Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 04:12:18
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: ZIELARZ - CZ 350  (Przeczytany 3522 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

zielarz

• Gość
ZIELARZ - CZ 350
« dnia: Grudnia 08, 2008, 21:47:01 »

Witam

Chciałem zaprezentować swoją CZ 350. jest to rocznik '82, instalacja 6V, i niesprawny licznik przebiegu :) stan bynajmniej nie idealny, ale niska cena jak na mój gust go całkowicie zrekompensowała  <thumbup>
oto jej foto
dalsze perspektywy to przerobienie instalacji na 12 voltową, zamówiłem na allegro kartery i alternator z prostownikiem, póki co idą już miesiąc a kolo twierdzi że był za granicą  <eek>
jeśli kogoś ciekawi Vmax to przyznaje bez bicia że nei sprawdzałem  :P CZ to nie wyścigówka, i najlepiej sie czuje poniżej setki więc po co robić takie testy? ;]
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2011, 21:14:38 wysłana przez Mienki »

grucha591

• Gość
Odp: Zielarz i jego CZ 350
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 08, 2008, 21:54:35 »

No tylko te naklejki nie pasują
może przy okazji sie przedstaw
imie
skad jestes
ile masz lat
czy byleś karany za jazdę bez prawa jazdy
duzo pijesz

zielarz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 08, 2008, 22:05:09 »

hah, spoko
a więc na imię mi Mariusz, niebawem, a mianowicie jeszcze w grudniu rozpoczynam kurs na prawo jazdy, tak więc na przyszły sezon będzie jak znalazł jeśli nie będę się ociągał z kursem i egzaminami ;) Jak można się domyślić mam 17 lat, przy czym niebawem już osiemnaście :) Karany za jazdę bez prawa jazdy nei byłem, bez uprawnieñ jeżdżę na krótkie dystanse, po co kusić złe ;) ale i tak moto  już opłacone, ubezpieczenie jest, więc najgorszego (lawet dla Czesi) uniknę  <thumbup> karany jeszcze na szczęście nie byłem, i nie planuję  :P

a wypić to chyba jak każdy <beer>

powracając do czesi to lakier jak i naklejki są dziełem poprzedniego właściciela, jeśli wezmę się za lakierowanie to naklejki na pewno nakleję od CZ (te nawet nierówno są naklejone) ale póki co mam wystarczająco wydatków, i nie ukrywam że nie jestem estetą.

grucha591

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2008, 22:18:27 »

nie naklejaj zadnych naklejek nawet tych od cz , naprawde nie ladnie to wyglada

7Kubik7

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 08, 2008, 22:28:05 »

Kurcze coraz wiecej ludzi kupuje jawy/cztki :) hehe i nie ukrywam swojego zadowolenia z tego powodu :)

A wracajac do twojej czesi ladny sprzet tylko te naklejki odklej i bedzie spooko :)   <thumbup>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 08, 2008, 22:41:38 »

grucha Tobie się naklejki CZ nie podobaja a nie że sa nieładne...

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 09, 2008, 06:34:31 »

Ja bym wręcz powiedział że to jedne z najładniejszych naklejek.Złote literki.hmmm :) Zawsze mi się to w Cz malowało.£adnie wyglądają i w kompozycji z wiśniowym ale i z białym czy kremowym lakierkiem.

grucha591

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 09, 2008, 09:21:22 »

tak ja kupiłem naklejki do cz na motocombo.pl , z rok temu albo i dłużej , i naprawdę mi bardzo podobają się oryginalne naklejki cz ale te nowej produkcji są słabej jakości nie wspominając już o ich marnym wykonaniu

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 09, 2008, 14:24:47 »

No widzę Zielarz że w koñcu trafiłeś na forum. Przyznaj się czyja to sprawka!  <cheers> Cz-tka fajna. Zresztą już się wypowiadałem na innym forum w jej temacie. Miłego grzmienia z tłumików życzę i pozdrawiam.  <thumbup> <beer>

zielarz

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 09, 2008, 19:16:42 »

naklejki przykleję od CZ na pewno, ale to raczej po lakierowaniu na które sie nie zapowiada (i trzeba by odklepać bo poprzedni właściciel troche błotniki pogiął  <furious>)
a te z TSki po pierwsze podkreślają nihilistyczny styl tego motoru, a po drugie nikt nie wie co to za motor :D więc nie widzę potrzeby ich zrywania :P (to nie naklejka "tuning" żeby miała wpływ na prace silnika  :])

a co do trafienia na forum to ciężko nie znale¼ć chociażby z googli  <thumbup> no ale ty szajbus też się przyczyniłeś, nie ma co ukrywać  <cheers>

PS:widziałem też na allegro ga¼nik od Jawy TS z wytoczoną przejściówą na króciec CZty, z drugiej strony Naczelny chwalił sobie ten ga¼nik w CZcie, stąd pytanie: ktoś z forum sie zajmuje tymi przejściówkami? póki co to temat do dalszych przemyśleñ (notoryczny brak kasy) ale dobrze by było wiedzieć  :)

7Kubik7

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 09, 2008, 19:20:49 »

Szczeze mowiac to lepiej zostaw sobie gaznik z CZ :) takie jest moje zdanie w tej sprawie.