Chyba 2 razy większy prąd, przecież chcę 6v na 12 przerobić co nie?? Dobra, ale jak wchodzę na allegro, czy jakieś sklepy internetowe to jest tam napisane że montuję VAPE i nic nie reguluję i cieszę się z jazdy, wynika że nic nie trzeba wymieniać, ale na chłopski rozum trzeba by było wymienić wszystko: aku żarówki przerywacz kierunkowskazów regulator napięcia cewki i kable (myślę że są za cienkie na 12v) o i wszystko jest przystosowane do 6v a nie 12v, ale z tego co piszą przy ogłoszeniu sprzedaży, a co przychodzi na rozum kompletnie mnie gubi. Ktoś napisał na forum tak...
Rozztocz:
"YACCO poszukaj sobie na forum wątku kolegi Piszczałki. On zakładał oto coś takiego:
http://jawaczesci.pl/441,pradnica-elektroniczna-12v-a69.htmlZ tego co pamiętam był bardzo zadowolony. Wymiana jest bardzo prosta. Wszystko pasuje w miejsce starej prądnicy Wymieniasz tylko żarówki i akumulator. Cena na pewno na początku boli ale myślę że warto tyle wydać..."
albo...
Deejf:
Pierwsze słysze żeby vape były 6v do jaw
przy zakupie podajesz jedynie model motocykla i ile ma cylindrów, czy jeden czy 2 i to cała tajemnica.
zakładasz, kopiesz i jedziesz, niczego nie regulujesz oprócz odległości w świecy, i gaźnika inne obroty.
mam ten zestaw w swoich 2 jawach jak dotychczas to nie było żadnego problemu z tym.
a...
Pietras12v napisał tak...
Kolego to że jesteś laikiem nie znaczy że możesz wyłączyć myślenie.
W kablach jak piszesz popłynie około 2x mniejszy prunt

.
Z elementów elektrycznych wymieniasz wszystkie odbiorniki, możesz zostawić sygnał dźwiękowy będzie ładnie piszczał. Przeróbka taka wiąże się z wymianą prądnicy 1-fazowej prądu komutowanego stałego na 3-rój fazową prądu zmiennego a to pociąga za sobą dorzucenie układu prostującego. No i przyda się regulator najlepiej na tranzystorze a nie jak w oryginale ze śmiesznym przekaźnikiem.
Na forum znajdziesz wszystkie informacje.
Czyli na to wychodzi, że mam czarną dziurę w baniaku. Jeden piszę, że nic więcej nie kupujemy drugi, że aku i żarówki, a ktoś następny że wszystkie odbiorniki i teraz kto jest mądrzejszy, bo ja już się pogubiłem
Dlatego proszę o jakiś schemat montażu VAPE wtedy sobie zobaczę co trzeba wymienić, a co nie, co jest w zestawie, a co trzeba dokupić. Niestety nikt tego nie ma, albo nie chcę użyczyć. szukałem schematu w necie, ale nie mogę znaleźć. Jestem laikiem i to nie oznacza że wyłączyłem myślenie (jak potrafi obrazić kolega Piertas12v, ja zawszę chcę rozwijać baniak), każdy piszę co chcę, że się wymienia, że się nie wymienia i miesza mi w głowie dlatego proszę jeszcze raz o schemat!!!!!!
A po za tym chyba jesteśmy tu po to aby pomagać w sprawach w których jesteśmy lepsi, uczyć się od lepszych aby później pomagać słabszym a nie się wymądrzać.
Bo walić głupa każdy może, ale robić to nie ma komu