Jawsim ETZ 150 sa straszliwie zwiesniaczone silnik wymaga od użtkownika nieco wiekszej dbałosci niż 250. Polecam zakup dużej Mz czyli ETZ 250.
Zebyś wiedział ze mam powód do narzekania na knedla ! Drazni mnie w nim kilka istotnych szczegółów;] A juz jak widze te kable upchane miedzy lampa a zegarami to mnie kurw... bierze, niemówiac juz o manetkach guma jak w rowerach romet. W MZ wszystko gdzies ładnie upchane tu bebechy na wierzchu. Jak bym dorwał tego durnia który wymyślił ten sprzeżony mechnizm kopnika to bym go młotkiem utłukł no zeby można sobie kolanem wybic. Ale to jest nic najlepsza jest lampa przednia, chyba z 20 minut gosć na stacji diagnostycznej ustawiał mi światła i był zonk.... albo ustawi dobrze długie albo krutkie. Miarka jednak sie przebrała jak pekł mi bak.... Dlatego narazie Cz lezy rozebrana w drobny mak;]
Co do Mz, siadasz na nia i jest niska, bywa to irytujace jak ma sie 180cm wzrostu i wiecej. Dobra jadymy, szybka obczajaka na budzik i chu... dalej niewiem ile jade no jaki idota wyskalował tak budzik (30,50,70...). To jest jeszcze nic, podjeżdzam pod dom mej miłosci, wsiada na motocykl, szkoda tylko ze ja mam jajca tak przycisniete do baku ze chyba bede miał z nim dzieci;] Jedziemy we 2 przednie zawieszenie jest tak zajebiscie miekkie ze można sobie oko wybić o kluczyk umieszczony centralnie miedzy zegarami wprost tak zeby trafić nim miedzy oczy:P Tu jednak jak wracamy w nocy i zapalimy światła to mamy czym poświecić;) Drazni niesamowicie głośna praca układu wydechowego w mojej CZ jest dużo ciszej.
CZ i Mz jednak maja rózne zastosowanie, Cz brałem zawsze wtedy jak chiałem sobie w niedziele śmignac 60 po drodze. MZ jak chiałem gdzieś pojechac szybciej lub skoczyć szybko. Mz jest mniejsza 5 biegowa szkrzynia sporo ułatwia poruszanie sie w miescie czy wyprzedzanie. CZ ma duzo wieksza kanape, pasażerka czy pasażer ma sporo wiecej miejsca, jeszcze jak by nie ten jeb... kopnik sprzezony to mógłbym przeboleć.