Na stare lata mi odwala albo co?
W każdym razie szperając za czymś zupełnie innym niż znalazłem.. znalazłem motór który wołał do mnie " twoją chcę być" a jako,że produkcji jedynie słusznej- czechosłowackiej- i nie tak daleko- BMW+przyczepka=jadymy.
Pooglądałem-chodzi to to ładnie, tylko kapec z tyłu i kilka detali do poprawki ( gaszenie,linka gazu i hamulce )
Bak,siedzenie,boczki od czegoś skośnego- fajnie koles to spasował bo nikt nawet nie zarzucił jej WT. Kolor grafit/granat metalik- opony zdrowe i ogólnie nie zajechana. Dodatkowo skrzynia części (ga¼niki,pierdoły, tuleje cylindra i nowe tłoki z pierścieniami )
Pieniądzę zamienione za maszynę- w kwocie 1500 zł - nie wiem czy to dużo czy mało i szczerze mówiąc mnie to nie obchodzi bo tyle jest warta co najmniej wg mnie.
CZ 250 typ 513 Cross.
Rocznik 1988- moc wg tabliczki - około 28 kW, skrzynia 4 biegowa. Z tuningu to tylko zmieniony wydech, motoplat ,coś tam niby w ga¼niku, obręcze made in spain. oponki pirelli enduro coś tam i kilka naklejek które już niestety zostaną... planuje tylko założyć osłony dłoni acerbis ( bo takie podobno mam dostać

)
Dziś rano porobiłem heble ( z tyłu przedni szczękotrzymacz duplex od TS ) przód wymagal jedynie zmiany linki ( TS )
Założyłem rolgaz z przekładnią ( krótki skok ) i nowa dętka na tył. Pali na strzała. Chodzi fajnie- typowy rasowy wyczynowy 2T. Ostatnie regulacje i zalałem do oporu 10 l. Bo coś tam się po dnie chlupało.
Kilka godzin jazdy z czego pierwsza była ogólnym zaznajomieniem sie z pojazdem- o kur*a ,ale to idzie <thumbup> super sprawa, zważywszy,że tuż obok warsztatu jest tor motocrossowy <punk> :>
Polatałem, potem małe hoopki itp- zaczyna być nie¼le... pod wieczór jak się mocno wczułem to silnik zdechł... pusty bak. Na drugi raz muszę wziąć kanister 20l mieszanki bo na tej zabawie czas i paliwo szybko mijają

Bestia razem z moimi pozostałymi czterema knedlami śpi sobie a ja coś chyba nieco wcześniej będę koñczył teraz pracę.
A tak o to wygląda bestyja.
Ostatnie fotki to jeszcze w czasie przeglądu porannego. Wymagała ogólnie poskręcania i przejrzenia- najwazniejsze czyli serce- bije <punk>