Marcin, miałem w swoich motocyklach kufry podobne cenowo. Miałem Avine, Moretti i takiego samego co Mariano pokazał, wszystkie one mają jedną dobrą cechę że są tanie ale poza tym, są z kiepskiego plastiku, miękkie toto, wygina się, trzeszczy, klapa się telepie i wodę przepuszcza podczas deszczu a płyta montażowa musi być wzmocniona bo wygina się podczas przykręcania do bagażnika. Chcesz budżetowo, kupuj ale cudów nie oczekuj. Z marek które mogę polecić to ciut droższy SHAD oraz Givi. W zeszłym roku zakupiłem kufer GIVI B47NTMAL BLADE Monolock wraz z płytą montażową do swojego Fazera FZ6, troszkę przypadkowo bo taki już miał zamontowany ale uszkodzony. Jestem z kufra zadowolony, jest pojemny, wchodzą do niego dwa pełne kaski, można dokupić torbę wewnętrzną Givi, klapa nie telepie, wody nie puszcza a płyta jest estetyczna, stabilna i co ważne można do niego zamówić części, typu gumki, zamki czy co tam potrzeba. Dokupiłem do niego drugą płytę montażową i tym sposobem kufer zakładam też do Jawy, fotki dokładam jak toto wygląda. Jeśli szukasz mniejszego pojemnościowo, to Givi ma też takie w ofercie ale myślę że ten do knedla nie jest zbyt wielki. Dokładam fotki jak ten kufer wygląda na Fazerku.