Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 17:31:30
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: NATTRAMN - CZ 350  (Przeczytany 9497 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ciechu

• Gość
Odp: Moja wyprawa po Czesię.
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 10, 2011, 18:43:11 »

No i?

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 12, 2011, 22:59:41 »

Dzis w koncu odpaliłem czesię.
MEGA ale to MEGA syf wszędzie gdzie sie da  <punk>
Warstwy błota,uj wie czego dosłownie wszędzie...
Dodatkowo poucinane-poheniowane maksymalnie wydechy,tlumiki wyciągnięte etc  <scared>

Plan na jutro to nowe świece,fajki do tego nowe uszczelki kranika - elementy mialy byc nowe wg poprzedniego wlascicela a mam pordzewiałe świece champion + przebijające fajki ..

Poza tym ogarnąc instalacje elektryczna(ha! udalo mi sie naprawić kierunki) - bo jak widać jest mega syf w kablach (swoja droga ma ktoś zdjęcia fabrycznie poukładnej instalacji elektrycznej?)

Oraz wisienka na torcie, czesia gada!  <punk>
http://www.youtube.com/watch?v=HFrDNz1P5Yc

deejf

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 12, 2011, 23:38:40 »

I te wydechy są ciche? Nie sądzę..  <hmm>

Silnik dzwoni aż woła o remont..

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 12, 2011, 23:54:19 »

Ajtam ajtam,moze to wina filmu bo nagrywany telefonem ale nie słychac nic strasznego - nagram lepszy lepszym sprzętem  <book> Ale silnik ma moc,wydaje sie ze zrobi jeszcze wiele kilometrów  <punk>
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 12, 2011, 23:56:49 wysłana przez Nattramn »

Piotrex

• Jawer Weteran
  • Mustang EBE
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 12, 2011, 23:58:59 »

No cóż, oby je¼dziła ( w rękach Pana ;])

muczos

• Jawer Weteran
  • Dyn dyn dyn buuuu...
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 13, 2011, 21:56:57 »

No dość wymęczona ta cześka, moja stara bidna 175 zbiera się podobnie jak to a ma o połowę mniejszy silnik. Je¼dzić to może i będzie, ale podejrzewam że więcej niż 5000km ci nie wytrzyma, albo będzie słabowita.
Żyj tak, żebyś na stare lata mógł powiedzieć:

"Kuurła, kiedyś to było..."

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 13, 2011, 21:58:52 »

Na jutro zaplanowałem wymianę świec,fajek - etc

Ona dopiero wstala z martwych,dostawała lewe powietrze do gaznika i ma problem z dopływem paliwa.. Po wymianie tych elementów oraz naprawienu usterek powinna coś odżyć ? <book>

muczos

• Jawer Weteran
  • Dyn dyn dyn buuuu...
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 13, 2011, 22:03:00 »

Odżyć- odżyje, ale klekotanie z silnika raczej nie ustanie.

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 13, 2011, 22:05:44 »

Remont opłacalny? czy sprzedac w uj i szukac czegoś innego?  ;]

Powiem jeszcze to,ze mozliwe ze to po prostu wada mojego mikrofonu w telefonie - byl juz robiony na gwarancji.

3 osoby poza mna osluchiwały ten motocykl (2 jezdzilo juz na motocyklach) i zadna niczego nie stwierdziła,zadnych klekotów - postaram sie jutro nagrac lepszą kamera silnik
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 13, 2011, 22:08:36 wysłana przez Nattramn »

piotrek12

• Młodszy Jawer
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 13, 2011, 22:14:36 »

Dobry remont silnika na czeskich częściach to koszt rzędu 1000-1500zł. Jak chcesz na polskich to też podobnie. Tak już jest panie kolego z tymi starymi maszynami, się zainwestuje ale ma się przyjemność z tego na lata :)
Nie poddawaj się tak, zrobisz ją, nie musi byc to już zaraz ale zarobisz kase lub coś innego i zrobisz w miare możliwości.
    Status GG
W garage: CZ 350 6v 83'. Simson S51 6V 83'

D3JG4R4

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 13, 2011, 22:16:57 »

Dobry remont silnika na czeskich częściach to koszt rzędu 1000-1500zł. Jak chcesz na polskich to też podobnie. Tak już jest panie kolego z tymi starymi maszynami, się zainwestuje ale ma się przyjemność z tego na lata :)
Nie poddawaj się tak, zrobisz ją, nie musi byc to już zaraz ale zarobisz kase lub coś innego i zrobisz w miare możliwości.

Nie chce pisać kto tutaj sie poddaje...

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 13, 2011, 22:20:53 »

Dobra,podjeta decyzja juz.

Robie jej maly remoncik tak jak stoi - wymiana linek,doprowadzenie wizualnie do stanu jezdnego i objezdze sezon,dwa i jak silnik padnie zrobie jej porzadny remoncik wtedy - malowanie ramy,etc...   <punk> ale silnik naprawde nie wydaje zadnych takich dzwiekow ,zupelnie nic nie slyszalem na zywo,3 osoby tez nic więc sadze ze to wina mikrofonu  :]

muczos

• Jawer Weteran
  • Dyn dyn dyn buuuu...
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 14, 2011, 19:23:35 »

Nic nie słychać bo wydechy ryczą na pół wsi  :P

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 02, 2011, 20:31:31 »

Na dzien dzisiejszy wyglada tak,ladnie - tylko nadal nie pali. Pojutrze powinien byc gaznik od willego - dalej sie bede bawił. To nie pomoze to czekam na zbawienie  <punk>

