Kopalnie czas otworzyć. Po kilku minutach nic lepszego mi nie wpadło w oko, a wiem, że było, tylko gdzie się podziało ?
Ostatnio postanowiłem sprawdzić ile spala CZ 472.6 no i zalałem do baku z którego przestało już lecieć paliwo 7 litrów mieszanki 95 eurosuper z Orlenu w stosunku 1:40 z Mixolem S również Orlenu. Jeździłem i po lesie i po polu i po trasie. Na trasie głównie jeździłem w przedziale 3 - 4 krpm. Ważę w ubraniu około 84 kg dla szczegółów. Gary po drugim szlifie. Iglica na 3 ząbku. Świece Brisk N15C, kawa z mlekiem. Zapłon 2,95 według ostatnich kontrolnych wskazań. Wyfuki suche, może wał w dupe dostaje ale nie lubię jak się leje z rur. W między czasie trochę grzebałem przy gaźniku ale... to szczegół.
Zrobiłem 135 km , paliwa całego nie wyjeździłem, zostało na oko gdzieś 10,15 km. Zakładając, że spaliłem całe 7l to spalanie kreuje się na poziomie
5.2 litra. Gdybym do jeździł do końca to wyniosło by ono około 4.6 l więc gdybym jeździł głównie po ulicy to na pewno bym osiągnął spalanie książkowe 4.5 l przy 80 km/h. Zakładając, że zapłon elektroniczny poprawił by spalanie mieszanki to prawdopodobnie osiągnął bym zużycie na poziomie 4.2 litra.
I niech ktoś mi powie, że Jawa dużo pali