Piękna wyprawa - kurcze jak dobrze liczę to 40 koła PLN chcą Czesi za nowy zaprzęg 
U nas byłem na DGR i niestety sama nowa jawa kosztuje 3 dyszki z tego co rozmawiałem z chłopami z 4Jawa na nas na dolny śląsk. Wychodzi że gondola koło dychy, może mniej, ale nie dopytywałem. Model 563, niektóre z tego co widziałem ale nie te dwie na tym VSJ mają już żeby bez hełmu jeździć zamontowany pas do siedzenia.
Pomijając VSJ ale po części je wliczając nowych jaw idzie w czechach zobaczyć i jest ich trochę. Team z DE na nowych jawach wjechał, są też wyjadacze z i tego kraju. Niemcy nam pokazywali wydrukowane na papierze zdjęcia że mieli 472.4 na sprzedaż za 2000 euro, kompletna i w naprawdę dobrym stanie, z papierami. Czesi wzięli te zdjęcia, w sumie to jeden z głównych organizatorów więc pewnie ją tam zagarną.
To tylko u nas ludzie mają przetrącone z kosztami ile powinno itd. Wrzuciłem na jakaś grupę na FB to jakiś od razu wyrzucił tekstem że to powinno 4 tyś kosztować. Czesi nic nie mówili że drogo, jeszcze brali na jazdę czy by nie kupić

Wezmę sobie na testy te dwie nowe i sprawdzę z ciekawości bo mogę się umówić ale to w polsce, do czech jeszcze jedną wizytówkę dostałem.