Jezus

• Gość
Odp: NATTRAMN - CZ 350
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 13, 2011, 23:14:03 »

Czesia dostała dziś starszą (1979) przyjaciółkę po nieskończonym remoncie (Wypiaskowana i pomalowana rama,nowy lakier,nowe lagi + kompletne kola - ogółem wszystko co się dało jest nowe)

1979 CZ SPORT 350  :> (Bak chyba z 472.3..?!)

http://img151.imageshack.us/g/img5249l.jpg
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2011, 23:18:09 wysłana przez Strażak »

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 13, 2011, 23:43:23 »

Gratulacje  :>javascript:void(0); Sprzęcik ala ADAM SŁODOWY (zrób se sam)  ;]
żeby tylko przy składaniu się nie okazało że czegoś brakuje (zapomniałem jeszcze panu jednego wiaderka części oddać)  ;)
Jednak wierzę że się nie poddasz
A ten kolor to kolor nadziei

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: Maja 14, 2011, 08:10:08 »

No niestety ale brakuje masssy rzeczy - tak na szybko to zegary,kluczyki,oba dekle silnika i w sumie bog wie co ten silnik boli,zaraz ide to rozladowac z samochodu - co jak co ale cena zadecydowała o zakupie. (Chcialem kupic elektroniczny zaplon a kupilem cała cz w cenie zaplonu) <lol>

mostasz

• Jawer Weteran
  • luckystrike
« Odpowiedź #42 dnia: Maja 14, 2011, 08:46:01 »

cz 472.4 - ponieważ 472.3 chyba miała lagi bez gum i inaczej zrobione - coś a la stare wsk, i w 472.3 lampa powinna być inna, błotnik też dostałeś taki przycięty? ile cię to kosztowało ?
Górnik forumowy :P
Czasami motocykl sprawia, że uśmiech na twarzy się poJAWIA !!!

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: Maja 14, 2011, 10:05:39 »

No więc tak - Sporcik wypakowany z bagaznika (Swoja drogą passat b3 pomiesci spokojnie 2 sztuki CZ 350)

Był w proszku,ale jakoś go takoś na szybko poskładałem - wyglada na to ze jest kompletny poza paroma detalami (Zegary 6v,instalacja elektryczna wydaje mi sie strasznie biedna,przednia lampa,jakies pierdoly typu podnozki pasazera,etc) Generalnie jakby wsadzic silnik to mozna spokojnie jezdzic  <food>

Wizualnie prezentuje sie miodnie:
-rama profesjonalnie odbudowana (piaskowanie+malowanie w bardzo ciekawy sposob(obudowa lampy w tym samym kolorze i wyglada to rewelacyjnie)
-Blachy dwukolorowe,fiolet + czerwona perła na elementach - lakier nie jest bez rys,ale polerka i bedzie jak nowy.
-Wszystkie sruby,laczniki - wszystko jest nowe (no,niektore sruby sa za dlugie,etc)
-Klamki + manetki z jakiegoś sciga - klamki przekladam do swojego,sa rewelacyjne w trzymaniu
-Siedzenie oryginalne w bdb stanie
-Felgi nowe - swieca sie jak psu jajca
Ogółem? świetny materiał na pięknego sporta

Technicznie:
-Rama prosta motocykl z górki jedzie prosto :P
-Instalacja elektryczna sprawia wrazenie niekompletnej,maleńki aku  <lol> Ponoć działała na takim maleństwie
-Elektroniczny moduł zapłonowy (Pójdzie do mojej cz i w sumie dla modułu pojechałem po tą cz)
-Silnik stan hm... Ciezko powiedziec. Facet zaczął remont ale zabrakło mu chęci,włozył we wszystko ponad 2000zl i rok mu to stało w garazu silnik rozebrany,wyglada na to ze ma nowe pierscionki,cylindry gładziutkie,głowice wyglądaja jak najbardziej ok - moze coś z niego będzie  :)
-Wydech przerobiony na jedną stronę , wg włascicela cz pracowała na nim prawidłowo,nie było problemów z duszeniem się,etc
-NOWY gażnik jikov (zrobił z 200km)
-Nowe opony stomil

Plany?
Opcja 1 :

Zrobić to co zamierzałem zrobić:
-Przełożyc najbardziej wartościowe graty do mojej 472.6 (Koła,zapłon,jakies pierdoły)
A reszte sprzedać na części

Opcja 2 :

Przelożyć zapłon,manetki,koła do mojej a sporta powolutku doprowadzać do jazdy (Takie never ending restoration story)

Na razie nie wiem co myślec, zjem coś i idę do sklepu po kartony,posegreguje i opiszę graty i idzie w szopę puki co.

@ Mostaz

Oryginalnie tu nie było gum na lagach.
Błotniki takie przycięte juz dostałem

Koszta całosci to naprawde pare groszy w porównaniu z ogromem nakładów i prac jakie ktoś wykonał przy tym motocyklu.  ;]

Fotki

http://img821.imageshack.us/g/img5273m.jpg/

I na deser moja komórka na węgiel :D

« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2011, 12:58:43 wysłana przez Nattramn »

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #44 dnia: Maja 14, 2011, 22:05:57 »

Materiał na motór całkiem ciekawy jeżeli wyrwałeś za ciekawą kasę ale ta fotka to strach się bać
wydrukować postawić przy cukierniczce i tak jak z moim foto dzieci wolą pić gorzką herbatę -cukru nie ruszą  ;]

Jezus

• Gość
« Odpowiedź #45 dnia: Maja 14, 2011, 22:29:46 »

Ps. Żlobie piwsko hektolitrami i krane w delikatesach :D