgła,
- tak na końcu jeśli komuś się nasuwa pytanie, tak skończyło mi się paliwo jak mnie tir mijał.
Mostasz,
Dopiero odczytałem PW, nie koszulek nie ściągałem, zdjęcie zestawu jest w moim temacie.
Raz ostatnio zubożyłem mieszankę i maszyna inaczej leci, ale mam liche tłoki więc jadę na bogato póki budzik nie wytyka 1000km.
Użyłem mapę standard i w moim odczuciu dół jest, ale taki sobie, góra też jest ale bez rewelki. W średnim przedziale ma największego kopa. Mnie coś korci, aby spróbować mapy "sport".
Co do zmienności kąta. Nie sprawdzałem pod lampą, ale wystarczy zbyt lekko zamachnąć się ręką, albo mi kichnie w tłumik bądź odbije co oznacza zbyt późny zapłon. Z ręki da się odpalić, lecz ten czujnik poprawnie reaguje dopiero jak startujecie z kopa i silnik trochę obrotów dostanie.
Zimna lepiej pali, dobrze się zbiera i przy okazji już można wykluczyć dwie cewki jak cewka od cieniasa padnie to w ogóle nie zapali. Do tego bezobsługowość. Jak dla mnie dobrze wydane 235zł.
Na jałowych jak się dodaje gazu to lepiej reaguje jak na platynach.
Przypominam, że dioda na module ma się świecić w 0.5mm przed GMP i miara w instrukcji jest podana błędnie. Przy 0.05mm wedle instrukcji silnik kicha, licho pali i jechać się tym nie da.