Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 04:38:46
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: chłopaki pomozcie,doradzcie.  (Przeczytany 2231 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamilek

• Gość
chłopaki pomozcie,doradzcie.
« dnia: Lipca 03, 2009, 13:13:16 »

chlopaki mam Jawe 350 6v typ 632, i jawe 350 Twin Sport typ 638.
jawa 350 6v chodzi jak złoto no super idzie itd ale wyglad jest taki troche.....a twin sport odpicowana,piekna czarna.silnik zaś do banii,zrobilem drugi szlif,wszystko co trzeba wymienilem.tloki,to wiadomo i pierscionki na 2 szlif.lozyska,cala instalacja.ladowanie jest.pali dobrze.tylko tak:wpierdziela jak smok,czasem wbija sie wsteczny.1 bieg jak ruszam szarpie calym motorem,reszta biegow super wchodzi,to znaczy 2,3 a 4bieg przerywa zaś.Wiec co jest?wodziki wymienione.I mam pytanie,czy przelozyc silniki od 6v do tej ramy ts,i czy bedzie lepiej szla na tej ramie bo zdaje mi sie lzejsza ta twin sport o wiele.czy robic twin sport.pozmozcie doradzic,powiedziec co jest.to znaczy napisac.jesli chcecie podam gg.prosze o odpowiedzi bo ja juz nie mam sili do TWIN SPORT...i dodaje twin sport na dotraciu

von_Majzel

• Gość
Odp: chłopaki pomozcie,doradzcie.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 03, 2009, 14:34:34 »

Jezeli TS odpala Ci do tylu to wniosek ze masz za wczesnie ustawiony zaplon . Trzeba wyregulowac . Skutkiem tego jest to ze pali jak smok . A szarpanie na sprzegle na biegu to jest wina zuzytego o-ringa w sprzegle . Wielu wymienia sprzegla na starsze te z CZ =)

kamilek

• Gość
Odp: chłopaki pomozcie,doradzcie.
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 03, 2009, 21:49:45 »

daletego pali tak duzo?myslalem ze dlatego bo ja mam w niej 2 szlif.Myslisz ze jak zmienie oring w sprzegle bedzie lepiej?chodzi mi takze o 4-bieg.bo jak jade to tak jakby sie wybijał